۱۲۷۰۴۵
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

مهمترین تغییرات انتخاب رشته در کنکور امسال

مشاور معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش‌ مهمترین تغییرات انتخاب رشته در آزمون سراسری دانشگاه‌ها در سال ۹۳ را بیان کرد.

خبرگزاری فارس: سید محسن حسینی ارسنجانی، مشاور معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: هنوز دفترچه شماره ۲ کنکور سراسری ۹۳ منتشر نشده است اما خبرها مؤید تغییرات عمده‌ای در روش گزینش آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ است.

وی ادامه داد: مهمترین آن، اعمال قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران است که با توجه به مطالبی که در تاریخ چهارم مرداد ماه ۹۳ در پایگاه رسمی اطلاع رسانی سازمان سنجش منتشر شده است به پنج تغییر قابل توجه در شیوه پذیرش آزمون سراسری ۹۳ اشاره می‌کنم.

*تاثیر قطعی سوابق تحصیلی

حسینی ارسنجانی افزود: مطابق مصوبات اولین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مورخ ۶ آذر ماه ۹۲ و در راستای اجرای قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور» مصوب دهم شهریورماه ۹۲ مجلس شورای اسلامی، در آزمون سراسری سال ۱۳۹۳،آن دسته از دیپلمه‌های ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی که دیپلم خود را طی سال‌های ۱۳۸۴ لغایت ۱۳۹۲ اخذ کرده‌اند و امتحانات یک یا چند درس آنها به صورت نهایی و کشوری برگزار شده است، مشمول سوابق تحصیلی هستند و سوابق تحصیلی موجود به میزان حداکثر ۲۵ درصد و به صورت تأثیر قطعی در نمره آزمون آنان لحاظ می‌شود.(درآزمون سال ۹۲ سوابق تحصیلی در صورت تاثیر مثبت اعمال می‌شد.)

*تغییر شیوه پذیرش در رشته های خودگردان(بین الملل) از نیمه متمرکز به متمرکز

مشاور معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: پذیرش پردیس‌های خودگردان مانند رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و ... مربوط به رشته‌های تابعه وزارت بهداشت، درمان و همچنین پردیس‌های خودگردان دانشگاه‌ها مانند رشته‌های دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی امیرکبیر به صورت متمرکز انجام شده است و ملاک گزینش فقط نمره‌کل نهایی و انتخاب رشته داوطلب است و به عبارت دیگر مصاحبه‌ای برای پذیرش این رشته محل‌ها در آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ صورت نمی‌پذیرد.

وی یادآور شد: یکی از مشکلات پذیرش در رشته‌های بین‌الملل در سال‌های گذشته این بود که داوطلب علاوه بر اینکه در رشته بین الملل اعلام قبولی می‌شد، در یک رشته متمرکز نیز قبول می‌شد که در صورت قبولی در رشته بین‌الملل باید از آن انصراف می‌داد، بنابراین یک ظرفیت از دانشگاه از بین می‌رفت که با تغییر شیوه پذیرش به متمرکز در این رشته‌ها مشکل حل شده است.

*اعمال قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران

حسینی ارسنجانی به قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران اشاره کرد و افزود:با توجه به تصویب قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، گزینش داوطلبان واجد شرایط بر اساس این قانون صورت می‌گیرد و ایثارگران، همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان، همسر و فرزندان جانبازان با جانبازی ۲۵ درصد به بالا، جزو سهمیه ایثارگران محسوب می‌شوند و تابع ضوابط مربوط به سهمیه ایثارگران هستند.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت اختصاصی برای این دسته از داوطلبان ۲۰ درصد از ظرفیت هر کد رشته محل است و حدنصاب نمره این داوطلبان ۸۰ درصد نمره گزینش آزاد برای تمامی رشته‌های تحت پوشش وزارت بهداشت (رشته‌هایی که در دانشگاه‌های علوم پزشکی ارائه می‌شوند) و ۷۰درصد نمره گزینش آزاد برای سایر رشته‌هاست.

مشاور معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: رزمندگان (با حداقل شش‌ماه حضور در جبهه) جزو سهمیه رزمندگان محسوب می‌شوند و تابع ضوابط مربوط به سهمیه رزمندگان هستند و حد نصاب نمره برای این داوطلبان ۷۵ درصد نمره گزینش آزاد در رشته محل مورد نظر است.

وی گفت: خانواده شهدا، پدر، مادر، خواهر و برادر شهید جزو سهمیه خانواده شهدا محسوب می‌شوند و تابع ضوابط مربوط به سهمیه خانواده شهدا هستند و با توجه به اجرای قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران، مصوب مجلس شورای اسلامی، از آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ سهمیه شاهد به سهمیه ایثارگران تغییر یافته است.

حسینی ارسنجانی ادامه داد: باید توجه داشت که ظرفیت تخصیص یافته به سهمیه رزمندگان در سال‌های گذشته ۴۰ درصد از ظرفیت هر کد رشته محل بود.

*تغییر در نحوه تخصیص ظرفیت خالی مانده از سهمیه رزمندگان

مشاور معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد:با توجه به تعداد محدود داوطلبان سهمیه‌های ایثارگران، رزمندگان و خانواده شهدا و وجود حد نصاب‌های علمی مربوط به گزینش آزاد، خالی مانده ظرفیت این عزیزان به داوطلبان آزاد (بدون توجه به سهمیه ) تعلق می‌گیرد و داوطلبان آزاد فارغ از هر نوع سهمیه و تنها بر اساس ملاک نمره کل نهایی بالاتر در زیر گروه مربوط پذیرش می‌شوند.

*کسانی در کنکور ثبت نام نکرده‌اند هم می‌توانند انتخاب رشته کنند!

حسینی ارسنجانی افزود: در آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ نیز همانند سال ۱۳۹۲ همه متقاضیان، چه داوطلبانی که در جلسه آزمون حاضر بوده و مجاز به انتخاب رشته شده‌اند و چه داوطلبان غیر مجاز غایب آزمون و یا افرادی که در آزمون فوق ثبت نام نکرده‌اند و در زمان انتخاب رشته امکان ثبت‌نام بر روی سایت سازمان سنجش به آنها داده می‌شود، در صورت تمایل می‌توانند این قبیل کد رشته محل‌ها را انتخاب کنند.

وی ادامه داد: لازم به ذکر است، داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته نشده‌اند و همچنین داوطلبان غایب، نیازی به ثبت‌نام مجدد بر روی سایت سازمان سنجش ندارند و فقط کافی است نسبت به انتخاب رشته این‌کد رشته محل‌ها اقدام کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج