سرنوشت تایتانیک تا ۳۰ سال آینده
دانشمندی که چهار سال روی باکتریهایی بدنه غرق شده تایتانیک تحقیق کرده اظهار داشت که در کمتر از ۳۰ سال از تایتانیک جز زنگارهای قندیلی چیزی باقی نمی ماند.
یک اکتشاف علمی در سال ۱۹۹۱ درباره یک کشتی شکسته و متلاشی شده که در اعماق ۳۷۸۰ متری اقیانوس قرار دارد نشان می دهد که زنگارهایی شبیه به قندیل یا استالاکتیتهایی از این کشتی آویخته شده است که معمولا پس از اکسیده شدن آهن در زیر آب شکل می گیرد.
هنریتا مان زیست شناس و زمین شناس در دانشگاه دالهاوسی در هالیفاکس که تحقیقات چهارساله ای روی بدنه کشتی تایتانیک داشته در جریان تحقیقات خود نمونه های بدست آمده از موسسه اقیانوس شناسی بدفورد را به دقت آنها را زیر یک میکروسکوپ الکترونیکی مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیده است که صرفا باکتریها و نه فرآیندهای شیمیایی عامل اصلی شکل گیری این استالاکتیکها در آبهای عمیق هستند.
این محقق کانادایی باکتریهایی را شناسایی کرده که عامل از بین بردن این بدنه فولادی و تبدیل اتم به اتم آن به زنگارهای قندیلی است که ارتفاع بعضی از آنها به قد انسان می رسد. در میان باکتریهای شناسایی شده یکی از این باکتریها تاکنون مشاهده نشده است.
این باکتریها که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست و اندازه آنها ۱.۶ میکرومتر است طی میلیاردها سال چندین برابر شده اند.
هنریتا مان اظهار داشت: تایتانیک ۵۰ هزار تن فولاد است که می تواند تغذیه خوبی برای این باکتریها باشند.
ارسال نظر