عربستان در انتظار بزرگترین خبر فوتبالی تاریخ
تا ساعاتی بعد عربستان با یک جشن ملی میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴ را در آغوش خواهد گرفت.
ورزش سه: فیفا ساعاتی بعد در شرایطی میزبان جام جهانی ۲۰۳۴ را معرفی خواهد کرد که پرونده عربستان سعودی در میزبانی از این رقابتها هیچ رقیبی ندارد تا به این ترتیب مشخص باشد که این کشور میزبان این رویداد بزرگ خواهد بود. عربستان در شرایطی از این رقابتها میزبانی خواهد که با ارائه بهترین پرونده میزبانی، توانسته بالاترین امتیاز تاریخ برگزاری جام جهانی را کسب کند. فیفا مدتی قبل اعلام کرده بود که پرونده عربستان سعودی امتیاز ۴۱۹.۸ از ۵۰۰ امتیاز را دریافت کرده است، که یک دستاورد بیسابقه در تاریخ مسابقات محسوب میشود.
پرونده میزبانی عربستان که با شعار «با هم رشد میکنیم» ارائه شده است، از حمایت گستردهای از سوی مقامات عالیرتبه عربستان برخوردار بوده و تحت نظارت مستقیم محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس هیئت وزیران عربستان، اجرا شده است.
در گزارش فنی فیفا آمده است که پرونده عربستان شامل مجموعهای از ورزشگاههای فوقالعاده است که میتوانند زیرساختهای مدرنی برای میزبانی مسابقات فراهم کنند. همچنین این پرونده با ارائه پروژههایی نوآورانه، شامل طراحیها و ساختارهای جدید، چشماندازی برای نوآوری در معماری ورزشگاهها به نمایش میگذارد. این پیشنهادها با مفهومی جامع و مرتبط با چشمانداز و استراتژی کلی کشور پشتیبانی شدهاند.
گزارش مذکور ورزشگاههای پیشنهادی را پروژههایی منحصربهفرد توصیف کرده که قابلیتهای عظیمی دارند و میتوانند نحوه طراحی و ساخت ورزشگاههای آینده را تغییر دهند. همچنین به ابتکارات چشمگیر پایداری در این ورزشگاهها، از انرژی تجدیدپذیر تا استفاده مجدد از مواد ساختمانی، اشاره شده است.
این گزارش به پروژههای بلندپروازانهای مانند ورزشگاه محمد بن سلمان در پروژه القدیه، ورزشگاه نئوم واقع در پروژه «ذا لاین» و ورزشگاههای دیگری اشاره دارد که بخشی از سازههای آنها به مناطق اطراف پیوند خوردهاند، مانند ورزشگاه المربع الجدیده و ورزشگاه روشن.
گزارش فیفا تأکید کرده است که همه ورزشگاهها الزامات ظرفیت تماشاگران را برآورده میکنند، از جمله ورزشگاه ملک سلمان که میزبان افتتاحیه و فینال خواهد بود و ظرفیت آن حدود ۹۳ هزار نفر است. این در حالی است که حداقل ظرفیت موردنیاز فیفا برای این دو بازی ۸۰ هزار نفر اعلام شده است. بر اساس گزارش فیفا، زمینهای ورزشگاهها، کاملاً با شرایط و استانداردها مطابقت دارند و همه ورزشگاهها و مناطق اطراف آنها ابعاد مناسب دارند.
نکته جالب اینکه عربستان قصد دارد پس از اعلام رسمی میزبانی، از روز چهارشنبه تا شنبه آینده، در سراسر کشور جشن برگزار کند؛ در این چهار روز، برنامههایی از جمله رژه، سرود و ... برگزار خواهد شد و شبکههای سعودی تمامی این جشنهای مردمی را بهصورت زنده پخش خواهند کرد.
پرونده میزبانی عربستان برای جام جهانی ۲۰۳۴ شامل ۱۵ ورزشگاه در پنج شهر است؛ این پنج شهر شامل ریاض، جده، الخبر، أبها و نئوم هستند. یکی از این ورزشگاهها، «ورزشگاه جدید ملک سلمان» است که بیش از ۹۲ هزار نفر ظرفیت دارد و میزبان بازیهای افتتاحیه و فینال خواهد بود و به عنوان ورزشگاه اصلی تیم ملی عربستان شناخته خواهد شد.
همچنین پرونده میزبانی به «ورزشگاه محمد بن سلمان» در پروژه القدیه اشاره دارد که بر فراز یکی از قلههای جبل طویق واقع شده است و طراحی آن نوآورانه و آیندهنگرانه خواهد بود. ورزشگاه شهر ورزشی ملک فهد نیز در دست توسعه است و ظرفیت آن به بیش از ۷۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت.
در جده، ورزشگاه «وسط جده» با طراحی معماری الهامگرفته از میراث محلی و معماری چوبی سنتی منطقه جده البلد ساخته خواهد شد. همچنین ورزشگاه شهر ورزشی ملک عبدالله (جوهرة المشعة) نیز بخشی از برنامههاست. در الخبر، ورزشگاه «آرامکو» بر ساحل خلیجفارس واقع شده است و طراحی آن با الهام از بادبانها، شبیه گردابهایی است که در تابستان در این منطقه دیده میشود.
همچنین ورزشگاه دانشگاه ملک خالد در أبها که در حال حاضر توسط دانشگاه استفاده میشود، برای افزایش ظرفیت به بیش از ۴۵ هزار نفر گسترش خواهد یافت تا برای میزبانی مسابقات جام جهانی مناسب باشد.
انتظار میرود ورزشگاه نئوم، که در ارتفاع بیش از ۳۵۰ متری قرار دارد، به ویژهترین ورزشگاه فوتبال جهان تبدیل شود. منابع اصلی تأمین انرژی این ورزشگاه شامل انرژی باد و خورشید خواهد بود که تغییری بزرگ در سطح ورزشگاههای فوتبال ایجاد میکند.
عربستان با استفاده از گستردگی و تنوع مناطق خود، در کنار پنج شهر اصلی، برنامه میزبانی ده شهر پشتیبان را نیز تدارک خواهد دید. این شهرها میزبان اردوهای تیمهای شرکتکننده پیش و حین برگزاری مسابقات هستند و دارای مناطق گردشگریای هستند که به تیمها و هواداران امکان بازدید از میراث فرهنگی عربستان و تجربههای گردشگری منحصربهفرد را میدهد.
این پرونده همچنین شامل بیش از ۲۳۰ هزار اتاق هتل است که در شهرهای میزبان و پشتیبان برای مقامات عالیرتبه، هیئتهای فیفا، تیمهای شرکتکننده، خبرنگاران و هواداران آماده خواهد شد. همچنین ۱۳۲ محل تمرین در ۱۵ شهر، از جمله ۷۲ زمین تمرین ویژه اردوهای تیمها و دو محل تمرین برای داوران، فراهم خواهد شد.
نسخه جام جهانی ۲۰۳۴ در عربستان ادامهای بر موفقیتهای ورزشی این کشور خواهد بود که در سالهای اخیر میزبان بزرگترین رقابتهای جهانی بوده است. عربستان نخستین کشوری خواهد بود که بهتنهایی میزبان جام جهانی با قالب جدید و گسترشیافته شامل ۴۸ تیم میشود.
ورود عربستان بهعنوان یک نامزد قدرتمند برای میزبانی بزرگترین جام جهانی از نظر تعداد تیمها و هواداران، چالشی جدی و اثباتی بر توانایی این کشور در مدیریت جمعیت و برگزاری بزرگترین رویدادهای جهانی است، بهویژه پس از تحولی عظیم در بخش ورزشی این کشور در سال ۲۰۲۳، که محور آن فوتبال بوده است.
عربستان از آغاز سال گذشته با جذب ستارگان بزرگ فوتبال، از جمله کریستیانو رونالدو، توجه جهان را به خود جلب کرد. موفقیتها در تابستان ۲۰۲۳ با قراردادهای جهانی بزرگ ادامه یافت که باشگاههای لیگ حرفهای روشن را با ارزشی بیش از یک میلیارد یورو برای نخستین بار در تاریخ هر لیگ عربی یا آسیایی قرار داد.
عربستان در زمانی بسیار کوتاه توانست به یک مقصد اصلی برای رویدادهای ورزشی جهانی تبدیل شود. این روند از سال ۲۰۱۸ با میزبانی سوپرجام ایتالیا آغاز شد و در سال ۲۰۱۹ با میزبانی سوپرجام اسپانیا برای نخستین بار با شرکت چهار تیم ادامه یافت. همچنین در همان سال رقابت سوپرکلاسیکو بین تیمهای ملی آرژانتین و برزیل در ریاض و جده برگزار شد.
در سال ۲۰۲۰، عربستان اعلام کرد که به مدت ده سال میزبان رالی داکار خواهد بود. این کشور همچنین از سال ۲۰۱۸ میزبان رقابتهای فرمول ای و از سال ۲۰۲۱ میزبان مسابقات فرمول یک بوده است. از طرفی شهرهای درعیه و جده دو مسابقه تاریخی بوکس را نیز میزبانی کردهاند. همچنین ریاض اخیراً میزبان بازیهای جهانی هنرهای رزمی ۲۰۲۳ بود و در سال ۲۰۲۵ بازیهای آسیایی داخل سالن و هنرهای رزمی را برگزار خواهد کرد.
این در حالی است که عربستان میزبان جام ملتهای آسیا ۲۰۲۷ نیز هست و تاکنون میزبان مسابقات گروهی لیگ قهرمانان آسیا و جام کنفدراسیون آسیا بوده است. کنفدراسیون فوتبال آسیا عربستان را بهعنوان میزبان مراحل نهایی لیگ قهرمانان آسیا در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ نیز انتخاب کرده است؛ جایی که این مسابقات به صورت متمرکز میان تیمهای شرق و غرب قاره برگزار خواهد شد.
نظر کاربران
ماهم آزادی رو داریم و پراید
ماهم بعد از دوسال فاز اول استادیوم آزادی رو افتتاح میکنیم با ظرفیت بیست هزار نفر
حسرت 😒
ما هیچ ؛ ما نگاه
خدایا ایران کجا بود عربستان کجا بود
الان ایران کجاست عربستان کجاست