۹۶۷۶۰۱
۲۰ نظر
۵۰۱۳
۲۰ نظر
۵۰۱۳
پ

تا خاموش شدن کرونا چقدر فاصله داریم؟

یک اپیدمیولوژیست می‌گوید کشور ما همچنان در سیر صعودی اپیدمی کووید ۱۹ قرار دارد و به‌دلیل ناقص بودن داده‌ها، نمی‌توان سیر آن را دقیق پیش‌بینی کرد، اما نکته قطعی این است که هر چه مردم بیشتر توصیه‌ها را رعایت کنند، این اپیدمی زودتر خاموش خواهد شد.

ایرنا: یک اپیدمیولوژیست می‌گوید کشور ما همچنان در سیر صعودی اپیدمی کووید ۱۹ قرار دارد و به‌دلیل ناقص بودن داده‌ها، نمی‌توان سیر آن را دقیق پیش‌بینی کرد، اما نکته قطعی این است که هر چه مردم بیشتر توصیه‌ها را رعایت کنند، این اپیدمی زودتر خاموش خواهد شد.

چند روز پیش بود که سعید نمکی، وزیر بهداشت اعلام کرد که در هفته پیش رو تعداد مبتلایان به کرونا ویروس افزایش پیدا خواهد کرد و کشور با پیک این بیماری روبه‌رو خواهد بود. این صحبت نمکی باعث شد مواجهه مردم با کرونا ویروس وارد مرحله جدیدی شود. کمپینی از یکشنبه در فضای مجازی با عنوان ۱۴ روز در خانه بمانیم تشکیل شده است که مبلغان آن از مردم می‌خواهند همه آنهایی که کار غیرضروری ندارند، ۱۴ روز در منزل خود بمانند تا کرونا میزبانی برای جولان دادن نداشته باشد. شروع کننده این کمپین یک اپیدمیولوژیست دانشگاه تهران بود که گفته بود اگر مردم دو هفته از خانه خارج نشوند، ویروس، میزبان پیدا نخواهد کرد. وی در انتها اعلام کرده بود که من برای سلامتی خود و اطرافیانم ۱۴ روز در خانه می‌مانم.

اما آیا ۱۴ روز مدت زمان مناسبی برای افول اپیدمی این ویروس است و بعد از آن می‌توان به زندگی عادی برگشت؟ یک اپیدمیولوژیست می‌گوید هر اپیدمی نقطه شروع، صعود و نزول دارد که بسته به قدرت آن و میزان افراد مبتلا می‌توان روند آن را پیش‌بینی کرد. در این میان، هرچه مردم توصیه‌های بهداشتی را بهتر رعایت کنند، این روند سریع‌تر طی خواهد شد تا اپیدمی به نقطه خاموشی برسد.

مهم‌ترین راه‌حل، شکستن چرخه انتقال است

سید سعید هاشمی نظری، اپیدمیولوژیست و دانشیار دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره می‌گوید: در هر اپیدمی مهم‌ترین راه کنترل، شکستن چرخه انتقال است. در واقع وقتی اپیدمی کنترل می‌شود که چرخه انتقال آن از افراد مبتلابه افراد حساس متوقف شود. بدترین نوع سناریو در اپیدمی‌ها وقتی است که ما هیچ کاری انجام ندهیم و صبر کنیم تا اکثریت جامعه به بیماری مبتلا شوند و بعد به‌طور طبیعی چرخه انتقال شکسته و سپس اپیدمی خاموش می‌شود. این اتفاقی است که به صورت طبیعی در اپیدمی‌ها رخ می‌دهد.

به گفته این عضو کمیته اپیدمیولوژی در ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در تهران، برای شکستن چرخه انتقال به‌عنوان مهم‌ترین اقدام، روش‌های متعددی وجود دارد که یکی از ابتدایی‌ترین آنها ایزوله کردن افراد بیمار است؛ به این معنی که افراد بیمار به دور از افراد دیگر بستری و مراقبت شوند که در این صورت انتقال بیماری امکان‌پذیر نخواهد بود.

افراد سالم را هم به‌منزله افراد بیمار بدون علامت در نظر بگیریم

هاشمی ادامه می‌دهد: اما مشکل اصلی سر افرادی است که بیمار هستند، اما هنوز علامت‌دار نشده‌اند! موضوع این است که این افراد می‌توانند بیماری را به سایر افراد جامعه منتقل کنند، لذا برای این که این چرخه انتقال از این گروه بدون علامت به دیگران شکسته شود، توصیه‌های مختلفی وجود دارد که ساده‌ترین آن کنترل مسائل بهداشتی توسط افراد است. به این معنی که ما علاوه بر رعایت اصول بهداشتی توصیه شده توسط وزارت بهداشت در مواجهه با افراد علامت‌دار، هر فرد دیگری را به‌عنوان یک فرد بیمار بدون علامت در نظر بگیریم. بنابراین باید سعی کنیم در معرض ترشحات افراد قرار نگیریم، با آنها دست ندهیم یا تماس نزدیک نداشته باشیم تا این بیماری به ما منتقل نشود.

اما یک گام فراتر از توصیه‌های معمول که وزارت بهداشت درباره کنترل انتقال بیماری می‌دهد این توصیه به مردم است که در منزل بمانند. هاشمی در این باره می‌افزاید: هرچه افراد بیشتر در منزل بمانند و کمتر با دیگران مواجه داشته باشند احتمال بیمار شدن کمتر خواهد بود و فرآیند انتقال بیماری زودتر خواهد شکست. شدیدترین نوع این توصیه، قرنطینه خانگی است که در چین اعمال شد و دولت چین از مردم خواست تا در منزل بمانند تا این اپیدمی زودتر به مرحله افول خود برسد.

وی بار دیگر تأکید می‌کند: در حال حاضر توصیه عمومی به مردم این است که بهداشت فردی را که به کرات توصیه شده، رعایت کنند، با افراد مبتلای دارای علامت که بیماری آنها آنقدر شدید نیست که در بیمارستان بستری شوند، تماس نزدیک و محافظت نشده نداشته باشند و از ترددهای غیر ضروری خودداری کنند تا این بیماری به‌سوی افول حرکت کند.

داده کافی نداریم

هاشمی ادامه می‌دهد این اپیدمی تا زمانی که انتقال کم شود، سیر صعودی خواهد داشت. هنوز اطلاعات و داده جامع و کاملی از موارد قطعی و مشکوک نداریم؛ دلیل آن هم کمبود کیت تشخیص است که باعث می‌شود از همه افراد تست گرفته نشود. لذا ما داده کافی برای تحلیل این موضوع که این اپیدمی کی افول خواهد کرد، در اختیار نداریم. اما بر اساس داده سایر کشورها به نظر نمی‌آید اپیدمی ما در سیر نزولی خودش قرار گرفته باشد. ما همچنان در سیر صعودی هستیم.

اپیدمی هنوز در سیر صعودی است

به گفته وی، انتظار می‌رود با اقداماتی که انجام می‌شود این سیر صعودی زودتر به پیک برسد و بعد به سمت نزولی برود. آنچه احتمالاً همکاران در مورد ۱۴ روز اعلام می‌کنند این است که تا دو هفته آینده این سیر به صعود برسد و بعد به سمت نزولی برود. هاشمی می‌گوید: ما در ابتدای این سیر صعودی هستیم و این سیر طول می‌کشد تا به قله برسد و بعد به سمت کاهش برود. حالا این فاصله رسیدن به قله ممکن است یک، دو یا سه هفته طول بکشد، اما واقعیت این است که روند آن در روزهای آتی مشخص خواهد شد. هرچه مردم توصیه‌ها را جدی بگیرند و هرچه اقدامات بیشتری انجام شود، ما زودتر به پیک و بعد نزول خواهیم رسید.

هاشمی در پاسخ به این سؤال که سیر اپیدمی این بیماری تشابهی با بیماری‌های اپیدمی گذشته دارد یا نه و بر اساس آنها می‌توان آن را پیش‌بینی کرد، می‌گوید: موضوع این است که این ویروس جدید است؛ اگرچه با سارس و آنفلوانزا شباهت‌هایی دارد، ولی تفاوت‌هایی هم به لحاظ قدرت بیماری‌زایی و قدرت انتقال بین افراد دارد، به همین دلیل دقیق نمی‌توان گفت. ولی اگر بخواهیم اپیدمی کشور را با اپیدمی چین و سایر کشورها مقایسه کنیم به نظر می‌آید بازه زمانی طولانی‌تری نیاز است تا قضاوت کرد که چه زمانی به صعود خواهیم رسید. لذا چون داده‌ها را ندارم و نمی‌توان آنالیز تحلیلی روی آن انجام داد و پیک را مشخص کرد، نمی‌توانم قطعی بگویم کی پیک تمام خواهد شد، اما می‌توانم با قطعیت بگویم هرچقدر رعایت کنترل از سوی مردم بیشتر باشد، احتمال خاموش شدن اپیدمی بیشتر خواهد بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۸ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • بدون نام

      یا خداااااا... کمکمون کن

      پاسخ ها

      • امید

        اگر دوهفته کافیه چرا شهر وهان چین الان ما هاس که مردم در قرنطینه خانگی هستن ولی هنوزم این بیماری کم نشده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    • بدون نام

      ارامش بهترین درمانه*

    • بدون نام

      یه چیز بگم، ایران سالانه داره 17000 کشته میده تو جاده که میشه ماهی حدود1450نفر. حالا این کرونا اگر بتونه بیست درصد این رفت و آمدها رو کم کنه، یعنی تو یه ماه باید سیصد نفر کمتر تو جاده ها کشته بدند. تازه کم شدن مصدومان هم هست. پس اگه این اتفاق بیفته، می بینید که کرونا برای کشوری مثل ما چندان هم بد نیست و حتی می تونه باعث کاهش مرگ و میر هم بشه.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        چه تحلیلی ادم سبک مغز

      • بدون نام

        اگه کسی سفر نره تو تصادف هم کشته نمیشه ولی کرونا رو حالا جدای از شمال و جنوب که با مسافرتها بردن شهرهای بیم راهی تو شهرت هم که باشی ممکنه بگیری تصادف واگیردار نیست کرونا هست

    • بدون نام

      نکنه نانواها نان الوده میدن کاش نان را خوددولت بپزه بده مردم

      پاسخ ها

      • زاکانی

        سعی کنید نان را هیچوقت تازه مصرف نکنید، فریز کنید بعد ۲ تا ۳ روز بعد مصرف کنید.
        سنگ و بربری را البته میشه تست کرد و حسابی حرارت داد بعد مصرف کرد

    • بدون نام

      حالا هی برید موشک بسازید،تو این روزا حتی بمب اتم هم داشته باشی بدردت نمیخوره،بیخودی نیست کشورهای صنعتی وپیشرفته مدام رو محققانشون سرمایه گذاری میکنن،چون به فکر چنین روزایی هستند،با تکنولوژیشون نمیزارن چنین بیماریهایی براشون اپیدمی بشه واقتصادشونو نابود کنه،از اون طرف هم با ساخت واکسن ودارووفروشش منابع ارزیشونو بالا میبرند
      خوب البته عوضش ما امنیت داریم اونا ندارن!!!!!!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        موشک ابزار دفاعی و پیش گیرنده است نادان فکر کن کرونا بود موشک هم نداشتیم ترامپ به وعده حمله اش عمل میکرد الان چه وضعی داشتیم ؟ خواهشا منتشر کنید موشک یه بحثه که اتفاقا لازمه ولی شاخ و شونه الکی کشیدن برای عرب و نابودی اسرائیل و ...که جز تحریم دستاوردی نداشت یه بحث دیگه ما با موشکش اتفاقا موافقیم با سیاست خارجی مخالفیم

      • salar

        اول فک کن بعد چرند بگو چین با اون همه عظمتش تو کرونا زایید

      • زاکانی

        بعد این کشورهای صنعتی واسه کرونا چه غلطی تونستند بکنند؟؟؟؟

    • بینام

      این همه حرف زدی اخرش میگی زمان اتمام اپیدمی رو نمیشه تعیین کرد پس واسه چی اصلا مصاحبه میکنی فقط میخوای مطرح باشی؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خواسته به امثال شمابفهمونه که فقط خودپیشگیری وخود مراقبتی میتونه جلوی پیشرفت اپیدمی رو بگیره! افتاد؟

    • علی سامان

      برو دست خدای مهربان ..ملت عزیز ایران فقط فلفل قرمز بخورید تا بگذره ‌از ما که گذشت خدا کنه یقه مسولین رو کرونا بگیره و ول نکنه بعدش هم نسل مدیران ایران خودرو و سایپا را گم کنه حداقل وجدان کرونا از این دوتا زالوی خونخوار بهتره

    • بدون نام

      ویروس کرونا تو فریزر تا دو سال زنده میمونه

      پاسخ ها

      • هیسسس

        اره فقط گرما وحرارت نابود میکنه ویروسو
        تو سرما مدت زیاد تر دوام میاده

    • هیسسس

      فقط میگن بمونیم خونه خب اخه بمونیم خونه که از گشنگی بمیریم بی انصاف؟؟؟؟

      پاسخ ها

      • هانیا

        بابا دولت باید از ماهای که اگه یه روز نریم سر کار نون نداریم بخوریم حمایت کنه تازه معیشتیم نمیده بی انصاف

    • دادیار

      اگه همه جا به مدت ۱۴ روز تعطیل بشه و اینکه همه خونه نشین بشن عالی میشه لااقل از شر کرونا راحت میشیم...

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج