۱۲۶۸
۵۰۱۲
۵۰۱۲
پ

محققان پژوهشگاه نفت ارائه دادند :

تولید سوخت در بیابان!

در حال حاضر ۲۰ درصد از مساحت کشور را بیابان تشکیل می‌دهد و با بررسی‌هایی که انجام شد می‌توان از برخی از گونه های گیاهی مانند «جاتروفا» علاوه بر تولید سوخت برای جلوگیری از توسعه بیابان استفاده کرد.

پژوهشگران پژوهشگاه صنعت نفت با استفاده از گیاهی به نام جاتروفا که سازگار با خاکهای شور و محیطهای کم آب است موفق به تولید سوخت شدند. کارشناس ارشد محیط زیست پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اقدامات این پژوهشگاه در جهت بیابان زدایی، گفت: اهمیت سوختهای فسیلی به دلیل انتشار گازهای گلخانه ای و آلاینده‌های زیست محیطی در دنیا کاهش یافته است از این رو توجه جهانیان به تولید سوختهای پاک و تجدید پذیر که منبع آن زیست توده است، معطوف شده است.
وی با بیان اینکه سوختهای پاک در دو دسته بیواتانول و بایودیزل‌ها تقسیم می‌شود، اظهار داشت: در این راستا طرح ملی از سوی این پژوهشکده با عنوان «از بیایان زدایی تا سوخت پاک» ارائه شده است.

تولید سوخت در بیابان!

ناهید اعتمادی با اشاره به جزئیات این طرح ملی، خاطر نشان کرد: در حال حاضر 20 درصد از مساحت کشور را بیابان تشکیل می‌دهد و با بررسی‌هایی که انجام شد می‌توان از برخی از گونه های گیاهی مانند «جاتروفا» علاوه بر تولید سوخت برای جلوگیری از توسعه بیابان استفاده کرد.

وی گیاه جاتروفا را گیاهی چند منظوره توصیف کرد و ادامه داد: این گیاه در خاک‌های شور و قلیایی سازگار است و می‌تواند در مناطق کم آب و سخت کشت شود از این رو برای برنامه های بیایان زدایی کاندیدای مناسبی است.

از سوی دیگر دانه این گیاه دارای 30 تا 40 درصد روغن است که از آن می‌توان در جهت تولید سوخت پاک بهره‌برداری کرد. علاوه بر این پس از انجام عملیات روغن کشی از کنجاله آن به عنوان سموم دفع حشرات در مزارع استفاده می‌شود.

محقق این طرح با بیان اینکه جاتروفا از دسته دانه های گیاهی غیر خوراکی است، اضافه کرد: نسل اول بایو فیول‌ها از دانه‌های گیاهی خوراکی بود که با توجه به کمبود غذا در برخی مناطق دنیا، اعتراضات زیادی را ایجاد کرد. از این رو محققان به دنبال گونه های غیر خوراکی بودند که تحقیقات انجام شده نشان داد گیاه جاتروفا می‌تواند جایگزین مناسبی برای تولید سوخت‌های پاک باشد.

اعتمادی از ارائه این طرح به مجلس خبر داد و یادآور شد: در حال حاضر این طرح ملی تدوین شده است و در آینده نزدیک از سوی پژوهشگاه صنعت نفت به مجلس ارائه می شود. امیدواریم با تصویب این طرح با همکاری وزارتخانه‌های نفت، نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست اجرایی شود.

با اجرایی کردن این طرح علاوه بر کاهش توسعه بیابان در کشور، می‌توان از دانه‌های آن در جهت تولید سوخت پاک استفاده کرد.

منبع : خبرگزاری مهر
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج