۹۷۷۴۷۲
۱ نظر
۵۰۰۵
۱ نظر
۵۰۰۵
پ

با شیوع کرونا، جهان در آستانه بحران غذایی است؟

سه سازمان بین المللی مسئول امور تغذیه، بهداشت و تجارت شامل سازمان غذا و کشاورزی (فائو)، سازمان بهداشت جهانی و سازمان تجارت جهانی با صدور بیانیه‌ای مشترک درباره خطر‌های ناشی از بحران غذایی در جهان ناشی از تلاطم‌ها در بازار تولیدات کشاوری و فقدان حمایت کافی از کارکنان این بخش در رویارویی با ویروس کرونا هشدار دادند.

ایرنا: سه سازمان بین المللی مسئول امور تغذیه، بهداشت و تجارت شامل سازمان غذا و کشاورزی (فائو)، سازمان بهداشت جهانی و سازمان تجارت جهانی با صدور بیانیه‌ای مشترک درباره خطر‌های ناشی از بحران غذایی در جهان ناشی از تلاطم‌ها در بازار تولیدات کشاوری و فقدان حمایت کافی از کارکنان این بخش در رویارویی با ویروس کرونا هشدار دادند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در این بیانیه مشترک بی سابقه، مدیران این سه سازمان هشدار داده اند که در صورت اقدام برخی کشور‌های صادر کننده غلات اساسی در احتکار تولیدات خود از ترس کمبود و یا کاهش قیمت ها، کشور‌های وارد کننده مواد غذایی با خطر کمبود جدی رو به رو خواهند شد.

«چو دونگ یو» مدیر چینی سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، «تدروس آدهانوم» مدیر اتیوپیایی سازمان بهداشت جهانی و «روبرتو آزودو» مدیر سازمان تجارت جهانی تاکید کردند که «بستن چشم‌ها بر دسترس نبودن مواد غذایی، می‌تواند به موجی از محدود شدن صادرات و در نتیجه کاهش مواد غذایی در بازار جهانی منجر شود».

در این بیانیه آمده است: مهم است که زمینه مبادلات تجاری با هدف جلوگیری از کمبود مواد غدایی در بازار جهانی به ویژه در کشور‌های فقیر فراهم شود.

برخی از کارگزاری‌های واسطه در بازار گندم اروپا گفتند که شاید روسیه بزرگترین صادرکننده گندم در جهان، پس از دفاع وزریران کشاورزی و اقتصاد این کشور درپایان هفته از طرح محدود کردن صادرات غلات روسیه به هفت میلیون تن در ماه‌های آوریل و ژوئن، مخاطب این هشدار باشد.

به گزارش روز چهارشنبه کارگزاری «آگریتل»، در حالی که در انتظار تصمیم روسیه با این طرح پیشنهادی هستیم، دولت این کشور فروش یک میلیون تن از گندم ذخیره خود را در بازار محلی با هدف جلوگیری از افزایش قیمت در داخل روسیه تصویب کرد.

کارشناسان فائو معتقدند «محدود شدن صادرات» گاهی اوقات به قحطی در کشور‌های واردکننده جهان منجر می‌شود.

یک اقتصاددان ارشد فائو خاطرنشان کرد، پس از بحران مالی سال ۲۰۰۷، برخی از کشور‌های تولیدکننده برنج مانند هند و ویتنام محدودیت‌های صادراتی وضع کردند، زیرا آن‌ها از افزایش قیمت نگران بودند، اما این تصمیم به نوبه خود به افزایش قیمت‌ها در سطح جهان منجر شد و به شعله ور شدن آتش شورش‌های ناشی از گرسنگی در برخی از کشور‌های در حال توسعه کمک کرد.

مدیران سه سازمان بین المللی مسئول امور تغذیه، بهداشت و تجارت همچنین از عوامل دیگری که زنجیره غدایی در جهان را تهدید می‌کنند، ابراز نگرانی کرده اند.

در بیانیه این سازمان تصریح شده است: کند شدن حرکت کارگران در بخش‌های کشاورزی و مواد غذایی مانع بسیاری از اقدامات تولید زراعت در غرب می‌شود.

با بسته شدن مرز‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا، غرب خود را به نیروی کار خارجی وابسته می‌داند، مانند کارگران از کشور‌های آمریکای لاتین فعال در ایالات متحده، کارگران کشور‌های مغرب عربی که برای برداشت محصول در اسپانیا و یا کارگران کشاورزی از اروپای شرقی که در دشت‌های آلمان فعالیت می‌کنند.

از دیگر عوامل نگران کننده اشاره شده در این بیانیه «تاخیر در نقل و انتقال کانتینر‌های کالا‌ها در مرزها» است که به «هدر رفتن تولیدات و فرآورده‌های قابل خراب شدن و افزایش ضایعات مواد غذایی» منجر می‌شود.

مدیران این سه سازمان همچنین به ضرورت حمایت از کارکنان بخش‌های تولید مواد غذایی، صنایع تبدیلی مواد غذایی و کشاورزی و توزیع با هدف «کاهش شیوع ویروس در این بخش ها» و «حفظ زنجیره‌های تأمین مواد غذایی» تاکید کرده اند.

در بیانیه این سه سازمان آمده است: هنگامی که مساله حمایت از سلامت و رفاه شهروندان است، کشور‌ها باید اطمینان حاصل کنند همه تدابیر و اقدامات تجاری باعث به ایجاد اختلال و آشفتگی در زنجیره‌های عرضه مواد غذایی منجر نمی‌شود.

در این بیانیه با تاکید به اینکه «در چنین دوره‌هایی از زمان، همکاری‌های بین المللی ضروری است»، خاطرنشان شده، باید اطمینان حاصل کنیم اقدامات بازدارنده ما علیه ویروس همه گیر کوید ۱۹ به کاهش غیرقابل توجیه محصولات اساسی و تشدید گرسنگی و سوء تغذیه منجر نمی‌شود.

اقتصاددان ارشد فائو با بیان اینکه «هنوز در آغاز بحران هستیم»، گفت: این بحران فقط به تولید مربوط نمی‌شود بلکه به طور خاص حمل و نقل و پشتیبانی از چرخه تولید و توزیع مواد غذایی را شامل می‌شود.

وی همچنین با بیان به اینکه «وضعیت هند برای شناخت تحولات مرحله بعدی بسیار مهم خواهد بود»، افزود: برداشت محصولات زراعی در چند هفته آغاز می‌شوند و باید از انعطاف پذیری حمل و نقل کالا اطمینان حاصل شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • سوفی

    خدا لعنت کنه چینی های آشغال خور رو

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج