نگهداری الکل در محیط سربسته ممنوع!
رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک گفت: نگهداری الکل و مواد ضدعفونی کننده با حجم زیاد در مکانهای سربسته و محصور خطرناک است و شهروندان باید این توصیه ایمنی را جدی بگیرند.
خبرگزاری ایرنا: رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک گفت: نگهداری الکل و مواد ضدعفونی کننده با حجم زیاد در مکانهای سربسته و محصور خطرناک است و شهروندان باید این توصیه ایمنی را جدی بگیرند.
به گزارش روز سهشنبه آتشنشانی اراک، آتش پاددوم «مسعود آقازیارتی» افزود: هر مایع قابل اشتعال نظیر الکل در حالت اسپری، از نظر آتشگیری یا انفجار بسیار خطرناک تر از حالت مایع است و میطلبد شهروندان در نگهداری و استفاده از ضدعفونی برای پیشگیری از آتشسوزی یا انفجار نکات ایمنی را رعایت کنند.
وی با تأکید بر لزوم جدی گرفتن نکات ایمنی در نگهداری و استفاده از ضدعفونی کنندهها، خاطرنشان کرد: با بروز و شیوع ویروس کرونا در کشور و لزوم رعایت اصول بهداشتی از جمله ضدعفونی کردن دستها و سطوح با مایعات و اسپریهای ضدعفونی کننده توسط شهروندان، استفاده از این مواد افزایش یافته است.
رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک گفت: توصیه میشود شهروندان به اندازه مصرف از این نوع مواد خریداری کنند و از انباشت مقادیر زیاد مواد ضدعفونی کننده در منزل خودداری کنند چرا که این مواد از سرعت اشتعال بالا برخوردار هستند و نباید آن ها را در نزدیکی شعله، گرمای زیاد و سیگار روشن، سطوح داغ، آبگرمکن و سماور قرار داد.
آقازیارتی تاکید کرد: مواد ضدعفونی کننده باید دور از دسترس کودکان نگهداری شود و در هنگام تهیه آنها نکات ایمنی رعایت شود.
وی اظهار داشت: اگر شروندان از این مواد برای ضدعفونی محیط داخل خودرو استفاده میکنند باید پنجره ها را باز گذاشته و پس از چند دقیقه اقدام به روشن کردن خودرو کنند.
رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک گفت: استشمام مدام مواد ضدعفونی کننده برای ریه ها مضر است و باید از بو کردن مواد شیمیایی پرهیز کرد.
آقازیارتی با بیان اینکه استفاده از دستکش در زمان استفاده از مواد ضدعفونی کننده ضروری است، یادآور شد: الکل نباید به صورت مستقمیم با پوست تماس بگیرد و الکلهای با غلظت بالا باید با مقدار معینی آب مقطر یا آب اکسیدان ترکیب شود.
وی ادامه داد: دستمال و وسایل تنظیف به کار برده شده برای تمیزکاری که آغشته به الکل است باید پس از استفاده در ظروف دربسته نگهداری شودو در اولین فرصت از محیط زندگی و کار دور شود و در صورت آتش گرفتن، با استفاده از وسایل خاموش کننده و آب آن را مهار کرد.
رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک گفت: ظروف شیشهای الکل در قفسهها و ارتفاع بالا نباید قرار گیرند چرا که ممکن است به علت سقوط و شکستن حادثهساز شوند و باید این مواد را به دلیل قابلیت اشتعال در محیط خنک نگهداری کرد.
۱۱ ایستگاه آتش نشانی در اراک فعال است که ۱۸۰ نفر درآنها مشغول به فعالیت هستند.
نظر کاربران
کو الکل