۲۱۵۵۳۵
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

داروی مالاریا ساخته شد

محققان دانشگاه داندی در انگلیس موفق به ساخت دارویی برای بیماری مالاریا حاوی ترکیبی به نام DDD۱۰۷۴۹۸ شدند که به گفته این محققان نه تنها این بیماری را درمان، بلکه از گسترش آن پیشگیری می کند.

خبرگزاری ایرنا: محققان دانشگاه داندی در انگلیس موفق به ساخت دارویی برای بیماری مالاریا حاوی ترکیبی به نام DDD۱۰۷۴۹۸ شدند که به گفته این محققان نه تنها این بیماری را درمان، بلکه از گسترش آن پیشگیری می کند.

محققان معتقدند که استفاده از این دارو از ابتلا به مالاریا نیز جلوگیری می کند و برای محافظت در برابر بیماری فقط کافی است یک بار از آن استفاده شود.

این داروی جدید، بیماری مالاریا را به گونه ای متفاوت درمان می کند و به همین دلیل نسبت به روش های رایج موثرتر است.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۴ میلادی، مرگ و میر ناشی از مالاریا از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ میلادی، ۴۷ درصد کاهش یافته است. با این وجود در سال ۲۰۱۳میلادی، دو میلیون مورد بالینی مالاریا و ۵۸۴ هزار مرگ ناشی از بیماری های منتقله از طریق پشه گزارش شد که بیشتر قربانیان زنان باردار و کودکان زیر پنج سال بودند.

تعداد کیت های تشخیص فوری مالاریا در سال ۲۰۰۸ میلادی، ۴۶ میلیون بوده که در سال ۲۰۱۳ میلادی به ۳۱۹ میلیون کیت رسیده است. افزایش درمان های ترکیبی مالاریا نیز در سال های اخیر چشمگیر بوده است و پشه بندهای آغشته به حشره کش نیز در بیشتر مناطق مورد استفاده قرار می گیرد.

گزارش سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که کشورهای زیادی در حال حرکت به سمت ریشه کنی مالاریا هستند؛ به عنوان مثال در نشست اخیر شرق آسیا اعلام شده است که قصد ریشه کنی مالاریا از آسیا و اقیانوس آرام تا سال ۲۰۳۰ میلادی وجود دارد.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی با وجود افزایش سه برابری بودجه مالاریا از سال ۲۰۰۵ هنوز این طرح با کسری بودجه ۵۰ درصدی مواجه است؛ بودجه مورد نیاز برای انجام این طرح حدود ۵.۱ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

همچنین شیوع بیماری ابولا در سه منطقه گینه، سیرالئون و لیبریا، اثر مخربی بر درمان مالاریا داشته است زیرا تمام منابع مالی و انسانی درگیر ابولا است.

مالاریا یک مشکل جهانی در حوزه سلامت محسوب می شود که بیش از ۳ میلیارد نفر را در ۹۷ کشور تهدید می کند.

مالاریا از طریق نیش پشه آلوده به انگل پلاسمودیم فالسیپاروم به انسان منتقل می شود. این انگل وارد جریان خون میزبان می شود و سلول های قرمز را تخریب می کند. زمانی که گلبول های قرمز تسلیم این انگل می شوند، علایم این بیماری که شامل سردرد، لرز، درد عضلانی، خستگی، تهوع، اسهال و استفراغ است، ظاهر می شود.

این انگل همچنین سبب مشکلات تنفسی شدید، کاهش قندخون، کم خونی شدید و در نهایت بروز کما در بیمار می شود که در صورت نبود درمان کشنده است. کودکان به دلیل ضعف سیستم ایمنی در مقابل این انگل تسلیم می شوند و از بین می روند.

نتایج این تحقیق در نشریه Nature منتشر شده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج