گزیده اخبار سلامت در هفته ای که گذشت
جمع آوری قلیان ها دوباره کلید خورد
انتخاب اعضای جدید شورای عالی نظام پرستاری، انتقاد معاون وزیر بهداشت از مسامحه سازمان نظام پزشکی در برخورد با پدیده زیرمیزی، مشکلات کمبود فیلم رادیولوژی در بیمارستان کودکان مفید، ابلاغ دستورالعمل جمع آوری قلیانها از اماکن عمومی و... از مهمترین اخبار حوزه سلامت در این هفته بود.
انتقاد معاون وزیر بهداشت از مسامحه نظام پزشکی
دکتر حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت از سازمان نظام پزشکی در برخورد با پدیده زیرمیزی انتقاد کرده و عنوان داشته است که این سازمان پروانه طبابت پزشکی را که زیرمیزی می گیرد لغو نمی کند.
امامی رضوی معتقد است که پروانه طبابت هر پزشکی که یکبار زیرمیزی می گیرد باید برای همیشه لغو شود. وی گفته است که الان در مجازاتهایی که توسط سازمان نظام پزشکی و تعزیرات به آن عمل می شود مسامحه با پزشک متخلف وجود دارد. سازمان نظام پزشکی می تواند پروانه طبابت پزشکی که زیرمیزی می گیرد را لغو کند ولی این کار را نمی کند.
مشکل فیلم رادیوژی در بیمارستان مفید حل شد
به دنبال انتشار گزارش هایی مبنی بر مشکل نایاب شدن فیلم رادیولوژی در بیمارستان کودکان مفید، روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد که مشکل به وجود آمده برای بیمارستان فوق تخصصی کودکان مفید در رابطه با نایاب شدن فیلم رادیولوژی در این بیمارستان حل شده است.
بر اساس بررسیهای به عمل آمده این مسئله که به دلیل ناتوانی در عدم پرداخت هزینه ها بوده است، خوشبختانه هیچ مشکلی برای تشخیص بیماری بیماران تحت درمان ایجاد نکرده است. با توجه به اینکه این بیمارستان مجهز به سیستم شبکه است، متخصصین از طریق شبکه قادر به رویت تصاویر رادیولوژی هستند. این مسئله به مدت دو روز برای بیماران سرپایی که می بایست فیلم را با خود از بیمارستان خارج می کردند، مشکلاتی ایجاد کرده بود که این مشکلات تا ظهر یکشنبه اول خرداد ماه جاری مرتفع شد.
اعضای جدید شورای عالی نظام پرستاری انتخاب شدند
انتخابات سومین دوره شورای عالی نظام پرستاری کشور برگزار شد و طی آن 25 عضو اصلی برای مدت 4 سال معرفی شدند. در این دوره از انتخابات، غضنفر میرزابیگی 92 رای از مجموع 94 رای ریخته شده به صندوق (98 درصد) را کسب کرد.
شمس الدین شمس با ۸۱ رای، سیف علی نصرتی ۶۱ ، سید یعقوب جعفری ۵۹ ، حسین پوپ ۵۹ و صدیقه سالمی با ۵۸ رای به ترتیب بیشترین آرای پرستاران را برای عضویت در شورای عالی نظام پرستاری کسب کردند.
در این انتخابات بر اساس نتایج رای گیری ۲۵ نفر اعضای اصلی شورای عالی نظام پرستاری شامل ۱۸ پرستار، ۵ بهیار، یک کاردان اتاق عمل و یک کاردان هوشبری و همچنین ۵ نفر هم به عنوان اعضای علی البدل این شورا مشخص شدند که برای مدت ۴ سال فعالیت می کنند.
دریافت هزینه درمان در مطب غیر قانونی است
دکتر حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه دریافت حق الزحمه درمانی در مطب خلاف قانون است، گفته است که دریافت حق الزحمه های بستری اعم از حق العمل، حق العلاج و حق الزحمه های درمانی توسط پزشک در مطبها خلاف قانون است و در صورت گزارش بیمار، با مختلفان برخورد می شود.
وی معتقد است که این دریافتها باید در بیمارستانها تحت مکانیزم مالی صورت گیرد و بخشنامه آن به تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است. دریافت این حق الزحمه ها در بیمارستانها به دلیل ثبت شدن در صورتحساب های مالی موجب شفاف شدن رابطه مالی بین پزشک و بیمار می شود.
وزارت بهداشت مدعی ارائه خدمات ایده آل در اورژانس بیمارستانها نیست
به دنبال انتشار گزارش مهر تحت عنوان "ناله بیماران از اورژانس بیمارستانها"، دکتر سیدسجاد رضوی مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت گفته است که ما مدعی ارائه خدمات ایده آل در اورژانسهای بیمارستانی نیستیم ولی ماجراجویی رسانه ای را هم قبول نداریم.
وی معتقد است که فهرست پزشکان مقیم و حتی بیمارانی که در اورژانسهای بیمارستانها بستری و درمان می شوند قابل احصاء و در دسترس است. بنابراین هر رسانه یا خبرنگاری که در این خصوص ادعایی دارد به طور دقیق ساعت و روز مراجعه خود به اورژانسها را گزارش دهد تا دفتر نظارت و اعتبار بخشی امور درمان معاونت درمان وزارت بهداشت در اسرع وقت صحت و سقم آن را بررسی کرده و در صورت اهمال کاری مسئولان آن مرکز درمانی، برخورد لازم را با متخلفان انجام دهد.
وزیر بهداشت سال گذشته در مراسم افتتاح ستاد پاسخگویی به شکایات مردمی از اورژانسها، با گفتن این جمله که "مردم هرجا ما را می بینند از اورژانسها شکایت دارند"، وضعیت نامطلوب اورژانسهای بیمارستانی را به تصویر کشیده و عنوان داشته بود که بخشی از این شکایتها و نارضایتی ها ناشی از کمبود نیروی متخصص در اورژانسها است.
جمع آوری قلیانها از اماکن عمومی
دکتر کاظم ندافی ، رئیس مرکز سلامت محیط و کار در آغاز هفته بدون دخانیات از ابلاغ دستورالعمل جمع آوری قلیانها از اماکن عمومی خبر داده و عنوان داشته است که در آخرین جلسه مشترک وزارت بهداشت با مسئولان وزارت کشور، دستورالعمل جمع آوری قلیانها در اماکن عمومی بدون مجوز سرو قلیان، ابلاغ شد.
دکتر علیرضا مصداقی نیا، معاون بهداشتی وزارت بهداشت نیز از مرگ سالانه ۶۰ هزار نفر در اثر استعمال دخانیات در کشور خبر داده و گفته است که سالانه هزار و ۷۴۰ میلیارد تومان در اثر استعمال دخانیات دود شده و همچنین سالانه سه هزار و ۴۸۰ تا پنج هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان صرف درمان بیماریهای ناشی از مصرف دخانیات می شود.
منبع : مهر نیوز
ارسال نظر