هشدار! افسردگی ۶۵درصدی کادر درمانی
با شیوع کرونا و زمانی که هر روز بر تعداد مبتلایان ویروس کووید- ۱۹ افزوده میشد، پرستاران و پزشکان کمپین رقص و شادی به راهانداختند و بسیاری بدون اینکه پیام این کمپین را متوجه شوند، به انتقاد از آنها پرداختند.
روزنامه آرمان ملی: با شیوع کرونا و زمانی که هر روز بر تعداد مبتلایان ویروس کووید- ۱۹ افزوده میشد، پرستاران و پزشکان کمپین رقص و شادی به راهانداختند و بسیاری بدون اینکه پیام این کمپین را متوجه شوند، به انتقاد از آنها پرداختند.
بعد از دوماه از شیوع کرونا در ایران، حالا بسیاری از مردم پیام آن کمپین را درک کردهاند و وضعیت روحی و روانی بسیاری از پرستاران و کادر پزشکی بیمارستانها به حالت قرمز درآمده است، بدون اینکه مسئولان برنامهای برای افزایش روحیه سربازان خط مقدم مبارزه با کرونا داشته باشند.
روز گذشته مریم حضرتی، معاون پرستاری وزارت بهداشت اعلام کرد: «۶۵درصد نیروهای پرستاری در مراقبت مستقیم از بیماران کرونایی هستند که طی تحقیقاتی افزایش خستگی و افسردگی در بین پرستاران مشخص شده است که مداخلات مشاوره و روانپزشکی برای پرستاران در بسیاری از بیمارستانها در نظر گرفته شده است.
مهمترین علت افزایش افسردگی در پرستاران، دوری از خانواده، مشقت کاری، ترس از کرونا یا سختی کار نبوده، بلکه مهمترین علت مشاهده مرگ بیماران جلوی چشم آنها بوده است. ترک خدمت یکدرصد نیروها از محل کار در بحران کرونا نیز مختص پرستاران نبوده و در گروههای دیگر هم بوده است که مطابق قانون رسیدگی میشود.» این گفتهها در حالی مطرح میشود که بهدلیل کمبود نیروی کادر درمانی و پرستاری، بسیاری از پرستاران چند روز را در بیمارستان سپری میکنند و زمان استراحت آنها، ترس از رفتن به منزل و ملاقات با نزدیکان باعث تشدید مشکلات روحی و روانیشان میشود.
یکی از این پرستاران میگوید: «ما نه تنها در روز شاهد فوت مردم هستیم، بلکه بسیاری از همکارانمان را نیز از دست دادهایم. بعد از مرگ همکار و دوست نزدیکم که در بخش بیماران کرونایی کار میکردیم، کار کردن برایم خیلی سختتر شده، هر روز باهم سوار سرویس میشدیم و میآمدیم بیمارستان اما از هشت فروردین دیگر تنها شدم.»
جامعه شناسان نيز مشکلات روحي و رواني را مختص پرستاران نميدانند و بر اين باورند که شرايط روحي جامعه در دوران پساکرونا وخيم خواهد شد و بايد مسئولان کشور از همين امروز به فکر تبعات رواني اين موضوع باشند. به گفته آنها پس از فروکش کردن کرونا در کشور، ميزان جرم و آسيبهاي اجتماعي بهدليل لطمهاي که کرونا به روح و روان جمعيت زيادي از ايران وارد کرده، افزايش چشمگيري پيدا خواهد کرد.
در اين بين کادر درماني، پرستاران، بهياران و نيروهاي خدماتي بيمارستانها، بيش از هر قشر ديگر بدون محافظ مورد هجوم اخبار اين آسيبهاي رواني قرار دارند. ايرج خسرونيا، مددکار اجتماعي و رئيس انجمن متخصصان داخلي ايران به «آرمان ملي» ميگويد: افسردگي و تبعات روحي و رواني، از گذشته در ميان برخي از رشتههاي پزشکي همچون رشتههاي خوني و کليويي که مريضها بدون نتيجه درماني، فوت ميکردند، اکثر پزشکانشان را افسرده ميکرد. حالا نيز با وجود کرونا بهدليل آمار فوت بالايي که دارد، کادر پزشکي و پرستاري دچار افسردگي شديد شده است. پرستاري که چند روز براي بيمار کرونايي با همه کمبودها و ترس از ابتلاي خود و خانوادهاش به کرونا، زحمت کشيده، اما در نهايت نتيجهاي ندارد و بيمارش جلوي چشمانش جان ميدهد، باعث افسردگي او خواهد شد.
وقتي تعداد مرگ و مير بالا ميرود، آن فرد به طور ناخودآگاه ياد پدر و بردار خود ميافتد و ميترسد که آنها نيز به همين سرنوشت گرفتار شوند و اين مشکلات روحي آنها را حادتر ميکند. بسياري از پزشکان و پرستاران به همين دليل دست از کار ميکشند. بسياري از پرستاران بچه کوچک دارند و۲۴ تا ۴۸ ساعت آنها را نميبينند. او از خانواده و فرزندش دور است و وقتي در بخش بيمارستان آنها چند بيمار در روز فوت ميکنند، بهدليل اينکه اين فکر به ذهنش ميرسد که زحماتش بينتيجه بوده، دچار بيماريهاي روحي و رواني خواهد شد. خسرونيا معتقد است که اگر شرايط به همين شکل پيش برود، کادر درماني ما ضعيفتر خواهد شد و مشکلات روحي و رواني و جسمي آنها تشديد ميشود.
نظر کاربران
بابا هشت سال جنگیدیم و جانمان کف دستمان از این چیزا نداشتیم
پاسخ ها
کادر درمان با یه دشمن نامرئی طرفه
تو جنگ لااقل دشمنتو میبینی،میتونید مذاکره کنید ولی کرونا نه عقب نشینی میکنه نه مذاکره.
چه مقایسه غیر علمی و غیراصولی ....متاسفم برای این جامعه مون
آدم وقتی افسرده میشه که دوماه با مریضای کرونایی کار کنه بعد قراردادش تموم بشه و راحت گفتن برید با 8سال سابقه آخه دیگه کجا منو قبول میکنن.
پاسخ ها
ملت ساده
بله ظلم در حق ما خیلی شده بنده 18 سال کادر بیمارستانم هنوز سال به سال قراداد باید امضا کنم
از پرستاری برای تست خودش که مشکوک بود پول گرفته بودن . حتی از پرسنل خودشون پول میگیرن .جواب زحمتشونو ببین چطور میدن
مدیرداغ اگرپست هایه منونزاری هروز همین اش همین کاس هست خوددانی اگریک نفرهم این چیزای که بهت میگم بخونه تواداره که هستی مصقرت کنه بهت بخنده واسه من کافیه
پاسخ ها
الان پست شما جز تهدید، چی بود؟؟؟؟
چقدر ناراحت کننده الهی خدای مهربان بهشون قوت و سلامتی بده، بزودی رنگ شادی و آرامش را ببینن
پاسخ ها
اقایه عضیمی مدیرجان خودش میدونه جریان چیه جانم
خدایا به داد همه برس
پاسخ ها
الهی امین
یکیش مامان من دستشون درد نکنه
اخه کی به فکر سلامت روح و روان اون پرستار بیچاره که ده تا مریض و نگهداری می کنه هست . این افسردگی علتش تنها مرگ و میر نیست بخاطر اینه که وقتی از صبح تا شب چند مریض و ساپورت می کنی و دیگه جونی برات نمی مونه می شینی و فکر می کنی به اینکه ایا این حقوقی که می گیرم واقعا ارزش اینهمه جون کندن و داره و مقایسه می کنی کار خودت و با پرستارایی که تو کشورای دیگه کار می کنن و چقدر برای زحمتی که می کشن ارزش قائل هستن .
پاسخ ها
با کارمندان بانک مقایسه کن ببین انها چقدر حقوق مزایا داران ما چقدر به ولا ظلم همینه
واقعا به پرستارا حقوقی نمیدن .خدا ازشون نگذره مسولا مارا
اونا که از دنیا رفتند شهید خدمتند .
اونا که ماندند را هم جانباز خدمت حساب کنند .
والا توی بعضی فیلمها همین کادر درمانی و پرستاری خوب دارن میرقصن. و روحیه میدن ..... به همین زودی باختن. هشت سال رو یادتون رفت...
باید مردم بهداشت رو رعایت کنند تا بیماری و ویروس عقب نشینی کنه....هی ما مردم رعایت نکنیم و کادر درمانی جور بی احتیاطی های جامعه رو بکنند....
بهتر دست جمعی استفا بدن تا مردم حساب کار دستشون بیاد
منم اگه روزانه چند تا مرگ و جنازه ببینم روحیه ام داغون میشه
یکی نیست پیگیری کنه ببینه چرا پرستارای قرار دادی رو بیرون میکنن
اگرکادردرمان بخداتوکل داشته باشه هیچوقت دچارافسردگی نمیشه زیرا انسان ازکاروتلاش معنوی آسیب نمیبینه وخوشحاله نه افسرده لطفا ادای چوخ بختیارودرنیارید یاادخداباشیدوبه اوتوکل کنید.
چون دولت هرچی بارمشکلات به دوش اینهاگذاشته
چون دولت هرچی بارمشکلات به دوش اینهاگذاشته
زنرگی بالا و پایین داره دیگه ...