تابلوهای شهری، راهنما یا آلودگی بصری؟
تابلوهای شهری که برای راهنمایی شهروندان در سطح شهر نصب میشوند در زیباسازی فضا و یا اختلال در سیمای بصری شهر نقش زیادی دارد. طراحی درست و با برنامه ریزی می تواند علاوه بر این که باعث زیبایی شهر شود نقش راهنمایی شهروندان را نیز به درستی ایفا کند.
تابلوهای راهنمای شهری شامل تمامی تابلوهایی است که در سطح شهر همچون یک راهنما، ناظر را به محلی که میخواهد برود، هدایت میکنند. این تابلوها پیامهایی را به ناظر اعم از راننده یا عابر برای پیدا کردن یا شناساندن کوچه، خیابان، میدان، محله و منطقه شهری، مکان، کاربری یا فعالیتی منتقل میسازند.
تابلوهای راهنمای شهری دو نوع هستند، نوعی از آن که مربوط به تابلوهای راهنمای مسیر برای هدایت و راهنمایی ناظر نصب میشود. نوع دیگر تابلوها نیز تابلوهای معرف معبر، محله، مکان، فعالیت و کاربری که در مقصد، برای شناسایی محل مورد استفاده قرار میگیرند هستند که شامل تابلوهای معرف نام معابر، معرف محله یا منطقه شهری، معرف مکان و فعالیت (متصل به بدنه/ و تابلوی واقع در فضاهای شهری) میشود.
سیستمهای راهنمای شهری از نظر کاربردی، نسبت به سایر طرحهای گرافیکی تاثیر بیشتری بر مردم دارند، زیرا مهمترین وظیفه آنها ، مسیریابی، اطلاعرسانی بموقع، و نجات انسان از سردرگمی در فضای شهری است. طراحی منطقی و تخصصی تابلوها از نظر زیبایی پیکره، حروف نوشته، پیکتوگرام ، اجرا ، و رنگبندیها تاثیر بسیاری در جلب مخاطب و زیبایی منظر شهری و فضاهای عمومی دارد.
بسیاری از این تابلوها در زمان نصب یا زمانهای بعد در محلی نامناسب از نظر منظر شهری و دید شهروندان قرار میگیرند و نه تنها کاربرد اصلی یعنی کمک به شهروندان را از دست میدهند ، بلکه باعث اغتشاش در نمای شهری و الودگی بصری شهر میشوند و به همین دلیل لازم است که مسئولان شهری هر چند وقت یکبار در مورد این تابلوها، کیفیت رنگ و المان مورد نظر و محل قرار گرفتن تجدیدنظر و بررسی را انجام دهند.
ارسال نظر