۹۸۰۸۹۴
۱۶ نظر
۵۰۱۵
۱۶ نظر
۵۰۱۵
پ

زالی: حجم تردد امروز تهرانی‎ها نگران‌کننده بود

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از اقداماتی در راستای طراحی نقشه دیجیتال شهر تهران برای مقابله با کرونا، شناسایی نقاط کور غربالگری کرونا در تهران و بازنگری ظرفیت‌های دورکاری در سازمان‌ها و ادرات خبر داد.

فرارو: دکتر علیرضا زالی در حاشیه جلسه هم اندیشی و تصمیم گیری ستاد مقابله با کرونا در تهران با مدیران نهادها، سازمان‌ها و شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ‌ها به منظور استفاده از ظزفیت‌های فناوری اطلاعات جهت ارایه راهکار‌های مقابله با کرونا، با اشاره به جمع بندی صورت گرفته در جلسه، اظهار کرد: جلسه امروز بر ۳ محور استوار بود. بحث اول این بود که در تهران برای مقابله جدی‌تر با اپیدمی کووید ۱۹ بیش از هر زمان دیگری نیازمند یک نقشه دیجیتال هستیم و این نقشه اگرچه امروز در کووید ۱۹ کمک کننده است، می‌تواند یک زیرساخت محقق شده‌ای برای روز‌های آینده در کشور باشد.

طراحی نقشه دیجیتال شهر تهران برای مقابله با کرونا

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: با همکاری و مشارکت دوستان به خصوص در فاوای شهرداری تهران، مقرر شد که هر چه زودتر با تامین زیرساخت‌های لازم، طراحی این نقشه دیجیتال محقق شود.

وی با اشاره به وجود نقاط کور در تهران، گفت: نقاط کور مناطقی هستند که در زمینه طرح غربالگری، نتوانستیم به اطلاعات خانوار در برخی مناطق دسترسی پیدا کنیم. این نقاط کور عمدتا در مناطق شمالی تهران قرار دارند و کمترین میزان مشارکت را هم از این مناطق در سامانه خوداظهاری داشتیم.

شناسایی نقاط کور تهران

زالی ادامه داد: در جلسه امروز مقرر شد برای دستیابی به این دیتا‌ها و تکمیل داده‌ها، با مشارکت کلیه دستگاه‌هایی که از مجموعه ذخایر دیتایی برخوردارند، کلیه اطلاعات را به اشتراک گذاشته و از همین طریق نقاط کور در بحث غربالگری که محور اصلی شناسایی بیماران و مظنونان است را پیدا کنیم، چراکه مهمترین راهبرد در کنترل اپیدمی همین بحث غربالگری است.

وی با اشاره به گام دوم در جلسه امروز گفت: بحث رصد و ردیابی افراد مبتلا، مظنون، بستری یا دارای تست مثبت با کمک و مشارکت این سازمان‌ها و در نهایت شناسایی و ردیابی چرخه ارتباطی این افراد و درج آن در نقشه دیجیتال کووید ۱۹، مساله بعدی بود.

وی با بیان اینکه همه اعضا در این نشست در زمینه تعهد اخلاقی نسبت به محرمانگی اطلاعات و حقوق شهروندی هم قسم و متعهد شدند، اظهار کرد: بر این اساس دستگاه‌ها باید تنها به بخشی از اطلاعات دسترسی پیدا کنند که مورد نیاز آنهاست؛ بنابراین پوسته‌های اطلاعاتی از دستگاه‌ها گرفته می‌شود و با هدف حفظ اصول محرمانگی اطلاعات به بخش زیادی از اطلاعات دسترسی نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: در این راستا طراحی پروتکل‌هایی برای ممانعت از نشرپذیری اطلاعات مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تقویت زیرساخت‌های دیجیتال برای توزیع غیر حضوری کالا

زالی با اشاره به مشارکت سازمان‌ها و شرکت‌های دیجیتال و استارتاپ‌ها در زمینه توزیع کالا بدون حضور فیزیکی، خاطرنشان کرد: حداقل در بازه زمانی تعطیلات حدود ۷۵ درصد تردد مردم در بیرون از منزل به خاطر تامین مایحتاج عمومی بود؛ بنابراین امروز بیش از هر زمانی نیازمند گسترش درگاه‌های پرداخت و درگاه‌ها در زمینه توزیع کالا از طریق سیستم‌های مشابه دیجی کالا هستیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تمام شرکت‌های مرتبط با این موضوع ظرفیت‌های خود را به فعلیت رسانده‌اند، گفت: حتما از نقطه نظر استمرار سرمایه‌گذاری و گسترش ظرفیت‌ها، این شرکت‌ها باید بیش از گذشته توسط دولت حمایت شوند. اگر بتوان با طراحی زیرساخت‌های لازم تا جای ممکن از خروج شهروندان از منزل برای خرید کالا و مایحتاج پیشگیری کرد، حرکت بسیار خوبی در زمینه کاهش اپیدمی صورت گرفته است.

تمرکزگرایی برای توزیع بسته‌های معیشتی

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران با اشاره به تمرکزگرایی برای توزیع بسته‌های معیشتی و ضروری به عنوان مساله بعدی مطرح شده در جلسه امروز، گفت: در مورد توزیع بسته‌های معیشتی برای قشر فرودست جامعه مقرر شد سازمان‌های حمایتی بتوانند از سامانه‌های متحدالشکل برای تمرکزگرایی استفاده کنند تا توزیع بسته‌ها عادلانه باشد.

وی ادامه داد: قرار شد برای بازتوزیع عدالت محور بسته‌ها از ظرفیت‌های دیجیتال استفاده شود. مساله بیماران کرونایی ترخیص شده هستند که اگر بتوان اقلام مورد نیاز این افراد را از این طریق تامین کرد دیگر نیازی به حضور بیمار در سطح جامعه وجود نداشته و از این طریق بخشی از کنترل و پیشگیری بیماری کنترل می‌شود.

ضرورت ایجاد شبکه‌های دورکاری بین دستگاه‌ها

زالی در ادامه با اشاره به شرایط دورکاری در سازمان‌ها و ادارات عنوان کرد: از سال ۸۱ که بستر اجرای دولت الکترونیک فراهم شد، قرار بود ۱۴ خوشه کارگروهی در دستگاه‌های کشوری شکل بگیرد. البته در حال حاضر بخشی از ظرفیت‌های دورکاری در کشور حاصل شده، ولی در حد کفایت نیست. بر اساس گزارش‌های ارایه شده در این مدت، کارمند‌های دورکار حجم زیادی از کار‌های متعارف و معمول دستگاه‌ها را بر عهده نگرفته اند، بنابراین اگر فرض می‌گرفتیم دورکاری به کفایت در شهر تهران محقق شده، اصلا مبحث مناقشه برانگیز حضور فیزیکی کارمندان مطرح نبود.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما به ستاد ملی کرونا این است که اقدامات خوب وزارت فناوری اطلاعات تسریع شده و همکاری‌های بین بخشی شکل بگیرد. در این راستا نیازمند ایجاد شبکه‌های دورکاری بین دستگاه‌های ذیربط هستیم. همچنین فرهنگ دورکاری باید بیش از گذشته در کشور ترویج شود، چراکه یکی از موانع واقعی استقرار دولت الکترونیک در کشور مسایل فرهنگی است.

بستر‌های تحقق دولت الکترونیک

وی با بیان اینکه بستر مناسب برای تحقق دولت الکترونیک بحث راه‌اندازی سامانه‌های پویا، انعطاف پذیر و دارای ظرافت‌های محرمانگی است، گفت: شبکه ملی اطلاعات کشور باید بیش از گذشته توسعه پیدا کرده و به عنوان یک ریل گذاری برای تحقق دولت الکترونیک استفاده شود. اگر این زیر ساخت‌ها فراهم شود دور از انتظار نیست که بخشی از خدمات فیزیکی اداره‌ها و سازمان‌ها به سمت دورکاری برده شود.

الزام مدنی سازمان‌ها جهت بازنگری ظرفیت‌های دورکاری

پیشنهاد ما این است که ستاد ملی الزامی ایجاد کند که حداقل در تهران، سازمان‌ها و اداراتی که زیرساخت لازم را دارند، به عنوان یک الزام مدنی در زمینه دورکاری بازنگری‌هایی داشته باشند.

حجم تردد امروز شهروندان تهرانی نگران کننده بود

زالی در ارتباط با ازدحام بالای امروز شهروندان در خیابان‌ها و مترو و اتوبوس، عنوان کرد: در جلسه‌ای که با استاندار تهران داشتیم و همچنین طی صحبت با آقای دکتر نمکی، توانستیم دولت محترم و ستاد ملی کرونا را مجاب کنیم که در شهر تهران شرایط متفاوتی وجود دارد. بر همین اساس قرار شد که برگشت به کار در تهران با تاخیر بیشتری صورت بگیرد، ولی به نظر می‌رسد که فرمول این تاخیر یک هفته‌ای به صورت اجرایی در شهر تهران متجلی نشده است. به همین دلیل امروز ما پیگیر هستیم، اگر قرار باشد که تهران شرایط متفاوت تری را به نسبت شهر‌های دیگر داشته باشد، باید تدبیری اندیشیده شود. امروز آن چیزی که در سطح شهر دیدیم آن تفاوت را قطعا ایجاد نمی‌کرد و قطعا موجبات نگرانی را فراهم کرده است.

تهران هنوز یک شهر در تب و تاب اپیدمیک است

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در خاتمه عنوان کرد: شهر تهران هنوز یک شهر در تب و تاب اپیدمیک است. باید بدون شتاب و عجله و با تأنی و برنامه ریزی منظم‌تر و منسجم‌تر به این سمت حرکت کنیم، چراکه هم مردم، هم اصناف و هم دستگاه‌های اجرایی آمادگی همکاری و مشارکت دارند. طبیعی است در تهران باید یک پروتکل متفاوت دیده شود و تاکید می‌کنم اینکه ستاد ملی برای تهران پروتکل‌های متفاوتی دیده، تجلی آن باید در آرایش اداری، شهری، خدمات و اصناف دیده شود. قطعا فردا جلسه‌ای اضطراری در ستاد برگزار خواهیم کرد تا زمینه‌ها و مصادیق تاخیر یک هفته‌ای را پیگیری و بررسی کنیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • شایان

    حیف که تو این مدت این همه زحمت کشیدی ...تازه فهمیدیم به تو هم رحم نکردند

  • وحید

    سلام.
    ان شا الله ک مشکلی بیماری کرونا از این حاد تر نشه وگرنه اقای روحانی باید پاسخ گو باشن

  • بدون نام

    فدای سرت فوقش میمیریم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دوستان عزیز دیگه بیشتر از این چی میخواین؟مسئولین نگران هستن خدمت از این بالاتر؟این پولی که میگیرن از شیر مادرشون حلال تر باشه
      همونطور که میبینید این پولا باعث میشه این همه آقازاده مومن و بدرد بخور تو کشور داشته باشیم

  • بدون نام

    خودتون بازکردین بعد میندازین گردن مردم ...

  • بدون نام

    حیف زحمت تیم پزشکی بی مدیرتی بعضیها پنبه کردن وسلام

  • دوست

    چرا آقای زالی حرف هاش رو فقط به مطبوعات میزنه؟؟، اگه حرفش سند نیست و مهم نیست چرا همش نظر میده و اگر حرفاش مهم و واقعیت داره چرا هیچ کسی اهمیت نمیده؟؟؟؟ اینارو ما میدونیم آقای زالی.اوناییکه باید حرف هاتون رو جدی بگیرن هنوز از خواب زمستانی بیدار نشدن و آقای روحانی نمیخوانکه بیدار شن.

  • بدون نام

    مگه نگفتین فعالیت های اقتصادی از شنبه شروع میشه . خب مگه نباید مردم برن سرکار . نکنه باید با اسب و الاغ برن سرکار

  • subasa ozara

    با اطلاع از عواقبش دولت این کاروکرد

  • س.خ.ع

    خوب پس باچی بریم سرکار وقتی ادارات باز هستن و ما هم کارمند ؟

  • بدون نام

    عوضش شهرداری کلی حال کرد

  • بدون نام

    چرا نمیخوایید قبول کنید که این روش جواب نمیده ؟چرا مقابله میکنید مگه مردم موش آزمایشگاهی هستن تست میکنید ببینید جواب میده دست بردارید ازین نادانی جون مردمو گرفتین تو دستتون به فکر نفع خودتون هستین این حجم از نادانی نوبره

  • بی نام

    اول مدیران ادارات توجیع کنید دورکاری یعنی چی تا اینقدر با کارمند بحث تکنند و اجبار به حضور

  • بدون نام

    بیچاره دکتر زالی هر چی میگه گوش شنوایی وجود نداره

  • بدون نام

    این بابا نگران خودشه....

  • parinazyazdani@gmail. com

    بازگشت 2 باره وبازگشایی مغازه ها وحشناکه ب فکر مردم فقیر بیکس باش روحانی خود خواه درد مارا که نمیفهمی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج