راه اندازی سراسری «۴G» در کشور
با راهاندازی سراسری نسل ۴ توسط اپراتور دوم موبایل، هماکنون سایتهای نسل ۴ این اپراتور در مراکز استانها نصب شده و بعد از رسیدن به حد نصاب پوشش، فعال خواهند شد که ۹ شهر تحت پوشش ۴G است.
برای استفاده از خدمات نسل ۴ این اپراتور، لازم است سیمکارتهای فعلی با سیمکارتهای نسل جدید با نام Usim تعویض شوند.
در این نسل امکان دریافت و مشاهده فایلهای حجیم و خدمات مبتنی بر اینترنت تسهیل میشود.
استفاده از این سرویس نیازمند برخورداری از ابزارهایی با قابلیت پشتیبانی از خدمات LTE است که گوشیهای دارای این ویژگی یا مودمهای مخصوص نسل ۴ برای این منظور پیشنهاد میشوند.
هماکنون شبکه نسل سوم اپراتور دوم موبایل در ۷۳ شهر راهاندازی شده و شبکه نسل چهارم نیز در تمامی مراکز استانها با نصب آنتنهای این نسل راهاندازی شده و پس از رسیدن به حد نصاب پوشش فعال میشوند.
در حال حاضر خدمات نسل ۴ موبایل این اپراتور در شهرهای مشهد، قم، قزوین، تبریز، تهران، ارومیه، کرج، همدان و بابل در دسترس است.
علیرضا قلمبر دزفولی درباره پیشبینی مهاجرت مشترکان از نسل ۳ به نسل ۴ گفت: احتمالاً در ۴ یا ۵ سال آینده تمام مشترکان از ۳G به ۴G خواهند آمد.
مدیرعامل ایرانسل با اشاره به تغییرات حاصل از راهاندازی نسل ۳ در شبکه این اپراتور گفت: در آبان ماه امسال ترافیک موبایل نسبت به آبانماه ۹۲ حدود ۱۳۲ درصد رشد داشته و به ۴ هزار ترابایت رسیده است و به طور میانگین پس از راهاندازی نسل ۳ و ۴ سرعت دانلود در شبکه ایرانسل ۱۵ برابر شده است.
وی همچنین با اشاره به مراحل توسعه نسل ۴ در شبکه این اپراتور گفت: طبق تعهدات پروانه در مرحله نخست تمرکز پوشش روی دانشگاهها و مناطقی که مصرف بالا دارند است و پس از تحت پوشش قرار گرفتن شهرهای پرجمعیت و مراکز استانها، تکمیل پوشش در شهرها نیز انجام خواهد شد.
دزفولی همچنین از یک میلیارد یورو سرمایهگذاری مجدد در نسل ۳ و ۴ در اپراتور دوم خبرداد.
مدیرعامل اپراتور دوم درباره تعرفه استفاده از دیتا یادآور شد: تعرفه دیتا در نسل ۲ ، ۳ و ۴ یکسان است که اکنون نیمریال به تصویب رسیده و در گذشته ۱۴.۷ ریال بود بوده است. این تعرفه بسیار نازل است و امیدواریم تعرفه ارزان منجر به استفاده بیشتر مردم شود.
وی همچنین با اشاره به توسعه سریع شبکه نسل ۳ و سپس ۴ این اپراتور درباره احتمال ورود نسل ۵ گفت: اکنون در ایران در لبه تکنولوژی حرکت میکنیم و نسل ۵G فعلاً در دنیا در حد تئوریست و اپراتورها نیز از نسل ۴.۵ صحبت میکنند زیرا صرف نظر از اجزای شبکه، ابزار طرف کاربر نیز باید وجود داشته باشد، هماکنون یک ابزار که بتواند سرعت یک گیگا بیت بر ثانیه در نسل ۵ را ارائه دهد به اندازه یک ماشین لباسشویی است.
نظر کاربران
اصفهان همیشه از نظر مخابراتی و ارتباطات اخرین شهر ایران..اون از مراکز دیجیتالش این هم از نسل 3 و 4 .