۲۳۶۹۹
۲ نظر
۵۰۱۲
۲ نظر
۵۰۱۲
پ

نماز انسان را از گناه و زشتی باز می دارد

اگر محتواي دروني و فرهنگ نماز را ايجاد كنيم و دركنار آن اراده و اختيار انسان‌ها را قرار دهيم، شايد بسياري ازمسائل و آسيب‌ها كاهش يابد.

خبرگزاری ایسنا: مدير مركز مطالعات فرهنگي و اجتماعي با بيان اينكه بايد فلسفه اسرار نماز را براي جوانان تبيين كنيم، گفت: اگر محتواي دروني و فرهنگ نماز را ايجاد كنيم و دركنار آن اراده و اختيار انسان‌ها را قرار دهيم، شايد بسياري ازمسائل و آسيب‌ها كاهش يابد.

حجت‌الاسلام و المسلمين محمدحسين پورياني با اشاره به آسيب‌هاي كه در عرصه نهادينه شدن نماز و مباني كه براي ترويج آن وجود دارد، اظهار كرد: در آموزه‌هاي ديني به مساله محتواي نماز توجه ويژه‌اي شده است كه خداوند مي‌فرمايد نماز را به پا داريد و با ركوع‌كنندگان، ركوع كنيد.

وي خاطر نشان كرد:‌ بايد فلسفه اسرار نماز را براي جوانان تبيين كنيم كه پيامبر (ص) مي‌فرمايد "جايگاه نماز در دين همانند جايگاه سر در بدن است". همانطور كه مغز در سر قرار دارد و نقش فرماندهي بر عهده اوست اين نقش براي نماز در دين بيان شده است.

مدير مركز مطالعات فرهنگي و اجتماعي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي با بيان اينكه نماز به لحاظ محتوايي به عنوان ذكر خدا و آرامش بخش انسان‌ها است و او را از پريشاني در مي‌آورد و مايه صفاي دل و باطن انسان است، گفت: خداوند مي‌فرمايد نماز براي ياد من به پا داريد، بنابراين با محتوايي كه در آموزه‌هاي ديني در خصوص نماز داريم اهميت آن معلوم مي‌شود به طوري كه قرآن مي‌فرمايد هركس از ياد خدا اعراض كند معيشتش در دنيا تنگ مي‌شود.

پورياني يادآور شد: بالاترين مصداق ذكر در اسلام نماز است و اين بالاترين توجه و اهميت به جايگاه نماز دارد تا انسان را از گناه دور كند چرا كه نماز يك گناه‌سوزي است، همانگونه كه قرآن مي‌فرمايد نماز انسان را از گناه و زشتي باز مي‌دارد و انضباط و وقت‌شناسي را به انسان ياد مي‌دهد.

وي تصريح كرد: اگر اين محتواي دروني و فرهنگ نماز را ايجاد كنيم و دركنار آن اراده و اختيار انسان‌ها را قرار دهيم، شايد بسياري ازمسائل و آسيب‌ها كاهش يابد.

نماز انسان را از گناه و زشتی باز می دارد

اين پژوهشگر مسائل فرهنگي و اجتماعي با اشاره به اينكه تكثر آسيب‌ها در مقوله نماز نقش دارد، گفت: شايد يكي از موانع در ارتباط با نهادينه شدن نماز، خوب بيان نشدن محتواي آن و آثار و نتايج نماز خوب، براي افراد باشد.

پورياني خاطر نشان كرد: شايد ضعف معرفتي و شناختي نسبت به نماز، كه بايستي از دوران ابتدايي توسط خانواده‌ها و متوليان آموزشي جامعه صورت گيرد، يكي ديگر از آسيب‌ها در اين زمينه باشد،‌ درحالي كه آموزش نماز بدون اجبار و از روي اراده و اختيار به فرزندان، آنها را علاقمند به خواندن نماز مي‌كند.

وي عدم برنامه‌ريزي صحيح و جامع در سطح كلان و خرد را از موانع ديگر در ترويج نماز عنوان كرد و گفت: به نظر مي‌رسد اين مساله در اين مدت به خوبي پيگيري نشده است تا نماز به عنوان ركن ركين و اصل اساسي كه نياز‌هاي انسان‌ها را تامين مي‌كند، مطرح گردد و برنامه‌ريزي مناسبي كه چشم‌انداز و آينده‌ي روشني داشته باشد از سوي افراد متولي اتفاق نيافتاده است.

مدير مركز مطالعات فرهنگي و اجتماعي يادآور شد: عدم الگو‌گيري جوانان نسبت به گروه مرجع و همچنين كافي نبودن جاذبه مساجد و كم‌توجهي به بهداشت و نظافت آن‌ها از جمله آسيب‌ها در عرصه نماز است.

پورياني همچنين به راهكارهاي برون رفت از اين آسيب‌ها اشاره كرد و گفت: « آموزش معلمان و مربيان درنهادينه كردن نماز در بين دانش‌آموزان، برگزاري كلاس‌هاي آموزشي با موضوع نماز از طريق فيلم، انيميشن، تمثيل،‌ادبيات، شعر، هنر و ساير راه‌ها، تبيين كتب سودمند در قالب داستان و رمان متناسب با فضاي سني افراد و توجه دادن الگو و نخبگاني كه از طريق نماز به مراحل بالاي روحاني و معنوي رسيده‌اند» ازجمله اين راه‌كارها است.

وي افزود: «ارتباط بين نهاد خانواده و مدرسه،‌ هماهنگ كردن روش‌هاي تربيتي، هماهنگ‌سازي ارتباط بين گفتار و كردار مربيان مدارس، تبليغ نماز به روش‌هاي نوين» از ديگر راه‌هايي است كه بايد در ترويج نماز و نهادينه كردن آن مورد توجه قرار گيرد.

اين استاد حوزه و دانشگاه همچنين با تاكيد بر لزوم ايجاد شبكه‌هاي تلويزيوني تحت عنوان شبكه نماز تصريح كرد: به نظر مي‌رسد لزوم ايجاد شبكه‌هاي نماز براي ترويج اين فريضه الهي نياز است و يا حداقل بخشي از برنامه شبكه‌هاي قرآن به مساله نماز اختصاص داده شود، زيرا اگر نماز خوب احياء شود انسان به سعادت مي‌رسد.

پورياني يادآور شد: از طريق سازوكارهاي نماز مي‌توان معنويت و اخلاق را در جامعه تقويت و احيا‌ء كرد، تا معناي آن در جان و روان انسان‌ها پيوند بخورد و اثرگذاري فراواني داشته باشد.

وي در پايان با تاكيد بر نقش ائمه جماعات و متوليان امر نماز نيز اظهار كرد: بايد برنامه‌ريزي‌ها در مساجد حساب‌شده باشد تا نماز در اين اماكن مقدس پررنگ‌ شود بنابراين، راه‌هاي مذكور مي تواند براي برون رفت از آسيب‌هاي ذكر شده مورد توجه قرار گيرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • حسن71

    آیه قرآن داریم که میگه
    بسم الله الرحمن الرحیم
    ان الصلاۀ التنها عن الفحشاء والمنکر
    همانا نماز انسان را از کارهای زشت و نا پسند باز میدارد

  • یک نوجوان 17 ساله

    نجات میده به خودش قسم نجات می ده ، اگ نماز نبود من الان اینجا نبودم
    بهم ثابت شده که از

    فحشا و منکر

    باز میداره...

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج