بررسی آماری دلیل اشتباهات پرتکرار داوری
داورها پس از استراحت بین دو نیمه، اشتباهات تأثیرگذار کمتری داشتهاند، با اینکه گل بیشتری در این بازه زده شده است.
داورها پس از استراحت بین دو نیمه، اشتباهات تأثیرگذار کمتری داشتهاند، با اینکه گل بیشتری در این بازه زده شده است. به گزارش فوتبال۳۶۰، یک گل، دو اخراج و پنج پنالتی گرفتهنشده از سوی داورها در هفته گذشته حسابی سروصدا به پا کرده است. دوباره عمده صحبتها در کنفرانسهای مطبوعاتی قبل و پس از مسابقات، صرف اشتباهات داوری شده است. سا پینتو معتقد است حداقل سه پنالتی برای تیمش گرفته نشده. جواد نکونام از برنامه حریف برای به اشتباه انداختن داور حرف زده است. نساجی مدعی شده ۱۰ امتیاز این تیم به خاطر اشتباهات داوری از دست رفته است. ذوبآهن در بازی با نساجی معتقد بود که یک گل سالم زده. فیروز کریمی برای دومین هفته متوالی از اشتباهات داوری علیه تیمش صحبت کرده است. نوید مظفری، کارشناس داوری، تأیید کرده که حداقل هشت ادعا در مورد اشتباه داوری در این هفته صحیح بوده است. دلیل این اشتباهات پرتکرار داوری چیست؟
آمار نشان میدهد یکی از مهمترین دلایل اشتباهات پرتکرار داوری، دوربودن آنها از آمادگی بدنی است. آماری که این ادعا را ثابت کند، میزان اشتباهات آنها در دقایق پایانی مسابقات است. ۱۳ اشتباه تأثیرگذار در ۱۵ دقیقه پایانی هر نیمه از مسابقات این فصل رخ داده است؛ عددی که بالاترین میزان اشتباه داوری در هر بازه ۱۵دقیقهای است. یکی از دلایل بیشتربودن این اشتباهات، این است که به ۱۵ دقیقه پایانی هر نیمه، وقتهای تلفشده هم اضافه میشود و در واقع بازی در این بازه بیشتر از سایر بازهها در جریان است. حتی این ادعا هم وجود دارد که در شروع هر نیمه بازی کسلکنندهتر است و با گذشت زمان، تیمها شروع به خلق موقعیت میکنند و به همین خاطر اشتباهات داوری در بازههای پایانی بیشتر است؛ اما آمار این ادعا را رد میکند.
برای نمونه در دقایق ۳۱ تا ۴۵ مسابقات این فصل، به نسبت ۱۵ دقیقه ابتدایی نیمه دوم، شش گل کمتری ردوبدل شده؛ درحالیکه سه اشتباه تأثیرگذار داوری بیشتری رخ داده است. این نشان میدهد که تمرکز ذهنی داورها با گذشت زمان و دوندگی در مسابقه، به حد پایینتری میرسد که منجر به اشتباه از سوی آنها میشود؛ یعنی با اینکه در ۱۵ دقیقه پایانی نیمه اول، تیمها موقعیت کمتری ساختند و گل کمتری زدند، اشتباهات داوری بالاتر بوده، نسبت به شروع نیمه دوم که داورهای مسابقه استراحتی ۱۵دقیقهای داشتند. در سایر بازهها هم شرایط به همین منوال است. بعد از ۱۵ دقیقه پایانی نیمه اول، بیشترین اشتباه داوری در ۱۵ دقیقه پایانی مسابقه رخ داده است. کافی است اشتباهات پررنگ داوری در دیدارهای این فصل را به خاطر بیاورید. در همین هفته، طبق ادعای نوید مظفری، دو پنالتی گرفتهنشده استقلال، یکی در دقایق تلفشده نیمه اول و دیگری در فاصله شش دقیقه مانده به پایان بازی رخ داد. خطای پنالتی که محمد دانشگر در بازی با استقلال روی آرمان رمضانی رخ داده بود و از چشم داور دور ماند هم در دقیقه ۸۴ بود. در دیدار پرسپولیس و هوادار هم یک پنالتی اشتباه به ضرر قرمزها گرفته شده بود. در آن بازی به اشتباه خطای هند پنالتی دانیال اسماعیلیفر گرفته شد که آن هم پس از دقیقه ۸۰ بود. اشتباهات پرتعداد و تأثیرگذار داوری در دقایق پایانی هر نیمه، ادعای آمادگی بدنی پایین آنها را اثبات میکند؛ اتفاقی که تأثیر مستقیمی با تمرکز و تصمیمهای داور دارد.
ارسال نظر