۹۹۵۳۵۶
۲۵ نظر
۵۰۱۶
۲۵ نظر
۵۰۱۶
پ

سید علی صدری:

رحمانی دولت سایه در وزارتخانه راه انداخته بود

حسین مدرس‌خیابانی در اولین روزهای سکانداری وزارت صمت علاوه بر اینکه ساماندهی بازار خودرو را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده، به زیرمجموعه‌های وزارت صمت دستور داده تا هیچ عزل و نصب بدون هماهنگی کمیته انتصابات وزارتخانه صورت نگیرد.

آرمان ملی: تعجیل در صدور این حکم می‌تواند نشانه‌ای از خیل انتصابات سلیقه‌ای طی ۱۸ ماه اخیر در یکی از مهم‌ترین وزارتخانه‌های دولت باشد. البته رضا رحمانی، وزیر سابق صمت، در دوره فعالیت خود، هر بار که با چنین انتقادی مواجه می‌شد آن را جوسازی رسانه‌ها می‌خواند.

سرپرست وزارت صمت هر گونه عزل و نصب جدید در زیرمجموعه‌های این وزارتخانه، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه را بدون هماهنگی کمیته انتصابات وزارتخانه ممنوع اعلام کرد. آیا این نشان‌دهنده انتصابات سلیقه‌ای وزارت صمت در طول ۱۸ ماه اخیر است؟

این دستور بسیار هوشمندانه، عالی و به‌موقع بود و باید از آن حمایت کرد. مدیریت انتصابات در وزارتخانه‌ای که به ‌گفته خود رئیس جمهوری از چهار وزارتخانه اصلی و بزرگ تشکیل شده، طبیعتا اقدامی عقلایی به حساب می‌آید. حال به آقای حسین مدرس‌خیابانی پیشنهاد می‌شود در کمیته انتصابات از نظرات و مشورت بخش خصوصی و تشکل‌های مادر در افزایش بهره‌وری و چابک‌سازی وزارتخانه استفاده کند.

حال در پاسخ به اینکه در یکسال و نیم اخیر چه اتفاقی در این وزارتخانه رخ داده را در کارنامه آقای رضا رحمانی می‌توان بررسی کرد. زمانی که دولت تدبیر و امید در ششمین سال فعالیت خود به سر می‌برد، ایشان به کابینه راه یافت و در آستانه شروع آخرین سال فعالیت دولت از کار برکنار شد. برای من هم سوال است که آیا آقای رحمانی تصور داشت دولت و رئیس جمهوری تغییر کرده که تا این حد تغییر در وزارت صمت به وجود آورد؟ در دوره فعالیت او عزل‌ و نصب‌ها در چارچوب شایسته‌سالاری نبود و بیشتر انتصابات بر اساس رابطه و سلیقه صورت می‌گرفت و نگاه تخصصی در انتخاب مدیران تقریبا وجود نداشت.

بهتر است درباره مصداق‌ها هم صحبت کنیم. آیا آمار و اطلاعات مصداقی در این زمینه دارید؟

به‌عنوان مثال می‌توان به عزل‌ و نصب‌های ایدرو، یکی از زیرمجموعه‌های وزارت صمت اشاره کرد. اردیبهشت سال گذشته آقای محمدباقر عالی که ایشان هم از دوستان آقای رحمانی هستند به‌عنوان رئیس هیات عامل ایدرو انتخاب شدند؛ پس از حضور ایشان در این سازمان توسعه‌ای، چنان عزل‌ و نصب‌هایی اتفاق افتاد که گویا دولت به‌طور کلی تغییر کرده است.

فقط طی یک سال گذشته چهار مرتبه مدیر مالی این سازمان تغییر کرده است. بر کرسی معاونت نوسازی این سازمان که درعمل شاه‌کلید ایدرو در توسعه مناطق محروم و اجرای پروژه های صنعتی به حساب می‌آید، طی ۱۲ ماه چهار مدیر تکیه زدند. اگر به سایتها و اخبار و روزنامه رسمی مراجعه کنیم در مدت یک‌ساله مدیریت محمد باقر عالی ایشان در مجموعه ایدرو و هیات مدیره شرکت‌های تابعه حدود هفتاد حکم انتصاب جدید امضا کرده است البته این فقط انتصاباتی هستند که بر اساس منابع آشکار مثل سایت‌ها یا روزنامه رسمی سندیت دارند.

رحمانی دولت سایه در وزارتخانه راه انداخته بود

این شکل از انتصابات نشانه‌ای از کمک به بخش صنعت و معدن ندارد و دیدگاه توسعه‌ای به حساب نمی‌آید. به نظر می‌رسد آقای رحمانی در 18 ماه اخیر ماموریت داشت برای عده‌ خاصی که یا فاقد شغل بودند اشتغال‌زایی کند و یا برایشان سمت مدیریتی تعریف کند.

مثال دیگر به فاز 14 پارس جنوبی بر می گردد که به نوعی بزرگ‌ترین پروژه گازی فعلی کشور است و با حجمی حدود پنج و نیم میلیارد دلار بوسیله ایدرو و کنسرسیومی در حال انجام است. فقط طی یکسال گذشته شش فرد مختلف در مدیریت شرکت مجری فاز 14 و مدیریت کنسرسیوم زیر مجموعه ایدرو رفت و آمد کرده اند و جالب اینکه در حاضر هم شرکت مجری فاز 14 تابعه ایدرو مدیر ندارد .

پروژه‌ای که اهمیت استراتژیک برای کشور دارد دستخوش مدیریت سلیقه‌ای تیم آقای رحمانی هست. تغییر این 70 حکم فقط بخشی از ماجراست، در تمام معاونت‌ها و زیرمجموعه‌ها شاهد چنین تحولاتی بودیم که اگر یک ضریب به آن بدهیم متوجه می‌شویم یک شوک در منابع انسانی وزارت صمت رخ داده است. این افراد عموما غیرحرفه‌ای و غیرشایسته بوده‌اند که جای افراد متخصص را گرفته‌اند. طبیعتا هر شخص دیگری هم جای آقای مدرس‌خیابانی بود در بدو سکانداری وزارت صمت چنین حکمی صادر می‌کرد که دولت هم باید از این دستور حمایت کند.

این شکل از انتصابات چه آسیبی به بدنه دولت و اقتصاد کشور وارد می‌کند؟

آسیب‌های آن را اکنون مشاهده می‌کنیم. به‌عنوان مثال مدیریت بازار خودرو به کدام وزارتخانه مربوط می‌شود؟ در نبود مدیران لایق و شایسته در وزارت صمت شاهد آشفتگی بازارهای مختلف ازجمله بازار خودرو هستیم. البته مدیران شایسته‌ای هم در وزارت صمت حضور دارند، اما زمانی که اکثریت مدیران بر اساس دیدگاه سیاسی و قومیت‌گرایی انتصاب می‌شوند، دیگر فعالیت مدیران باتجربه و بادانش کارایی ندارد. این افراد باید به شکل مداوم با مسائل غیرتخصصی و غیرحرفه‌ای دست و پنجه نرم کنند تا اینکه بخواهند اولویت اقتصادی داشته باشند. از روزی که رضا رحمانی با بر صندلی بالاترین طبقه ساختمان سمیه تکیه زد، مدیران را از در پشتی اتاق خود وارد وزارتخانه کرد. او اعتنایی به تفکرات اقتصادی و صنعتی نداشت و صرفا با نگاهی سیاست‌زده عمل می‌کرد. گویا وزارت صمت تافته‌ای جدابافته از دولت بود و با رفتار جزیره‌ای یک دولت سایه برای خود راه انداخته بودند.

در نامه‌ای که رضا رحمانی خطاب به رئیس جمهوری نوشت، خود را از هر گونه اتهامی مبرا ساخت. نظر شما درباره این نامه چیست؟

آن را می‌توان نوش‌دارویی بعد از مرگ سهراب دانست. ایشان پس از عزل هم نامه خود را با امضای وزیر صمت (نه وزیر سابق) منتشر کرد.

این نامه آن‌قدر غیرتخصصی و فاقد هوشمندی بود که تاریخ نامه را با خودکار نوشته بودند! البته آنها با این روش قصد داشتند که وانمود کنند قبل از عزل این نامه را نگاشته‌اند، اما طبیعتا این نامه پس از عزل و بسیار عجولانه نوشته شده که به نظر قصد آن هم تخریب دولت روی کار بود.

البته دفتر ریاست‌جمهوری با هوشمندی پاسخ این نامه را نوشت. من همان شب با آقای رحمانی تماس گرفتم و ایشان عین این جمله را به من فرمودند: «در ماه مبارک رمضان دعا می‌کردم که خداوند متعال این مسئولیت را از دوش من بردارد.». اما من به خود ایشان هم گفتم که خدا باید به ایشان کمک می‌کرد تا انتصابات شایسته‌ای داشته باشد. ایشان 19 ماه به اقتصاد کشور ضربه زد و مدیون 80 میلیون نفر ایرانی است. در پایان خطاب به آقای رحمانی می‌گویم که شما هنوز زیر دین هستید و باید پاسخگو باشید. اگر امروز هم پاسخ ندهید، در آن دنیا باید دلیل مناسبی برای رفتار مدیریتی خود داشته باشید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    با این همه بی کفایتی شد وزیر!؟
    توی وزارت خانه های دیگه چه خبره؟

    پاسخ ها

    • م ..ا

      با این شلوغ بازی ها برای حذف رقیب مسئله حل نمی شود.
      مطمئنا در مورد او و رقبا تحقیق کامل صورت خواهد پذیرفت.

  • مجتبی

    باید به حال یک ملت گریست که هر وزیر و وکیل و مسئول که در راس کار هست هیچ نظارتی به کار او نیست تا موقع برکناری . تا کی ملت باید تاوان این ندانم کاریها را بدهد ؟

  • بدون نام

    وایلا..تو بقیه وزارت خانه بگردید بازهم مثل هم هست..کمر دولت همین ها خم کردن

  • بدون نام

    تا حالا کجا بودن ؟ چرا همیشه بعد برکناری ها این حرف و حدیثها پیش میاد ؟ در این ۱٨ ماه هیچ کی نبود بگه آقا وزیر چه کار میکنی ؟ اگه به موقع تذکر داده میشد کار به اینجا کشیده نمیشد ، کشور در این مدت چه صدماتی خورد ؟ بالاترین مقام اجرایی باید جوابگو باشه ،

    پاسخ ها

    • هموطن

      بجز تعدادی کم بقیه شان سراپا یک کرباسند .
      گر حکم کنند که مست گیرند .درشهرهرآنکه هست گیرند .هکه سر کار میاد فقط دنبال بستن بارشه کس برای ملت دلش نسوخته

  • طلا

    امیدوارم به حق این شب عزیز، رحمانی و هر مسئولی که در حق مردم نجیب و کشور عزیزمون کوتاهی کرده، خداوند به بدترین شکل ازش تقاص بگیره... آمین

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آمین

    • بدون نام

      الهی آمین

  • بدون نام

    من ۲۶ سال تو صنعت خدمت کردم ، یکی از بزرگترین آفتهای صنعت تغییر پی در پی مدیران و روی کار آمدن مدیران فاقد تخصص و باند باز بود. تو شرکتی که من کار میکردم که یکی از صنایع استراتژیک و بزرگ کشور بود طی ۷ سال ۷ مدیر عامل عوض شد که یکی از دیگری بی تخصص تر و ناکارآمد تر بود.
    و امروز حال و روز صنعت کشورمون این شده که میبینید.

  • بدون نام

    این اقدامات افتضاح در همه وزارتخانه‌های دولت تدبیر!!! و امید!!!! دیده می شود، پس چرا بقیه وزرا عزل نمی شوند؟
    جریان تماس رئیس دفتر روحانی با رحمانی چیه؟؟؟،

  • رانت خوار مرفه

    جناب راوی خیلی ها هم این اراجیف شما را قبول ندارند و معتقدند بدلایل دیگه ای رحمانی برکنار شده.

  • احسان

    خدا جای حق نشسته اگر شما اینها رو میدانستید و الآن میگید بعداز اینکه وزیر برکنار شده شما هم مدیون 80 میلیون نفرید.یعنی اگه برکنار نمیشد این مطلب هم گفته نمیشد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا همینطوره،

  • ehsan

    مصاحبه شونده کی بود ؟

  • ناخدا

    عجب کشف بزرگی. ما اینیم ؛ زمانی که موقعیت بهمون میدن درست انتخاب شده ولی بعدش نه همه چیز اشتباه است. کارنامه زیاد جالبی هم از جنابعالی ندیدیم.

  • حمیدfff

    وتمام کسانی که ۱۸ ماه چشم شون رو بسنه بودند و مردم را بازیچه دست خودشون می دانستند از اقای روحانی گرفته تا تمام وزرایش که تمام شان بیکفایت و انتصابی هستند باید محاکمه شوند. مردمی که این دنیا را ندارند ان دنیا را هم نخواهند داشت..همین دنیا باید جوابگوباشند انهایی که حواله به ان دنیا میکنند. خودشان دزد هستند.

  • حسین

    کشور ها ییکه با رژ یم مذ هبی اداره میشوند همین است

  • بدون نام

    من نمی دونم کسی که صحبت کردن بلد نیست تجربه هم نداره چرا به وزارت خونه راهش دادند این آقا رو انگار تازه دستش و گرفتند از دهات آوردن .

  • بدون نام

    کجامون درست ؟؟؟ لطفا اگر هست اونجا رو بگید

  • قنبر

    جان کلام اینکه این آدم باید محاکمه بشود برای کار های کرده و کار های نکرده، باید حساب پس بدهد در پیشگاه ملت بزرگ،

  • بدون نام

    واگذار این وزیر هم به خدا, خدا ازت نگذره که فکر مردم نبودی و فکر پرکردن جیب و اطرافیان غیرمتخصصت بودی.
    خدایا حق امثال این آقایان را کف دستشان بگذار . هر چه زودتر که به ملت ظلم میکنن.

  • بدون نام

    همه جوابگو خواهید بود که ثروت این ملت بیچاره را تقسیم می کنید وکسی دراین مملکت دلسوز نیست ومردم زجر می کشند

  • بدون نام

    سلام ایا این انتخاب وزیر صمت بازهم ازمون خطا بود تازه فهمیدیم وزیر دنبال باند وقومیت خود با حجم زیاد مشکلات وگرفتاریهای مردم کار کرده خدا بهمان رحم کند

  • بدون نام

    بنظر من رحمانی نباید پاسخگو باشه چون چیزی بلد نبود توانش این بود که واسه دوستان خودش اشتغال درست کنه مقصر شماها هستید که آدمای بی ارزشی چون ایشون رو میزاری راس کار روحانی تو باید جوابگو باشی نه رحمانی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج