تجربه آموزنده کرهجنوبی در مواجهه با کرونا
سال ۲۰۱۵ وقتی اخبار و اتفاقات مربوط به ویروس مرس در جهان پخش شد، کره جنوبی تخصیص بودجه و توزیع کمکهای مالی به بخش بهداشت کشور را کلید زد و ساخت کیتهای این ویروس را در دستور کار قرار داد. نتیجه مطالعات و ساخت تجهیزات، از آن زمان باعث شد تا سئول از آن زمان آمادگی پایه و پژوهش شده راجع به نهتنها ویروس مرس که موارد مشابه را داشته باشد و صدمات کمتری از غافلگیری در موارد مشابه را متحمل شود.
ایسنا: سال ۲۰۱۵ وقتی اخبار و اتفاقات مربوط به ویروس مرس در جهان پخش شد، کره جنوبی تخصیص بودجه و توزیع کمکهای مالی به بخش بهداشت کشور را کلید زد و ساخت کیتهای این ویروس را در دستور کار قرار داد. نتیجه مطالعات و ساخت تجهیزات، از آن زمان باعث شد تا سئول از آن زمان آمادگی پایه و پژوهش شده راجع به نهتنها ویروس مرس که موارد مشابه را داشته باشد و صدمات کمتری از غافلگیری در موارد مشابه را متحمل شود.
در یادداشت بهزاد شاهنده، استاد مطالعات شرق آسیا دانشگاه تهران، در روزنامه ایران میخوانیم: «جهانی شدن کرونا، لرزه بر اندام سیاستمداران انداخته تا روابط بینالملل درگیر پدیده نوظهوری شده و در بحرانی پیچیده غوطهور شود. در مرور خبرهای ویروس کرونا در جهان، یکی از کشورهایی که نظرها را به خود جلب میکند، کره جنوبی است. تا دیروز تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور به تعداد ۷ هزار و ۴۷۸ نفر رسیده بود که از این میان تعداد ۵۳ نفر فوت کردهاند. به این ترتیب میبینیم که نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا در کره جنوبی به حدود ۰.۶۵درصد میرسد؛
در حالی که در چین ۳ تا ۴ درصد است. این وضعیت در کشور صنعتی ایتالیا هم وخیم و نگرانکننده است و ممکن است تعداد مبتلایان و نرخ مرگ و میر افراد بالاتر هم برود. از همین رو ذکر چند نکته راهبردی در این مورد جهت تعمق و تدبر اهالی علم از یک طرف و فعالان عرصه عمل و سیاستگذاری بسیار حائز اهمیت به نظر میرسد.
اول) بخشی از به عمل درآمدن ادعاهای دولتمردان هر کشوری و استراتژیستهای آنها در اداره مطلوب امور داخلی کشور خود، به تسلط علمی و اجرایی آنها در اتخاذ تدابیر لازم در برابر حوادث احتمالی و پژوهشهای تیم آنان درباره بحران به وجود آمده برمیگردد و این که ببیند، در صورت بروز یک حادثه احتمالی چه ظرفیتهایی برای مدیریت بحران دارند. سال ۲۰۱۵ وقتی اخبار و اتفاقات مربوط به ویروس مرس در جهان پخش شد، کره جنوبی تخصیص بودجه و توزیع کمکهای مالی به بخش بهداشت کشور را کلید زد و ساخت کیتهای این ویروس را در دستور کار قرار داد. نتیجه مطالعات و ساخت تجهیزات، از آن زمان باعث شد تا سئول از آن زمان آمادگی پایه و پژوهش شده راجع به نهتنها ویروس مرس که موارد مشابه را داشته باشد و صدمات کمتری از غافلگیری در موارد مشابه را متحمل شود.
دوم) سرعت عمل: با لحاظ کردن بند اول سرعت عمل نیز خواهناخواه به کمک میآید. زیرا با علم اولیه در شناخت مشکل و موارد مشابه است که برخورد اصولی و فنی کارآمد شکل میگیرد. این مسأله در مواجهه کره جنوبی با ویروس کرونا کاملاً مشهود است. این کشور با در اختیار داشتن نظام پیشرفته بهداشتی و پزشکی، آزمایشگاهها و متخصصان امر توانسته روند شناسایی موارد مشکوک را در کمترین زمان ممکن انجام دهد؛ به نحوی که از طریق آزمایشگاههای سیار و ثابت بیش از ۱۴۰ هزار نمونهبرداری انجام شده و در عرض چند دقیقه نتیجه آزمایش مشخص میشود. این دانش و سرعت عمل باعث میشود تا سایر مراحل درمانی و تکمیلی هم با کمترین خطرات و هزینهها بهسرعت انجام شود. حتی در پارکینگهای باز گیشههایی تعبیه شده است که فرد با ماشین خود در آنجا توقف میکند و بدون پیاده شدن آزمایشهای لازمه را در عرض چند دقیقه انجام میدهد و نتیجه را تحویل میگیرد. این در حالی است که کشور آمریکا از کمبود کیت آزمایشگاهی برخوردار است و صرفاً ۷۵ هزار کیت دارد.
سوم) پشتکار مردم کره و نظمپذیری آنها نیز از دلایل موفقیت نسبی دولت کره در مقابله با کرونا بوده است. همکاری کرهایها همان سختکوشی و تحمل سختیها در دهه شصت و هفتاد میلادی و نوسازی اقتصادی را تداعی میکند که جمهوری کره را از درآمد سرانه ۶۰ دلاری در سال ۱۹۶۰ به یازدهمین اقتصاد جهان رسانده است.
چهارم) برخورد قاطعانه دولت با مسأله کرونا. دولت سئول هماکنون کل کشور را منطقه جنگی اعلام داشته و شهر دیگو را منطقه قرنطینه با نظارت سخت اعلام کرده است. بیان مختصر این نکات نشان از اهمیت سیاستگذاری و دوراندیشی درباره کوچکترین موضوعات را داردکه اگر به هر دلیلی مدیریت شایسته صورت نگیرد، بدون تردید خسارات هنگفتی به بار میآورد و چه خسارتی بالاتر از مرگ یک انسان.»
نظر کاربران
همه جوک نوشتینا
آخه الان کره جنوبی جزئی از آلوده ترین کشورهای دنیا به کرونا شده
پاسخ ها
دانشمند اول متوجه موضوع باش بعدا شیرین کاری کن. یک استاد دانشگاه تجزیه تحلیل علمی کرده و نوشته
اینجا ایران است. چند سال حیرانی و سرگردانی در تشخیص اینکه سنت خوب است و یا مدرنیته و مرتب بین انتخاب بین ایندو نوسان میکند یک زمانی حاکم وقت دین زدایی میکند زمان دیگر تجددگرایی گناه است.و این دور باطل صدها سال دیگر برقرار خواهد اهداف بود تا اضمحلال ایران و ایرانی.
دمشون گرم اون وقت اینجا فقط دنبال شکست دادن کرونا هستن.. فکر میکنن کرونا امریکاست
پاسخ ها
اخه بدبختی امریکا ام بیچارمون کرده و شکست نخورده
تجربه زیاده کسی نیست بیاموزه
خوش بحال مردم کره چه کشور و مسئولین مسلمان واقعی دارن نه دزد
درایران که مرگ شهادته خسارت نیست از نظر مسئولین محترم.
کره با این پیشرفت علمی با قرنطینه کنترل و مرگو میر به زیر یک درصد رساندن آن وقت مسئولین ما قرنطینه شهر قم را قرون وسطی میدانستن و توان کنترل شهر قم را نداشتن چرا این قدر درک وفرهنگ مسئولین نظام بالا نیست که باید ازتجارب خوب دیگر کشورها استفاده کردند و برای جان انسان ارزش قائل شدو هر چیزی را از دید دین نگاه نکرد
ماهم بودجه به ساخت موشک اختصاص دادیم و تازه مجلس هم چند مدت پیش این بودجه رو افزایش هم داد