کتابی که «مارک زاکربرگ» را مجذوب کرد
مارک زاکربرگ، مالک جوان فیسبوک، از ابتدای سال جاری میلادی تصمیم گرفته است هر دو هفته یک بار یک کتاب مهم را بخواند و در فیسبوک به بحث بگذارد. در این مدت تمرکز زاکربرگ بر کتاب هایی بوده است که ایده ای نافذ در جامعه و تجارت داشته اند.
به گزارش «تابناک»، در حالی که تا کنون اغلب کتاب های منتخب او در دهه های اخیر نوشته شده بودند، این بار وی کتابی از قرن هشتم هجری قمری (چهاردهم میلادی) از ابن خلدون، اندیشمند اسلامی، را انتخاب کرده است.
این کتاب با عنوان «مقدمه» -که با عنوان «مقدمه ابن خلدون» به فارسی ترجمه شده است- تلاش می کند تا از ثبت صرف وقایع تاریخی عبور کرده و قوانین عام را پیشرفت بشریت پیدا کند. این رویکرد علمی ابن خلدون نسبت به تاریخ وی را به عنوان یکی از بنیانگذاران جامعه شناسی و تاریخ نگاری مدرن مطرح کرده است.
به گزارش بیزینس اینسایدر، آرنولد توینبی، تاریخدان شهیر قرن بیستم انگلیسی، از کتاب مقدمه به عنوان «یک فلسفه تاریخ، که بدون شک بزرگترین اثر از این نوع در تمام زمان ها و مکان ها از سوی کسی نوشته شده است».
مارک زاکربرگ نیز در توضیح انتخاب خود در صفحه شخصیش می نویسد: این کتاب درباره تاریخ جهان است که توسط روشنفکری که در قرن چهاردهم [میلادی] زندگی میکرد نوشته شده است. این کتاب بر چگونگی جریان جامعه و فرهنگ، شامل ایجاد شهرها، سیاست، بازرگانی و علم متمرکز است. در حالی که اغلب آنچه در آن زمان مورد قبول بود پس از بیش از ۷۰۰ سال پیشرفت رد شده است، این کتاب هنوز بسیار جذاب است تا ببینیم چه چیزی آن زمان فهمیده می شد و زمانی که همه این ها با هم در نظر گرفته می شود در مجموع چه جهان بینی ای وجود داشت».
اغلب کتاب هایی که زاکربرگ در سال جدید خوانده است، مانند پایان قدرت، ساختار انقلاب های علمی، معامله با چین، و انتقام اورول، دیدن موضوعات مختلف از دریچه دوربین جامعه شناسی است و انتخاب «مقدمه» ابن خلدون نیز از این جهت قابل توجه است.
ارسال نظر