نیازهای تغذیهای سالمندان
یک دکترای تغذیه با بیان اینکه کاهش وزن ناخواسته منجر به تحلیل عضلات در سالمندان میشود، تاکید کرد: سوء تغذیه با پیشرفت سارکوپنه به عنوان سندروم اصلی سالمندی، باعث کاهش سطح ایمنی و افزایش بروز بدخیمیها میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه ارزیابی وضع تغذیه به کاهش اثرات منفی سوء تغذیه کمک میکند، افزود: ترکیبی از دادههای تنسنجی، شاخصهای بیوشیمیایی و یافتههای بالینی از جمله شاخصههایی است که میتواند به ارزیابی وضع تغذیه کمک کند.
این عضو هیات علمی گروه طب سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تهران، یادآور شد: سوء تغذیه با افزایش مراجعه به پزشک و مراکز درمانی، تشدید علایم بیماریهای موجود، افزایش مدت بستری و همچنین افزایش احتمال ابتلا به عفونت همراه است و بر بار مالی تحمیل شده به فرد سالمند و سیستم بهداشتی نیز میافزاید.
رازقی جهرمی با بیان این مطلب که با افزایش سن، تغییرات فیزیولوژیک مختلفی در بدن رخ میدهد، تصریح کرد: این تغییرات در کنار کاهش فعالیت فیزیکی و افزایش شیوع بیماریها بر میزان نیاز به مواد مغذی، سوخت و ساز بدن و جذب و دفع مواد موثرند که منجر به تغییر نیاز افراد سالمند به انرژی و مواد مغذی مختلف میشود.
این دکترای تخصصی علوم تغذیه در پایان گفت: تغییرات فیزیولوژیک فرد سالمند را در معرض سوء تغذیه پروتئین و کمبود مواد مغذی از قبیل اسیدهای چرب طولانی زنجیره مانند امگا۳، ویتامین D، منیزیم، کلسیم، فولیک اسید، B۱۲، سلنیوم، روی و کروم قرار میدهد که باید توجه ویژهای به دریافت آن شود.
ارسال نظر