تولید نمونه اولیه نانو واکسن برای مقابله با کرونا
نمونه نانو واکسن برای مقابله با ویروس کرونا توسط شرکت یوفوواکس که حاوی نانوذرات است ساخته شده و روی مدلهای حیوانی و انسانی در حال آزمایش است.
ایرنا: نمونه نانو واکسن برای مقابله با ویروس کرونا توسط شرکت یوفوواکس که حاوی نانوذرات است ساخته شده و روی مدلهای حیوانی و انسانی در حال آزمایش است.
به گزارش روز پنجشنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، شرکت یوفوواکس (Ufovax) واکسن نانوذرات برای مقابله با SARS-CoV-۲ ارائه کرد. این شرکت که از موسسه اسکریپس ریسرچ(Scripps Research) دانشگاه کالیفرنیا آمریکا منشعب شدهاست، فناوری ارائه داده که در آن از نانو ذرات پروتئینی خود آرا استفاده میکند.
این واکسن برای مقابله با ویروس کرونا آزمایشهای موفقیتآمیزی را پشت سر گذاشته است.
واکسن پروتوتایپ که دارای سنبلههای پروتئینی ویروس کرونا است بهعنوان ذرات شبه ویروسی (VLP)، این واکسن به سرعت بدن را وادار به تولید آنتیبادیهایی بهمنظور خنثی کردن ویروس کرونا میکند، با فعال شدن سیستم ایمنی و ایجاد آنتیبادی، یک نوع پروتئین گیرنده بر علیه ویروس کرونا در بدن ایجاد میشود.
این پلتفورم واکسن نانوذرات، توسط ژیانگ ژو از اسکریپس ریسرچ ابداع شدهاست. در حال حاضر این پلتفورم امیدواریهایی برای مقابله با چالشهای جهانی نظیر ایبولا و ایدز نیز ایجاد کرده است.
در طول دو سال گذشته، ژو و همکارانش روی توسعه واکسنهایی برای مقابله با ویروس کرونا، سارس و مرس تمرکز داشتند بعد از شیوع ویروس کرونا در جهان، ژو و همکارانش از پلتفورم نانوذرات برای ایجاد واکسن بر علیه ویروس کرونا در مدت زمان کمتر از دو ماه اقدام کردند.
ژیانگ ژو دراین خصوص گفت: از موفقیت در تکمیل نخستین قدم برای تولید واکسن بر علیه ویروس کرونا بسیار خوشحالم. ما امیدواریم که به زودی آزمایشهای اولیه را شروع کنیم تا ببینیم آیا واکسن میتواند در مدلهای حیوانی و بعد انسانی پاسخ ایمنی بر علیه ویروس کرونا را ایجاد کند.
وی افزود: این واکسن از ذرات ویروسی مانند خودآرا تشکیل شدهاست که در آن از پروتئینهایی مشابه با پروتئینهای موجود در سطح ویروس کرونا استفاده شدهاست. این پروتئینها از طریق وارد کردن یک پلاسمید در سلول بدن میزبان و بیان ژن، سنتز میشوند.
این دانشمند تاکید کرد که امکان تولید این واکسن در مقیاس بزرگ توسط شرکاء صنعتی تایید شدهاست.
جیلی، مدیرعامل شرکت یوفوواکس نیز در این باره گفت: ما مفتخریم که با تیم ژو برای تولید این واکسن همکاری میکنیم. ما منتظر توسعه این واکسن و انجام کارآزماییهای بالینی هستیم.
نظر کاربران
دروغه اصلا همچین چیزی نیست واکسن حدود شش ماه طول میکشه تا نتیجه بده:
پاسخ ها
بله جناب دکتر
کی میاد. همش که در حال تست بالینی هست. یکسال ونیم دیگه
عجالتاکه دارواهم ست و واکسن مهم!