«ماسک» و «الکل» زمان توزیع گم میشود!
عبارت «ناموجود» همچنان کنار برندهای مختلف مواد شوینده و ضدعفونی در فروشگاههای آنلاین دیده میشود. در بازار سنتی هم مواد شوینده که پایه الکلی مناسب برای ضدعفونی داشته باشند، به دشواری پیدا میشود.
به گزارش ایسنا: عبارت «ناموجود» همچنان کنار برندهای مختلف مواد شوینده و ضدعفونی در فروشگاههای آنلاین دیده میشود. در بازار سنتی هم مواد شوینده که پایه الکلی مناسب برای ضدعفونی داشته باشند، به دشواری پیدا میشود. این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که بارها وزارت صنعت اعلام کرده است که تولید مواد شوینده و بهداشتی به ٣برابر رسیده و بسیاری از کارخانهها به صورت سه شیفت در حال تولید این اقلام هستند.
روزنامه شهروند نوشت: «الکل و ماسک در شبکه توزیع سرنوشت نامعلومی پیدا میکنند. در حال حاضر همچنان مواد شوینده و ضدعفونی همچنان در بازار به سختی پیدا میشود و فروشگاههای اینترنتی این اقلام را ناموجود اعلام میکنند. این موضوع در شرایطی رخ میدهد که بختیار علمبیگی، رئیس انجمن تولیدکنندگان مواد شوینده و بهداشتی به «شهروند» میگوید که تولیدکنندگان بهشدت با کمبود الکل مواجه هستند و معلوم نیست که الکل تولیدی چه سرانجامی دارد که به دست صنایع پاییندست نمیرسد. او توضیح میدهد که قرار بود روزانه ١٣٠هزار تن الکل در اختیار تولیدکنندگان مواد شوینده و بهداشتی قرار بگیرد تا بازار این محصولات ظرف دوهفته عادی شود اما با گذشت حدود دوهفته از اعلام این موضوع، همچنان بازار این محصولات دچار اختلال است؛ زیرا تا الان حتی یککیلوگرم الکل در اختیار تولیدکنندگان مواد شوینده و بهداشتی قرار نگرفته است.
این اتفاق برای ماسک هم تکرار میشود و در حالی که داروخانهها اعلام میکنند که هیچ ماسکی بین آنها توزیع نمیشود، وزارت صنعت اعلام میکند که ماسکهای تولیدی را برای توزیع به وزارت بهداشت میسپارد.
ماسک و مواد شوینده و ضدعفونی «ناموجود»
عبارت «ناموجود» همچنان کنار برندهای مختلف مواد شوینده و ضدعفونی در فروشگاههای آنلاین دیده میشود. در بازار سنتی هم مواد شوینده که پایه الکلی مناسب برای ضدعفونی داشته باشند، به دشواری پیدا میشود. این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که بارها وزارت صنعت اعلام کرده است که تولید مواد شوینده و بهداشتی به ٣برابر رسیده و بسیاری از کارخانهها به صورت سه شیفت درحال تولید این اقلام هستند. از آن سو شرکت شهرکهای صنعتی هم اعلام کرده است که با شیوع کرونا بدون تشریفات خاص مجوز راهاندازی خط تولید مواد بهداشتی و شوینده را صادر میکنند اما تولیدکنندگان میگویند که الکل مورد نیاز به دستشان نمیرسد.
در ایران بر اساس اعلام انجمن تولیدکنندگان اتانول ایران ٤٠ کارخانه تولید اتانول وجود دارد و در حال حاضر و بر اساس اعلام سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ٨میلیون تن الکل ذخیره وجود دارد و روزانه ٢٠٠هزار تن الکل تولید میشود. با این حال، تولیدکنندگان مواد بهداشتی و ضدعفونی میگویند که معلوم نیست الکل تولیدی در این کارخانهها چه سرانجامی پیدا میکند و در حال حاضر حتی یککیلوگرم الکل به واحدهای تولیدکننده مواد شوینده و ضدعفونی نمیرسد. از آن سمت تولیدکنندگان ماسک هم به رسانهها اعلام کردهاند که روزانه ١,٥میلیون عدد ماسک در کشور تولید میشود ولی در عمل داروخانهها به مشتریانشان میگویند که ماسک ندارند.
فروش ماسک در میوهفروشی
داروخانههای تهران به مردم میگویند که نه الکل میفروشند و نه ماسک. وزارت بهداشت اعلام کرده است که ماسک تولیدی را دیگر به داروخانهها نمیدهد و این اقلام در بهداریها و مراکز بهداشت به صورت رایگان توزیع میشود اما در بسیاری از مراکز بهداشت توزیع ماسک رایگان انجام نمیشود. امین. ت به «شهروند» میگوید که حدود یک هفته است که به مراکز بهداشت مناطق ٢٢ و شهرری سر میزند اما هر بار به او میگویند که ماسک موجود نیست و هنوز بخشنامه و دستوری در این زمینه دریافت نکردهاند. هورا. ص هم به «شهروند» میگوید که نه خود و نه خانوادهاش موفق نشدهاند که از بهداریها ماسک رایگان بگیرند.
جالب اینجاست که در غیاب داروخانهها در بازار فروش ماسک و الکل، میوهفروشیهای خیابان هاشمی واقع در منطقه ١٠ تهران ماسک را با قیمت ٢٠ تا ٢٢هزار تومان میفروشند! و مشخص نیست که الکل چگونه و با چه سازوکاری در بطریهای ٢ تا ٤ لیتری به دست دلالان خردهپا رسیده است. این دلالان قیمت هر بطری ٢ لیتری الکل را بین ١٠٠ تا ١٥٠هزار تومان میفروشند و بطریهای ٤ لیتری الکل تا ٣٢٠هزار تومان فروخته میشود. روابطعمومی و سازمان حمایت از مصرفکنندگان وزارت صنعت در پاسخ به علت این ماجرا و اینکه الکل و ماسک تولیدی درکشور چه سرانجامی پیدا میکند، به «شهروند» میگوید که توزیع این اقلام بر عهده وزارت بهداشت است.
وزارت بهداشت مسئول توزیع است
عباس تابش، معاون وزیر صنعت هم در اینباره به پایگاه اطلاعرسانی وزارت صنعت توضیح داده است که شبکه توزیع اقلام بهداشتی در اختیار وزارت بهداشت است و این وزارتخانه درباره نحوه توزیع آن به مراکز بهداشتی و مراکز عمومی تصمیمگیری میکند. عباس تابش در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم تأکیدات وزارت صنعت مبنی بر افزایش تولید اقلام بهداشتی ازجمله ژل و مواد ضدعفونیکننده هنوز مردم نمیتوانند این اقلام را از مراکز توزیع تهیه کنند، گفت: «براساس بخشنامه ریاستجمهوری مدیریت مسائل مربوط به پیشگیری از شیوع ویروس کرونا برعهده وزارت بهداشت و درمان و شخص وزیر بهداشت است.»
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: «بر این اساس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با ارسال نامهای در مورخ ۹۸/۱۲/۵ به وزارت بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که توان بازرسی این سازمان برای نظارت بر تولید و توزیع در اختیار وزارت بهداشت است.»
او همچنین توضیح داده است که در حال حاضر وزارت صنعت بازرسان خود را در ۱۳۰ واحد تولیدی مواد ضدعفونیکننده و اقلام بهداشتی مستقر کرده است و واحدهای تولیدی بر اساس حواله صادره از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو اقلام بهداشتی را به شرکتهای معرفیشده توسط وزارت بهداشت یا غذا و دارو تحویل میدهند و بازرسان سازمان حمایت و وزارت صنعت در هنگام تحویل کالا به دارنده حواله حضور دارند و خروج کالا از واحدهای تولیدی و تحویل به شرکتها را رصد و پایش میکنند. از این قسمت ماجراست که سرنوشت الکل تولیدی با ابهام مواجه میشود.
ماسک به داروخانهها برمیگردد
عباس تابش، رئیس سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرف کنندگان گفته است: «در مورخ ۹۸/۱۲/۱ وزارت بهداشت و درمان بخشنامه خلقالساعهای صادر کرد مبنی بر این که هیچ داروخانهای حق فروش اقلام بهداشتی از قبیل ماسک و الکل را ندارد و بر این اساس توزیع این اقلام در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت.»
او البته ادامه داده است: «با توجه به مشکلات پیشآمده در این خصوص به دنبال صدور بخشنامه مذکور مذاکرات و مکاتباتی انجام شد و در نتیجه در مورخ ۹۸/۱۲/۱۰ بخشنامه مذکور لغو شد و درحال حاضر تمام تولیدات ماسک، ژل و مواد ضدعفونیکننده در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد، به طوری که بر اساس سیاست وزارت بهداشت و قرارگاه کرونا اقلام بهداشتی تولیدی در مراکزی که این وزارتخانه تشخیص میدهد، توزیع میشود.»
وزارت صنعت جواب بدهد!
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت اما پاسخ تماسهای مکرر خبرنگاران را نمیدهد و علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت درباره سرنوشت الکل تولید داخلی به «شهروند» میگوید که وزارت صنعت در این زمینه باید پاسخگو باشد.
حالا در شرایطی که وزارت صنعت و وزارت بهداشت خبرنگاران را به یکدیگر پاسکاری میکنند و سرنوشت الکل و ماسک تولید داخلی مشخص نیست، دستوراتی فوری برای واردات این اقلام صادر شده است. حسین مدرس خیابانی، قائممقام وزیر صنعت با بیان این که حمایت از تولید داخلی ماسک و لباس پزشکی در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد، از دستور رئیسجمهوری به بانک مرکزی برای تأمین بدون پیششرط ارز واردات این اقلام خبر داد. او به مهر گفته است؛ ماسک و لباس پزشکی به اولویت اول تخصیص ارز بانک مرکزی تبدیل شدهاند و ثبت سفارش این اقلام در کمتر از یک روز کاری انجام میشود. او درباره شبکه توزیع ماسک هم گفته است که با سه شرکت پخش بزرگ مورد تأیید است که بر این اساس قرار است توزیع از طریق این شرکتها، در داروخانههای کشور انجام شود.
مدرس خیابانی همچنین از تولید ماسکهای قابل شستوشو توسط اتحادیه پوشاک خبر داد و گفت که قیمت این ماسکها ٢هزار و ٢٠٠تومان تعیین شده است. او درباره سرنوشت ماسکهای وارداتی هم توضیح داده است که ماسکهایی که با هدایت و راهبری هیأتامنای ارزی وزارت بهداشت، وارد کشور میشوند، تنها در اختیار کادر درمانی و بیمارستانی کشور قرار خواهند گرفت؛ این در حالی است که شیوه واردات و تأمین و توزیع این ماسکها کاملا در اختیار هیأتامنای ارزی خواهد بود.
او همچنین گفته است که موجودی کشفشده انبارهای احتکار ماسک و الکل هم در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد تا این وزارتخانه درباره توزیع آن تصمیم بگیرد.
با وجود این، مشخص نیست که ماسک و الکل تولیدی و وارداتی در شبکه توزیع چه سرنوشتی پیدا میکند و نقش دو وزارتخانه بهداشت و صنعت در این ماجرا دقیقا چیست؟»
نظر کاربران
یعنی خجالت آوره توی این شرایط هم دزدی
پاسخ ها
من دیروز تو داروخانه عدم موجودی دیدم چند تا کوچه اونور تر یه سوپر مارکت نوشته بود ماسک ۵ تومن محلول ضد عفونی دست یه شیشه خیلی کوچولو ۸ تومن
یعنی هر چی بی سواد شده یه کارهی اقای قالیباف کجایی برادر خبری ازت نیست بازم دم سپاه گرم مجانی داره تو کوچه و پایگاها عرضه میکنه
این ویروس اینقدر سبک هست که در هوا پخش شود و پرواز کرده و وارد ریه شود پس این موارد بهداشتی کم فایده است, تهران باید تعطیل شود مثل ووهان , ماسک فقط ان ۹۵ برا ۸ ساعت
خدا لعنت کنه، خدا لعنت کنه خدالعنت کنه مسئولین و محتکران
خوبه آنقدر پاسکاری کنید که آخرش صورت مسئله پاک بشه
میره واسه مردم مظلوم چین
مرگ بی علاج براحتکارچی وگرانفروش موادبهداشتی سلامت....
دقیقا همین طوره امروز الکل پرسیدم از داروخانه گفتند بعد از ظهر میرسه دستمون بخواهم بعد ازظهر بروم حتما خواهند گفت تمام شد
آقایان مسئول . لطفا ننه من قریبم بازی درنیارید . دست خودتون توی کاره . مگه میشه این حجم از اقلام بهداشتی گم بشه . چطور توی کوچه و بازار و توی دست دلالان هست ولی شما خبر ندارید ؟ چی گم شده ؟؟؟ مگه سوزن بوده که گم بشه ؟ واقعا اون دنیا چی میخواین جواب بدین ؟؟؟ چهارتا دلال بیشرف رو توی ملا عام اعدام کنید تا چیزی گم نشه .
پاسخ ها
البته جمعه صبح از هم میپرسن چی شده و تازه مطلع میشن
بهشون ردیاب وصل کنین...میرسین به خارج از مرزهای ایران
دولت ناکارآمد
ریس جمهور و وزیر کشور پنهان شده!!!
قاچاقی صادر میشه.به عراق.با اتوبوس برید ترمینال آزادی
الان فقط نانواها ماسک تولید نمی کنند نمیدونم این همه ماسک و ضد عفونی کننده کجا میره نکنه دروغ میگن آخه هرکیو که میبینی داره ماسک میدوزه
انقدر غر نزنید ،اقازاده ها هم باید نون بخورن.
سازنده که تولید میکنه
مصرف کننده هم که میخره
فقط میمونه نظارت رو اجناس که میان این دو قطب رد و بدل بشه.
اون عامل نظارت کیه، دولت بی عرضه و یا ا سود جو ؟؟!
اگر واقعا گم بشود یعنی بی کفایتی مسئولین اما ملت ایران باور نمیکند که گم شده بلکه به این نتیجه رسیده که پشت همه ماجرا دستهای پنهان و لابی های قوی وجود دارد.حدود یک ماه از حضور کرونای عزیز میگذرد آیا مسئولین یک مرکز را برای نمونه در تهران برای توزیع ماسک بصورت رسمی اعلام کرده اند؟ پاسخ خیر است اما بجای آن تعزیرات قیمت ماسک ۴۰۰۰تومانی را ۱۵۰۰۰ تومان اعلام میکند. دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس!!!!!!!!!
قابل توجه هموطنان گرامی بنده به چشم دیدم ماسک و مواد ضد عفونی توی داروخانه ها پخش میشه اماااااااا قبل از پخش زنگ میزنن تمام فامیل و دوست و آشنا سریع صف میکشن میبرن همه رو
واقعا شرم آورسث چرا؟........
آقای دادستان کل کشور کجایی؟دقیقاکجایی؟
خیلی جالبه این مسئولین دارن از هر لحاظ پدرمان رو در میارن ما هم فقط نشستیم هی این ور و اونور کامنت میزاریم و غر میزنیم. اخه چه فایده داره دیگه همه میدونن مسئولین غارتگر هستن و جون ما براشون مهم نیست . به جای حرف زدن باید بلند شیم و کاری بکنیم اگر نه تک تکمون رو می کشن این حرومزاده ها
از همونجایی سر درمیاره که برای ایجاد پایگاه مردمی این اقلام رو مثلا رایگان توزیع می کنه
یعنی تو ده روز یک میلیون و سیصد هزار تن الکل تو این کشور گم شده ؟! بابا میدونین چند تانکر میشه ؟! دستهای بزرگی در کاره ...
من هرداروخانه رفتم نداشتند نه ماسک نه الکل نه ضد عفونی کننده اونم تو پایتخت مس این احتکارها چی میشه کشف میکنند وقتی روراس نیستین الکی نمیگند
از بس ک دزد زیاده.انسانم ارزوست
وزارت بهداشت سه تا شرکت توزیع ونموتونه مدیریت کنه میبرن میدن ماسکا رو بازار سیا چطوری یه وزارتو کنترل میکنه بی لیاقتن اینا
یعنی لیاقت یک تدزیع مناسب دوتا تیکه ماسکم ندارید
کاملامشخصه بااین سیاست واردات آزادشد،جنس واردمیشه چندبرابرفروش میشه جیب عده ای خواص پربشه....
لطفا ماسک و لوازم بهداشتی رو خونه به خونه و به تعداد افراد خانواده پخش کنید
در هر کشوری اگر دزدی وجود نداشت باید دانست آن دولت پاکترین دولت است وبالعکس....
وقتی تو این مملکت دکل نفتی به راحتی گم میشه گم شدن الکل و مواد ضد عفونی کننده مثل گم شدن یک عدد سوزن میان یک انبار کاه (علف) میمونه. خاک عالم اول بر سر ملت خاموش ولی غیرت بعد برسر میئولین بی کفایت. البته نوش جانمان باید بچسبم که لیاقتمون بیشتر از این نیست.