۹۷۹۵۸۹
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

تکذیب تست واکسن کرونا در آفریقا

سازمان جهانی بهداشت «اظهارات نژادپرستانه» برخی محققان که از آفریقا به عنوان میدان مناسبی برای آزمایش واکسن های ایمنی برای مقابله با کرونا نام برده بودند را به شدت محکوم کرد.

برترین‌ها: سازمان جهانی بهداشت «اظهارات نژادپرستانه» برخی محققان که از آفریقا به عنوان میدان مناسبی برای آزمایش واکسن های ایمنی برای مقابله با کرونا نام برده بودند را به شدت محکوم کرد.

تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در تازه ترین موضع‌گیری نسبت به اظهارات جنجالی دو محقق در این خصوص ضمن محکوم کردن این دیدگاه،‌ چنین تفکری را «میراث ذهنیت استعماری» توصیف کرد.

تکذیب تست واکسن کرونا در آفریقا

طرح این ایده برای نخستین بار در جریان یک گفتگوی تلویزیونی در فرانسه جنجال به پا کرد. دو پزشکی که در این برنامه شرکت کرده بودند ایده آزمایش واکسن ب ث ژ و نیز واکسن سل برای تقویت تقوای ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا را مطرح و از انجام این آزمایش در آفریقا دفاع کرده بودند.

مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در ادامه یاد آور شد: «این گونه اظهارات نژادپرستانه هیچ کمکی به اوضاع نمی‌کند و مغایر با روح همبستگی میان انسان‌ها است. آفریقا هرگز قرار نیست به میدانی برای انجام آزمایش هیچ نوع واکسنی تبدیل شود.»

آقای آدهانوم که پیش از مدیر کلی سازمان جهانی بهداشت سمت وزیر امور خارجه اتیوپی را عهده دار بوده است در جریان یک کنفرانس خبری ویدیویی از ژونو در پاسخ به سوال یک خبرنگار نیجریه‌ای می گفت: «میراث ذهنیت استعماری باید به کلی از میان برداشته شود.»

در پی پخش تلویزیونی این اظهارات جنجال برانگیز سازمان غیر دولتی اس. او. اس راسیزم، نهادی غیردولتی در فرانسه که با مظاهر نژادپرستی مبارزه می‌کند نیز طرح این ایده را به شدت محکوم کرد.

تدروس آدهانوم در عین حال نامی از دو محقق فرانسوی که برای نخستین بار این ایده را مطرح کرده بودند به زنان نیاورد. این در حالیست که سخنان دکتر ژان پل میرا، رئیس بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان کوشن پاریس و کمیل لُشت، مدیر پژوهش‌های موسسه اینسرم (موسسه ملی سلامت و تحقیقات پزشکی فرانسه) در دفاع از آزمایش برخی واکسن‌ها در آفریقا برای پی بردن به تاثیر تقویت ایمنی بدن از این راه جهت مقابله با ویروس کرونا به شدت در محافل علمی و نیز در میان کاربران شبکه‌های مجازی در فرانسه و کشورهای آفریقایی با انتقاد روبرو شد.

در بخشی از این برنامه، دکتر میرا درباره احتمال تاثیر واکسن سل برای تقویت قوای ایمنی بدن در برابر کرونا گفت: «شاید تحریک‌آمیز باشد، آیا نباید این مطالعات را در آفریقا انجام داد؟ جایی که نه ماسکی وجود دارد و نه درمانی. بخش احیاء (مراقبت‌های ویژه) هم در کار نیست. [چنین کاری] شبیه همان کاری است که پیش‌تر صدها پژوهش درباره بیماری ایدز کردند... سراغ تن‌فروشان رفتیم. می‌دانیم که آن‌ها [بدون دفاع] در معرض بیماری قرار دارند و به همین دلیل روی آن‌ها آزمایش می‌کنیم.»

مدیر پژوهش‌های موسسه اینسرم هم در پاسخ به این نظر گفت: «حق با شما است. ما هم برنامه‌هایی برای اینگونه مطالعات در آفریقا داریم. البته این پروژه، منافاتی با آزمایش‌های مشابه مثلا در اروپا یا استرالیا ندارد.»

این سخنان سبب شد تا دو پژوهشگر یاد شده تحت فشار انتقادها و مواضع نهادها و انجمن‌های علمی و حقوق بشری مجبور به عذرخواهی شوند.

وزارت امور خارجه فرانسه نیز با انتشار بیانیه ای ضمن محکوم کردن این اظهارات تصریح کرد که آنچه در تلویزیون این کشور از زبان دو محقق دانشگاهی ایراد شده منعکس کننده مواضع دولت و مقامات فرانسوی نیست.

مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در انتهای سخنان خود ایراد چنین سخنانی از زبان محققان در قرن بیست و یکم را «شرم آور و هولناک» توصیف کرده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج