مهاجری: گرانیها مربوط به هر دو جناح است
مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در بخشی از گفت و گویی که با روزنامه آرمان ملی انجام داده میگوید: هنوز در جامعه ما سیرها و خیلی سیرها با گرسنهها و خیلی گرسنهها با هم دیده میشوند. تا وقتی چنین است، جامعه ما از آرمان اصلی فاصله دارد. قابل قبول نیست برای ما که اداره جامعه در دست ما باشد و باز هم در این مملکت کسی شب گرسنه بخوابد.
مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در بخشی از گفت و گویی که با روزنامه آرمان ملی انجام داده میگوید: هنوز در جامعه ما سیرها و خیلی سیرها با گرسنهها و خیلی گرسنهها با هم دیده میشوند. تا وقتی چنین است، جامعه ما از آرمان اصلی فاصله دارد. قابل قبول نیست برای ما که اداره جامعه در دست ما باشد و باز هم در این مملکت کسی شب گرسنه بخوابد.
کسی زیر طاقی بخوابد که نگران است بر سر او و عزیزانش خراب شود. اینها جملاتی هستند که شهید مظلوم آیتا... بهشتی در سال ۱۳۵۹ گفته بود. متاسفانه امروز، فاصلهها بیشتر شده بهطوری که یک طبقه از مردم در کشور ما ثروتهای انبوه غیرقابل محاسبه در اختیار دارند و در مقابل، عدهای زیر خط فقر هستند. در شهر تهران، هزاران نفر کارتنخواب وجود دارند. قطعا اگر آیتا... بهشتی امروز در میان ما بود، تعبیرات و جملات داغتری در توصیف وضعیت جامعه بهکار میبرد. اینکه امام در سخنرانیها و پیامهای سالهای دهه ۶۰ تعبیراتی مانند «پابرهنهها» و «مستضعفین» را برای قشر ضعیف و «مرفهین بیدرد» را برای قشر ثروتمند بهکار میبرد و مسئولان را با تاکیدات فراوان به رسیدگی به قشر محروم و دوری از مرفهین بیدرد توصیه میکرد به این دلیل بود که فاصله طبقاتی را قبول نداشت.
یکی از اهداف مهم امام از تاسیس نظام جمهوری اسلامی این بود که فاصله طبقاتی را از میان بردارد، فقر را ریشهکن نماید و جامعه را از لوث وجود حرامخوارانی که با پولهای کثیف و انباشته خود به عدالت اقتصادی و اجتماعی و اخلاقی و سیاسی ضربههای کاری میزنند، پاک کند.
این جمله مبنایی از امام خمینی است که فرمود: «خدا نیاورد آن روزی را که سیاست ما و سیاست مسئولان کشور ما پشتکردن به دفاع از محرومین و روی آوردن به حمایت از سرمایهدارها گردد و اغنیا و ثروتمندان از اعتبار و عنایت بیشتری برخوردار شوند. معاذا...، که با سیره و روش انبیا و امیرالمؤمنین و ائمه معصومین علیهمالسلام سازگار نیست. دامن حرمت و پاک روحانیت از آن منزه است، تا ابد هم باید منزه باشد». از سیاستهای غلط اقتصادی کنونی و ناکارآمدیهای بعضی مسئولان کنونی که بگذریم، بعضی رقابتهای سیاسی میان جناحها و باندهای قدرت نیز به گسترش فقر و محرومیت و فاصله طبقاتی در جامعه ما که قرار است اسلامی و درست و اصولی باشد، دامن میزنند.
مهرههای اصلی در میدان این رقابت زیانبار، شکمهای سیر و جیبهای پرپولی دارند و به همین دلیل نمیتوانند درد محرومان را دقیق درک کنند. کسانی که با حقوق چند دههامیلیون تومانی و درآمدهای جانبی نجومی زندگی میکنند، وسیله نقلیه و بنزینشان مجانی است، خانههای اشرافی دارند و در اتاقهای دربسته مشغول طراحی برای افزایش قدرت و پول خود هستند، طبیعی است که نفهمند مردم چه میکنند.
وی در بخشی دیگر از این گفتگو درباره اراده مسئولان برای حل مشکلات و رسیدن به اهداف انقلاب میگوید: اطلاعات موجود نشان میدهد افرادی از داوطلبان نمایندگی مجلس با اقدامات خلافی از قبیل: توزیع مواد غذایی و با پول درصدد جمعآوری رأی برآمدند. این قبیل اقدامات، به سلامت انتخابات خدشه وارد میکنند و قطعا باید مورد توجه و رسیدگی قرار گیرند و درباره اقدامکنندگان تصمیمات قانونی اتخاذ شود. نکته مهمی که باید مسئولان نظام را حساس کند این است که میزان مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم پایین بود. براساس اخبار موجود، این مشارکت اندکی بیش از ۴۰درصد بود. در طول چهار دهه گذشته و در ۱۰ دوره انتخابات مجالس گذشته مشارکت مردم هرگز از ۵۰درصد پایینتر نبود. پایینترین مشارکت، مربوط به انتخابات مجلس هشتم بود که ۵۱درصد اعلام شد.
بدین ترتیب، مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم ۱۰درصد از این نصاب پایینتر است. مسئولان نظام باید این کاهش هشداردهنده را یک زنگ خطر بدانند و به بررسی همهجانبه آن بپردازند. در تهران، مشارکت پایینتر بود، وضعیتی که به هیچ وجه قابل قبول نیست. بیاعتنائی به پایین آمدن میزان مشارکت مردم در این انتخابات را نباید یک راهکار برای عبور بیخطر از کنار این هشدار و به فراموشی سپردن آن دانست. اگر گوشهای مسئولان اجرایی زنگ خطرها را نشنوند، خطر برطرف نمیشود. توسل به توجیهات غیرموجه نیز بیفایده است. کاهش مشارکت را نباید به گردن دیگران انداخت. واقعیت این است که عامل اصلی این ریزش، خودمان هستیم.
هر روز که میگذرد، انگار دافعهها بیشتر میشوند. اکنون به جایی رسیدهایم که ظاهرا «شیفتگی خدمت» به حداقل رسیده و «تشنگی قدرت» در اوج است. اختلاف و تفرقه غوغا میکند و اشتغال به این امور فرعی، توجه به اصل، که خدمت کردن به مردم است، را کمی به فراموشی سپرده است. مقصر دانستن این جناح و تبرئه کردن آن جناح نیز مشکلی را حل نمیکند. جناحها در عمل نشان دادهاند که حفاظت از منافع خود را بیشتر ترجیح میدهند. بیتدبیری در برابر گرانیها و ماجرای بنزین، بیعملی مجلس در برابر بحرانها و در مورد استیضاح وزرای بیتحرک، مربوط به هردو جناح است. اینها عواملی هستند که در میزان مشارکت تاثیرگذار بودند.
نظر کاربران
این هشت ساله روحانی یک روزخوش ندیدم به والله علی اگردروغ بگویم بس که جوش وغصه ودغدغه گرانیهاهست عمرمان به فنارفت
مافیا....خنده داره .
گفتی گل گفتی خوب گفتی ولی کو گوش شنوا فقط مملکت شده موعظه موعظه موعظه های شیرین و آبدار تا شب بشه باز در مملکت همان آش هست و همان کاسه دریغ از عمل قاطع و فراگیر توام با شمشیر تیز و بران آنی عدالت علی .خدا خودت به دادمان برس.
پاسخ ها
این مملکت کسی رو میخواد که شاطر نانوایی رو از بس که نان رو گران و بی کیفیت به دست مردم میداد داخل تنور نانوایی کرد ؟؟؟؟؟؟؟ بله
شما فقط استاد حرف زدن هستین
انشاءالله انقلابی دیگربرپابشودواین ظالمان رادرهم بکوبدمانندطوفان طبس که همه راباخاک یکسان کندولی اینبارانقلابی پابرجاومحکم وباعدالت که هیچ ظالمی هیچ بی عدالتی نباشد
پاسخ ها
آن شاءالله..الههههی امین یارب العالمین
هیچی نمیتونم بگم فقط ظهور امام زمان ما رو برسون ای خدا
بنویس چوبی که مردم ازشماها میخورند
پس هر دو جناح دست به دست هم دادند و هم قسم شده اند که کمر این مردم رو زیر بار سنگین گرانی و تورم بشکنند و موفق هم شده اند. اما خدا خودش شاهده و ناظر.