بازسازي مغزهاي پير با تزریق خون جوان!
نتايج يك پژوهش جديد كه يافتههاي آن يادآور داستانهاي دراكولا و يا چيزي شبيه ضحاك در ادبيات فارسي است، نشان ميدهد وارد كردن خون جوان به مغزهاي پير، حداقل در آزمايش بر روي موشها، توليد سلولهاي تازه مغزي را كليد ميزند.
اين پژوهش که يافتههاي آن در مجله علمي «نيچر» منتشر شده است، با الهام از اين مشاهده انجام شد که تزريق خون جوان به موشهاي پير، سيستم دفاعي و عملکرد ماهيچههاي آنها را بهبود بخشيد.
پژوهشگران ميخواستند بدانند که آيا کنش مشابهي در مغز هم رخ ميدهد يا خير؟ به علاوه، پژوهشگران متوجه شدند سلولهاي بنيادي که به سلولهاي عصبي تازه تبديل ميشوند، از نظر فيزيکي در مقايسه با ديگر سلولها به رگهاي خوني نزديکتر هستند که اين خود نوعي تعامل ميان آنها را القا ميکند.
در زنجيرهاي از آزمايشها، پژوهشگران از راه جراحي، جفتهايي از موشها را به هم پيوند دادند؛ بطوري که يک رگ مشترک تامين کننده خون داشتند.
پژوهشگران دريافتند هنگامي که موشهاي سه ماهه به موشهاي دو ساله وصل شدند، توليد سلولهاي مغزي تازه در موشهاي پير شتاب گرفت؛ بطوري كه سرعت توسعه سلولهاي مغزي جديد در موشهاي پيرتر، از ۴۰۰ سلول تازه در ناحيهاي از هيپوكامپ - قسمتي از مغز که با حافظه ارتباط دارد- به هزار سلول افزايش يافت و اين درحاليست كه عكس اين قضيه براي موشهاي جوانتر رخ داد و اين رشد نزديك به ۲۵ درصد كاهش نشان داد.
پژوهشگران در اين پژوهش همچنين پي بردند که شراکت در سيستم گردشي خون براي موشهاي همسال تاثيري ندارد.
هنگامي که پژوهشگران به موشهاي جوان خون پير تزريق کردند، متوجه شدند که زايش بافتهاي عصبي يا خلق سلولهاي مغزي تازه و نيز عملکرد حيوان در يادگيري و آزمونهاي حافظه کاهش نشان ميدهد.
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ارسال نظر