دنبال مقصر میگردید؛ چه کسی بهتر از طارمی!
سرنوشت تیم ملی فوتبال ایران در جام ملتهای آسیا شرایط را به گونهای پیش برده که حالا علاوه بر توانایی اعضای کادر فنی، صلاحیت تعدادی از بازیکنان هم زیر سؤال رفته است.
روزنامه شرق: سرنوشت تیم ملی فوتبال ایران در جام ملتهای آسیا شرایط را به گونهای پیش برده که حالا علاوه بر توانایی اعضای کادر فنی، صلاحیت تعدادی از بازیکنان هم زیر سؤال رفته است. ایران با وجود برتری دلچسبی که مقابل ژاپن در یکچهارم نهایی ثبت کرد در دیدار نیمهنهایی که جدالی به نسبت سادهتر از مرحله قبل بود با ارائه یک نمایش بحثبرانگیز مقابل قطرِ میزبان شکست خورد و از گردونه بازیها کنار رفت. تیم ملی که در جام ملتهای آسیای ۲۰۱۹ هم با کارلوس کیروش پرتغالی تا نیمهنهایی رفته بود در این دوره امیدوار بود با برگزیدن یک سرمربی بومی، شرایط را متحول کرده و به طلسم نیمقرن ناکامی در آسیا پایان دهد که باز چنین نشد. در این بین، فارغ از تردیدهای شکلگرفته درباره توانایی فنی امیر قلعهنویی و دستیارانش در تیم ملی، شرایط برای تعدادی از بازیکنان تیم ملی هم حسابی دشوار شده است. از علیرضا بیرانوند و مدافعان ایران که در این تورنمنت روزهای کمفروغی داشتند گرفته تا ستارههای خط حمله، همگی از تیغ تیز منتقدان عبور کردهاند. بدون ریزشدن درباره جزئیاتی که سایر ستارههای تیم ملی را نشانه رفته، اوضاع برای مهدی طارمی، پس از جام ملتها حسابی سختتر شده است.
ستاره اول ایران در خط حمله، روزهای خوبی را در قطر سپری نکرد تا به غیر از بازی با امارات، در سایر دیدارهایی که برای تیم ملی به میدان رفته باشد، یک ستاره معمولی جلوه دهد. اخراج او در دیدار مقابل سوریه و نمایش ضعیفش مقابل قطر در نیمهنهایی هم مزید بر علت شد تا هجمهها نسبت به او بیش از گذشته شود. مهدی طارمی درحالی پا به اردوی تیم ملی ایران برای حضور در جام ملتها گذاشت که پیش از آن هم شرایط چندان خوبی نداشت. او از ابتدای این فصل فوتبالی، برخلاف فصل گذشته، فروغ لازم در پورتو را نداشته و از آقای گل پرتغال فقط سایهای را در زمین مسابقه به نمایش گذاشته است. تعداد اندک گلهایی که او در این فصل برای پورتو زده هم به خوبی گواه این امر است. بسیاری اعتقاد دارند مذاکرات ابتدای فصل طارمی برای جدایی از پورتو، آنهم به مقصد میلان، تمرکز این بازیکن را به هم زد و او نتوانست درخشش فصول گذشته را در این تیم پرتغالی داشته باشد. باوجود این، حالا داستان جدیدتری برای حمله به مهدی طارمی از سوی منتقدان ایرانی پیدا شده که این یکی هم بیشباهت به سناریوی رخداده در پورتو نیست.
این روزها اسم مهدی طارمی به غیر از نمایش غیرقابل قبول در ترکیب تیم ملی به دلیل توافقش با باشگاه اینترمیلان ایتالیا نقل رسانههاست. این بازیکن طبق خبری که رسانهها و خبرنگاران ایتالیایی نوشتهاند با اینتر به توافق اولیه رسیده و قرار است در تستهای پزشکی این باشگاه هم شرکت کند. این مورد به خودی خود میتواند خبر خوبی برای فوتبال ایران باشد ولی برخلاف انتظار، تبدیل به جنجالی تازه شده است. ماجرا از این قرار است که شایعه شده مهدی طارمی پیش از بازی حساس تیم ملی ایران با قطر در نیمهنهایی جام ملتهای آسیا با مسئولان باشگاه اینتر مذاکره و توافق کرده است. این بدان معنی است که او تمرکز لازم برای بازی در ترکیب تیم ملی ایران مقابل قطر را نداشته است. گرچه این مورد تبدیل به بهانهای جدید برای حمله به مهدی طارمی شده ولی حالا خبر رسیده که طارمی پیش از اولین بازی ایران در این جام، یعنی تقابل با فلسطین، با مسئولان اینتر توافق کرده و ارتباطی به بازی با قطر نداشته است. دستکم این ادعایی است که مدیر رسانهای تیم ملی فوتبال ایران داشته و سرپرست تیم ملی هم تأکید کرده که چنین نشستهایی با توافق و آگاهی کامل مسئولان تیم ملی صورت گرفته است.
درست است که همگان انتظار دارند در چنین تورنمنتهایی بازیکنان صددرصد تمرکز را معطوف به بازیهای ملی کنند ولی واقعیت این است که این مورد در دنیای حرفهای فوتبال چندان هم غیرطبیعی نیست. با توجه به اینکه باشگاههای حرفهای از سراسر دنیا در حال مذاکره با بازیکنان مدنظر و بستن تیم برای فصل آینده هستند، ستارههای ملی همواره در معرض مذاکره قرار دارند و تعداد زیادی از آنها در همین اردوهای ملی که تمرکز رسانهای کمتری متوجه دیدارهای باشگاهی است درباره آیندهشان تصمیمگیری میکنند. شاید ناکامی تیم ملی ایران در جام ملتها و آمادهنبودن مهدی طارمی در این جام است که او را تبدیل به یکی از مقصران کرده ولی واقعیت این است که سرنوشت دو بازیکن دیگر ایران هم در همین جام ملتها مشخص شد. کریم انصاریفرد و میلاد محمدی، دو بازیکن دیگر تیم ملی بودند که در زمان برگزاری همین جام ملتها مقصد باشگاهیشان را مشخص کرده و اتفاقا اخبار مربوط به آنها هم رسانهای شد. باوجود این، از آنجا که توجه رسانهای به این دو بازیکن ملیپوش در مقایسه با مهدی طارمی چندان زیاد نیست، این اخبار مورد توجه قرار نگرفته و حالا که اسم مهدی طارمی و زمان مذاکرهاش با اینتر مطرح شده، او تبدیل به سوژه خوبی برای هجمه منتقدان شده است. در اینکه مهدی طارمی جام خوبی نداشته و در نگاهی بالاتر، فصل خوبی را سپری نکرده، تردیدی نیست ولی انتقاد از او آن هم به دلیل تصمیمگیری درباره شرایط آیندهاش نمیتواند به تنهایی گرهگشا باشد.
البته که اتهام طارمی بیشتر از اینهاست؛ او در فضای مجازی به این مورد متهم شده که برای حفظ ساق پایش و رفتن به باشگاهی بهتر، برای تیم ملی به آب و آتش نزده است. اتهامی سنگین که بعید است به واقعیت نزدیک باشد. ضمن اینکه با درنظرگرفتن شرایط آماری مهدی طارمی در این فصل، مشخص است که او نه تنها در مقطع جام ملتهای آسیا، بلکه کلا از ابتدای فصل تا به حال، از شرایط آرمانیاش فاصله گرفته است. البته که تمامی این موارد به معنی تأیید کاری که بازیکنان تیم ملی کردهاند نیست. واضح است که در چنین شرایطی میطلبد همگی با تمرکز بالا فقط درگیر بازیهای ملی باشند ولی نادیدهگرفتن ایرادات اصلی و پرداختن به یکی از جزئیات، میتواند ذهنها را از مسیر واقعی خارج کند. ناگفته پیداست که ناآمادگی مهدی طارمی یکی از دلایل ناکامی تیم ملی فوتبال ایران در جام ملتهاست ولی هرگز اصلیترین دلیل آن نخواهد بود.
نظر کاربران
اولین نفر قلعه نویی برای ۱۵ دستیاربدون روزمه .بعد دعوت بازیکنان مسن .بعد تیم بدون تاکتیک .بعد طارمی جهانبخش .ازمون.ضعیف
فوتبال یک بازی دسته جمعی هست به مدیریت سرمربی برد وباخت برمیگرده به همین دو ارکان درست هست که گاهی اوقات کسانی مثل پله دربرزیل یا مارادونا ومسی درآرژانتین میتوانند یک تنه تیمی را متحول کنند اما اینها انگشت شمار هستند بهرروی کل تیم ملی در این بازی ها خیلی فراز ونشیب داشت چه خود بازیکنان کچه سرمربی وکادر مربیگری که نتوانستند درهیچ بازی به یک ارنج کامل از تیم دست پیدا کنند تغییر وتحول هم باید در سطح مربی وکادر مربیگری صورت بگیره هم در تعدادی از بازیکنان