پیک جدید شیوع کرونا پس از سفرها در راه است
نماینده مجلس دهم گفت: با این جابجایی و مسافرتها، پیشبینی میشود که پیک جدیدی را حدود دو هفته پس از این سفرها شاهد باشیم که بر همین اساس افزایش میزان مبتلایان فشار مضاعفی را به سیستم بهداشت و درمان سراسر کشور وارد خواهد کرد.
خبرگزاری ایلنا: نماینده مجلس دهم گفت: با این جابجایی و مسافرتها، پیشبینی میشود که پیک جدیدی را حدود دو هفته پس از این سفرها شاهد باشیم که بر همین اساس افزایش میزان مبتلایان فشار مضاعفی را به سیستم بهداشت و درمان سراسر کشور وارد خواهد کرد.
فاطمه حسینی نماینده مجلس درباره جلسه دیجیتال مجلس و همچنین مقاومت ستاد مقابله با کرونا برای تعطیلی و قرنطینه کشور گفت: جلسه مجازی روز سهشنبه مجلس به منظور بررسی چالش پیشرو در ارتباط با ویروس کرونا در کشور تشکیل شد؛ منتها از اولین مورد ابتلا به کرونا که اواخر بهمن ماه شناسایی شد بیماری روند کاهشی نداشته است در حالیکه میتوانست با اقدامات اولیه مناسب و تصمیمات درست جلوی گسترش آن گرفته شود.
وی با بیان اینکه میشد دو هفته پایانی سال را به تعطیلات نوروز متصل کرد، افزود: اگر چه در اقدام اولیه و با تاکید وزیر بهداشت تعطیلی دانشگاهها و مدارس صورت گرفت اما تعطیل نبودن دستگاههای دولتی و بخش خصوصی و نیز سایر مراکز پر تردد و تجمع از جمله در مراکز تجاری مزیدی بر علت شد که فشار این ویروس بر دستگاه درمان و بهداشت کشور همچنان تداوم داشته باشد.
عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه با عدم منع سفر که میتوانست به صورت جدی صورت بگیرد، شاهد ۳ میلیون جابجایی در کشور بودیم، هرچند که نسبت به سالهای گذشته کاهش جدی داشت اما در شرایطی که کارشناسان تاکید بر قطع زنجیره انتقال ویروس دارند رقم قابل توجهی است، اظهار کرد: عمل کسانی که به مسافرت نرفتند و در خانه ماندند قابل تقدیر است اما افرادی که سفر کردند هم خود و هم سایرین و به ویژه کادر درمان که شبانهروز در این مبارزه سخت جان برکف در میدان هستند را در معرض خطر قرار دادند.
وی تصریح کرد: با این جابجایی و مسافرتها، پیشبینی میشود که پیک جدیدی را حدود دو هفته پس از این سفرها شاهد باشیم که بر همین اساس افزایش میزان مبتلایان فشار مضاعفی را به سیستم بهداشت و درمان سراسر کشور وارد خواهد کرد.
نماینده مجلس دهم با اشاره به نامه مجلس به رئیسجمهور درباره تعطیلی دو هفته ابتدای سال ۹۹ گفت: انتظار داشتیم که دو هفته ابتدای سال را به صورت کامل تعطیل کرده و منع رفت و آمد در شهرهای درگیر بیماری را اعلام کنند؛ این اقدام قاطع میتوانست مانع این باشد که ما تا چند ماه دیگر درگیر این بیماری باشیم. با توجه به اینکه تعطیلیها گسترده و به موقع صورت نگرفت بیم این میرود که مدیریت این بیماری در حد ماه فروردین نماند و به ماههای بعد از آن کشیده شود که باعث میشود هزینههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زیادی به کشور تحمیل شود.
حسینی ادامه داد: از طرفی نیز گزارش دقیقی در دست مجلس نیست، در صورتی است که در برخی از کشورها حتی بر اساس موقعیت جغرافیایی محلات هم تعداد افراد مبتلا به کرونا مشخص هستند، بنابراین افراد میتوانند این موضوع را در ترددهایشان لحاظ کنند.
وی افزود: این رویکرد مناسبی نیست، آمار و اطلاعات دقیق و شفاف میتواند در تصمیمگیریها و کسب و کار شهروندان مفید باشد، از طرفی این آمارها میتواند در تصمیمگیریهای کلان کشور و مجلس موثر و مفید واقع شود به طوریکه در حال حاضر مجلس ارزیابی دقیقی از وضعیت اقتصادی و آمار آسیبهای اقتصادی ویروس کرونا و پیامدهای پس از آن ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه در همه کشورها با توجه به نبود کیت آزمایش برای همه موارد مشکوک ممکن است آمار مبتلایان دقیق نباشد، تصریح کرد: میبایست آمارها به مجلس و مرکز پژوهشهای مجلس ارائه شود تا تحلیلهای دقیقی روی آن ارائه شود، لذا دیدگاه و رویکردهایی مانع از تصمیم درست چه در رابطه با تعطیلی کشور و چه در رابطه با انواع سیاستگذاریها و تصمیمگیریهای حمایتی وجود دارد که میتوانیم در حوزه اقتصادی به آنها توجه داشته باشیم.
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۹ درباره پیشنهاد ۵۰۰ هزارتومانی مجلس به ازای هر فرد یارانه برای قرنطینه کشور، یادآور شد: در جلسه عدد و رقم مطرح نشد ارائه این رقم ممکن است که پیشنهاد نمایندگان بوده باشد اما مورد بحث و تصمیمگیری قرار نگرفت.
وی همچمنین درباره مصوبات مجلس افزود: جلسه مجلس پیرامون شعار سال و ویروس کرونا بود که با توجه به آسیبهایی که این اپیدمی به بخشهای مختلف اقتصادی و خدماتی وارد میکند بنا شد که بررسی دقیقتری صورت بگیرد تا در فرصتی که وجود دارد، اقدامات لازم و مشخص انجام شود. در مورد بحث شعار سال نیز بنا شد که کمیسیون ویژه بررسیهایی داشته باشد و در مورد مواردی که نیاز به تنقیح قوانین دارد، کمیسیونهای مربوطه نسبت به آن اقدام کنند.
عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه بحث تعطیلی کشور به صورت جدی در جلسه مجلس مطرح شد که البته پیش از این هم نمایندگان در این باره به رئیسجمهور نامه نوشته بودند، گفت: در جلسه اخیر مجدداً صحبتهایی با رئیس مجلس مطرح شد، همچنین تعدادی از نمایندگان نیز تلاش دارند که این تعطیلی را به صورت محلی در حوزههای انتخابیه خودشان انجام دهند، اما مسئله این است که مقابله با کرونا موضوعی ملی بوده و باید نسبت به آن به ویژه در شهرهای با جمعیت بالا و کلانشهرهایی مانند تهران تصمیمگیری جدی صورت بگیرد. موضوع دیگر در مورد صدا و سیما بود که که بنا شد نسبت به اطلاعرسانی ویروس کرونا جدیتر وارد شود.
حسینی گفت: یکی از مسائل مهم در مورد ویروس کرونا این است که جنبههای مختلف اثرگذاری این ویروس در بخشهای گوناگون کشور از جمله تنگناهای اقتصادی که به خانوارها وارد میشود و همچنین آثاری که در بخشهای مالی و بانکها خواهد داشت، بخش مالی کشور و کسب و کارهای کشور در اثر تحریمها آسیب دیدهاند که با وجود این مسئله آسیب به آنها جدیتر هم خواهد شد
وی تصریح کرد: از لحاظ اهمیت برای برنامهریزی در شرایطی که سناریوهای مختلفی برای کرونا متصور است باید بر اساس آمار دقیق و اطلاعات قابل اتکا این سناریوها پردازش شود تا در شرایط مختلف متناسب با این سناریوها برنامههای متناظر پیشبینی شود. ما چنین برنامهریزی نداریم و اگر به طور فرض مجلس بخواهد یارانهای به خانوارها اختصاص دهد یا برنامههایی از این دست که بار مالی دارند را پیگیری کند، با چالش های مواجه خواهد شد اما با توجه به اینکه خلع قانونگذاری وجود ندارد این تصمیمگیریها به عهده دولت است.
عضو فراکسیون زنان با بیان اینکه تا امروز خروجی و تصمیمگیریهای ستاد مقابله منفعلانه بوده است، خاطرنشان کرد: ما در شرایط وقوع معضلی در کشور به جهت پیشگیری از بزرگ شدن و تبدیل آن به یک چالش و بحران جدی مالی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیازمند تصمیمگیریهای پیشگیرانه و در عین حال برخورد فعالانه هستیم که متاسفانه ستاد مقابله با کرونا بیش از اینکه برخورد فعالانه داشته باشه منفعل بوده است؛ این موضوع آسیب جدی در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به عملکرد صدا و سیما، افزود: یکی از مواردی که نمیبینم همکاری جدی با دولت صورت گیرد صدا و سیما است که از ابتدای شروع بیماری کرونا تنها نقدهای غیرتخصصی طرح کرده و در موضوع آموزش به طور جدی تنها یک شبکه خود را به بحث آموزش اختصاص داد؛ در حالی که وقتی پیشبینی میشود که بیش از دو هفته مدارس تعطیل است یک شبکه پاسخگویی نیاز جامعه نیست با افزایش تعداد تعطیلیها یک شبکه آن هم شبکه ۴ که مربوط به علم و فرهنگ است را به شبکههای آموزشی اضافه کردند در حالی که این میزان پاسخگوی آموزش دانشآموزان نیست.
نماینده مجلس با اشاره به اینکه ممکن است در برخی روستاها سخت افزار لازم در اختیار دانشآموزان برای آموزش مجازی نباشد، گفت: دسترسی آنها تنها صدا و سیما است بنابراین برای آموزش به دانش آموزان حداقل باید چهار شبکه را اختصاص میدادند.
وی درباره حضور رئیسجمهور به عنوان رئیس ستاد مقابله با کرونا، گفت: این موضوع درخواست نمایندگان هم بود که در همان ابتدا شیوع بیماری در نامهای آن را به رئیسجمهور مطرح کردند.
نظر کاربران
اوه چقدر هم حرف زده فقط حرف
چرت و پرت گفتی آمار به مجلس بدهند که چه کنند خود مجلسی ها خودشان آلوده هستند تصمیم چه بگیرند
اینو که همه میدونستیم
میتونستند که از قبل از عید همین سخت گیری را داشته باشند دستی تو کار بوده که قاطعانه عمل نکردند گذاشتند هشتم عید خدا کنه بخیر بگذره
چه خبر از سفره انقلاب .سهمت رو برداشتی؟