مجری صداوسیما روی آنتن زنده رئیسی را به چالش کشید
جواد خیابانی، مجری و گزارشگر قدیمی تلویزیون، اخیرا به دلیل گفتوگویی که با برنامه «مهلا» داشته، مورد توجه قرار گرفته است.
روزنامه شرق: جواد خیابانی، مجری و گزارشگر قدیمی تلویزیون، اخیرا به دلیل گفتوگویی که با برنامه «مهلا» داشته، مورد توجه قرار گرفته است. او که پیش از این و بارها به دلیل گافهای گاهوبیگاهش در گزارشگری بازی فوتبال زیر ذرهبین بود، در این برنامه انتقادهای نسبتا تندی از مدیریت ابراهیم رئیسی داشته و سعی کرده از زبان مردم و جوانان ایرانی، انتقادهایش را مطرح کند. نکاتی که خیابانی به آنها اشاره میکند متعدد است. او خطاب به ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور میگوید: «رئیس من نیستی و منتخب من هستی». سپس با صدای بلندتری خطاب به او میگوید که این مردم ورزشگاه، سینما و اتوبان و جاده مناسب میخواهند. خیابانی به ابراهیم رئیسی گوشزد میکند که در سفری صدنفره به مشهد، ۵۰ نفر در تصادف کشته میشوند و باید فکری به حال این شرایط کرد. او سپس به روال صحبتهای گذشتهاش، از فقیربودن مردم شاکی است و میگوید «حسرت میخورم که ساحل قشم و کیش را میبینم و صد کیلومتر آن طرفتر قطر و امارات چنان زندگی میکنند». خیابانی البته در ادامه گلایهای هم از وزرای ابراهیم رئیسی دارد؛ «میگویند زیرساخت نداریم، پس شما آقایان وزیر برای چه آمدهاید؟ آمدهاید که زیرساخت بسازید یا پاترول بگیرید و بروید!».
طبق انتظار، پس از انتشار صحبتهای جواد خیابانی، دوباره فضای مجازی چند دسته شده و مخالفان و موافقان جواد رودرروی یکدیگر قرار گرفتهاند. بسیاری از خیابانی تمجید کرده و نوشتهاند او حرف دل مردم را زده است. این عده حتی پا را فراتر گذاشته و از این گفتهاند که خیابانی به دلیل انتقادهای صریحی که داشته، ممنوعالتصویر خواهد شد و دیگر در تلویزیون به او اجازه مجریگری یا گزارشگری نخواهند داد. در سوی مقابل، منتقدان جواد خیابانی نیز به صف شده و میگویند دادزدن برای داشتن ورزشگاه، این روزها دردی از مردم دوا نمیکند. این عده از خواستههای واجبتر مردم صحبت و عنوان کردهاند خیابانی جرئت بیان خواستههای اصلی را نداشته است. در این بین، عدهای از طرفداران دولت هم وارد گود شده و خیابانی را شماتت کردهاند که چرا در دوره حسن روحانی روزه سکوت گرفته بود و یکباره تصمیم گرفته به سیاستهای دولت ابراهیم رئیسی بتازد.
فارغ از اینکه چنین نقدی درباره انتقاد با برنامه از ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری، به جواد خیابانی وارد باشد یا خیر، باید به دو موضوع مشترک در این زمینه پرداخت؛ اولی انتقاد از رئیسجمهور و دیگری شایعه ممنوعالتصویری. خیابانی یک بار پیش از این در دولت حسن روحانی هم در قالب یک منتقد حاضر شد. او برخلاف الان که در یکی از پلتفرمها صحبتهایش را مطرح کرده، روبهروی رضا رشیدپور در برنامه «حالا خورشید» نشست و از بیبرنامگی، اهمال و کمکاری حسن روحانی و اعضای دولت برای رسیدگی به مردم زلزلهزده کرمانشاه گلایه کرد. او در آن برنامه تا پای اشکریختن هم رفت و حسرت خورد که چرا رئیسجمهور نباید بتواند ۱۰ هزار کانکس برای مردم زلزلهزدهاش فراهم کند.
درست مشابه همین روزها، آن زمان هم شایعه ممنوعالتصویری جواد خیابانی مطرح شد. آن زمان شایعه شد که خیابانی به دلیل انتقاد از حسن روحانی قرار است ممنوعالتصویر شود؛ موضوعی که البته بهسرعت از سوی مسئولان شبکه سه و شخص جواد خیابانی تکذیب شد. خیابانی در آن برهه گفته بود: «هیچوقت این اتفاق (ممنوعالتصویری) رخ نداده است و من همچنان کارگر و کارمند سازمان صداوسیما هستم».
جواد خیابانی حالا درست در سناریویی مشابه قرار گرفته و با شایعه ممنوعالتصویری دستوپنجه نرم میکند که مطابق با زمان گذشته بعید است جایگاهش در تلویزیون دستخوش تغییر شود. او یکی از «برمدارماندگان» عصر علی فروغی در تلویزیون، خاصه شبکه سه سیماست که کمتر حاضر شده جایگاهش در این رسانه را به خطر بیندازد. درست است که صحبتهای این روزهای جواد خیابانی در این برهه به نفع و از زبان مردم مطرح شده، ولی سابقه داشته که او در بزنگاه، صحبتهایش را پای بدفهمی و کجفهمی گذاشته و بعضا هم گفته که حرفهایش تقطیع شده است. مشابه این اتفاق همین چند وقت پیش در جریان برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر رخ داد؛ جایی که این رقابتها مصادف با اعتراضات در ایران شده بود. در یکی از بزرگترین شگفتیهای جام، عربستان موفق شد آرژانتین را شکست دهد تا جواد خیابانی ظاهرا با کنایه به حالوروز تیم ملی ایران در آن جام، بگوید: «تیمی که حمایت مردم را نداشته باشد دوزار هم نمیارزد. عربستان برد چون حمایت مردمش را پشت سرش داشت. تیم ملی ما باخت چون حمایت مردم را پشت سر تیم نداشت». انتشار آن صحبتها از سوی جواد خیابانی اینطور برآورد شد که او به دلیل اعتراضات در تلویزیون صحبت کرده است، ولی طولی نکشید که این مجری شایعههای رایج را تکذیب کرد. او گفت: «از من جملاتی پخش شده که خلاصه یک پاراگراف طولانی است. من دلم میخواهد کشورم و تیم ملی فوتبال ایران سربلند باشد؛ بنابراین این شیطنت رسانهای را لطفا ادامه ندهید و اگر میخواهید درباره جملات من قضاوت کنید، در تلوبیون، برنامه جام ۲۰۲۲ و سایت شبکه ورزش موجود است. من حدود نیمساعت صحبت کردهام اما چند ثانیه از آن مورد قضاوت قرار گرفته است. مطمئن هستم که همه با من همعقیده خواهید شد که ملت ایران در کنار تیم فوتبال خود باز هم نگاهی امیدوارانه به جام جهانی فوتبال دارد».
جواد خیابانی که بهمن سال ۱۳۹۴ به سرش زده بود کاندیدای مجلس و نماینده کرج شود و بعد به دلیل بیماری از انتخابات انصراف داد، درحالی منتقد دولتهای فعلی و قبلی شده که این اظهارات هرگز جایگاهش را در صداوسیما به خطر نینداخته است. دلیلش هم واضح است؛ خیابانی بلد است چطور خط میانه را برود تا از یک طرف بام نیفتند. البته که او امتیاز برمداربودن را هم دارد که خودش در مقایسه با همکارانی که از تلویزیون کنار گذاشته شدهاند، مزیتی است.
ارسال نظر