۹۸۶۹۳۹
۱۵ نظر
۵۰۱۳
۱۵ نظر
۵۰۱۳
پ

دردسر جمع‌آوری رانیتیدین از داروخانه‌ها

رئیس شورای عالی داروخانه‌های انجمن داروسازان ایران گفت: دستور ریکال دارو باید از طرف سازمان غذا و دارو با فرجه زمانی مشخص انجام گیرد، نه صرفا رفع مسؤولیت کنند و اطلاعیه صادر کنند.

فارس نوشت: رئیس شورای عالی داروخانه‌های انجمن داروسازان ایران گفت: دستور ریکال دارو باید از طرف سازمان غذا و دارو با فرجه زمانی مشخص انجام گیرد، نه صرفا رفع مسؤولیت کنند و اطلاعیه صادر کنند.

مهدی زارعی، رئیس شورای عالی داروخانه‌های انجمن داروسازان ایران در مورد نحوه جمع آوری داروی رانیتیدین از سطح داروخانه‌ها گفت: در واقع سازمان غذا و دارو با تاخیر ابتدا در نامه‌ای صرفا به ذکر اسامی چند شرکت و بعد دستور توقف فروش و توزیع و نهایتا دستور جمع آوری همه اقلام حاوی رانیتیدین از داروخانه (هنوز متاسفانه شربت رانیتیدین در نامه‌ها ذکر نشده است) را صادر کردند.

وی گفت: تعلل در اعلام جمع آوری رانیتیدین که ممکن است دلایل علمی نیز داشته باشد که بگذریم، باید گفت در موارد اعلام ریکال و حذف یک دارو از سطح عرضه در بازار دارویی ( انبار و قفسه داروخانه‌ها ) این وظیفه تولیدکنندگان است که داروی مشکل دار خود را به سرعت جمع آوری کنند و سازمان غذا و دارو می‌بایست تولیدکنندگان داروی رانیتیدین به هر شکل و فرم را ملزوم به جمع آوری داروی خود از بازار کند.

زارعی افزود: متاسفانه عملا شرکت‌های پخش دارویی، صرفا بدنبال جمع آوری سری ساخت‌هایی که خود در داروخانه‌ها توزیع کردند بوده و روند جمع آوری اقلام ریکال شده با بهانه هایی منجمله عدم توزیع مستقیم توسط شرکت، نرسیدن نامه ریکال به شعبه، بسیار کند صورت گرفته و بنحوی تلاش می شود از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کنند. پیشنهاد می‌شود سازمان غذا و دارو، تولیدگان را ملزم کند که طرف مدت یک هفته رانتیدین تولیدی خود که ممکن است از طریق شرکت‌های پخش متعددی بدست داروخانه‌ها رسیده باشد را از بازار دارویی کشور جمع آوری کنند.

رئیس شورای عالی داروخانه‌های انجمن داروسازان ایران تصریح کرد: هر شرکت تولید دارویی یک و یا دو شرکت توزیع را به عنوان عامل خود معرفی و آن شرکت توزیعی محصولات شرکت تولیدی را با فوریت جمع آوری کند. از سازمان غذا و دارو انتظار می‌رود که دستور عودت هزینه اقلام ریکالی را همزمان با جمع آوری و تحویل جهت امحا، به تولیدکنندگان یا توزیع کنندگان داروهای ریکالی ابلاغ کند تا خللی در جمع آوری سریع این اقلام صورت نگیرد. متاسفانه تا امروز هیچ کدام از تولیدکنندگان یا نمایندگان آنها جهت ریکال داروهای مشکل دار خود به داروخانه‌ها مراجعه نکردند.

وی عنوان کرد: اکثر داروهای جمع آوری شده با پیگیری همکاران داروساز در داروخانه ها انجام شده و بسیاری از داروخانه‌ها داوطلبانه با اولین هشدارها فروش این دارو را در داروخانه خود متوقف کرده و منتظر بررسی و اعلام نظر قطعی سازمان غذا و داروی کشور به عنوان مرجع قانونی این امر ماندند. سازمان غذا و دارو به عنوان متولی سلامت دارو در کشور عزیزمان باید در این موارد با جدیت بیشتر اقدام کند و محصولات مضر و مشکل دار برای سلامتی آحاد جامعه را سریعا از بازار دارویی کشور جمع آوری کند.

وی در پایان تصریح کرد: خلاصه اینکه دستور ریکال باید از طرف سازمان غذا و دارو با فرجه زمانی مشخص انجام گیرد، نه صرفا رفع مسؤولیت کنند و اطلاعیه صادر کنند. باید محصول از بازار دارویی به سرعت جمع آوری و سپس معدوم شودو هر لحظه نحوه جمع آوری و تعداد آن رصد شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چرا

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چون سرطان زاست

  • آرمان عظیمی

    اگه به هر دلیل مثل استخدام، ازدواج و... به مراکز نمونه گیری مراجعه کرده باشید، نوشته:درصورت مصرف رانیتیدین، کدئین و مواد اعتیادآور، از دادن نمونه پرهیز شود چون تست اعتیاد، مثبت میشه. قرص و شربت رانی تیدین، حاوی ترکیبات قوی کدئین است.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اشتباهه

  • آرمان عظیمی

    البته از یک جنبه دیگر، ریکال یا جمع آوری رانیتیدین، بخاطر سرطان زا بودن دو نوع از آن است که اول در ایالات متحده و الان، در ایران، ریکال یا جمع آوری میشه. این قرص یا شربت، اسید معده را کم کرده و باعث رفلاکس روده و کم شدن سوزش معده می شود. وجود ترکیب NDMA، بحث سرطان زا بودن این قرص را مطرح کرد که یک آلاینده زیست محیطی بحساب میاد. امیدوارم توضیح قابل قبولی داده باشم

    پاسخ ها

    • غضنفــر

      دمتگـرم دقیق وگـویا منتهــا اینایی که کامنت میزارن ازاین چیـزها بعیـــد میــدونم سردر بیـارن نوع پیام ها گــویاست

  • آرمان عظیمی

    شاید دوستی پیش خودش بپرسه، علت جمع آوری رانیتیدین، چیست:
    1- مبحث سرطان زا بودن با وجود ترکیب NDMA موجود در آن
    2- مبحث مخدر سبک با وجود ترکیبات کدئین دار

    پاسخ ها

    • رضا

      آقا دمت گرم

    • بدون نام

      ولی چرا در اروپا ازاده؟ یعنی اونا نمیدونن با اون صنعت داروسازی قویشون. کشور ما تا الان ایا میدونسته رانیتیدین یا ازمایش نکرده بوده ؟؟

  • مسیح

    داروخانه دوست دارد تا آخرین برگ این دارو را تبدیل به پول کند جون مردم براشون مهم نیست اصلا

  • بدون نام

    ممنون اقای ارمان

  • بدون نام

    ارمان جان دم ویکی پدیا گرم

    پاسخ ها

    • آرمان عظیمی

      دوست خوبم، من کاری به ویکی پدیا ندارم، اپلیکیشن یک میلیون دانستنی پزشکی را روی گوشیم نصب کرده ام.

  • بدون نام

    الان کی بایستی پاسخگو بودن سرطان معهده من باشه من برای خسارت به کجا وبه کی باید شکایت کنم اگرکسی اطلاع داره لطفا راهنمایی کنه ممنون

  • بدون نام

    کارشناسان غربی هم کشتند مارو یه روز میگن فلوراید سرطانزاست
    یه روز رانیتیدین یه روز تراریخته یه روز شکر سفید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج