حمل و نقل عمومی لوکزامبورگ رایگان شد
پروژه حمل و نقل رایگان بر روی زندگی ۴۰ درصد از خانوارهای این کشور تاثیر داشته و باعث پسانداز ۱۰۰ یورویی (۱۱۰ دلاری) هر خانوار در سال میشود.
عصر ایران: کشور کوچک و ثروتمند "لوکزامبورگ" در اتحادیه اروپا برای اولین بار در جهان حمل و نقل عمومی را رایگان اعلام کرد. مقامات این کشور کمک به کارگران کم درآمد و کاهش ترافیک جادهای را دلیل رایگان شدن حملونقل عمومی اعلام کردند.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، برخی از شهرهای کوچکتر لوکزامبورگ اقدامات مشابهی را انجام داده بودند. اما لوکزامبورگ برای اولین بار در سطح ملی تمامی وسایل حملونقل عمومی را رایگان کرد.
پروژه حمل و نقل رایگان با عنوان "یک اقدام مهم اجتماعی" بر روی زندگی ۴۰ درصد از خانوارهای این کشور تاثیر داشته و باعث پس انداز ۱۰۰ یورویی (۱۱۰ دلاری) هر خانوار در سال میشود.
البته همه مسافران و کاربران وسایل حمل و نقل عمومی از این طرح آگاهی لازم نداشتند.
"دومنیک" زنی ۵۰ ساله که در ایستگاه اصلی لوکزامبورگ در انتظار قطار بود با تعجب از رایگان بودن قطارها پرسید و در باره آن اظهار بیاطلاعی کرد.
کشور لوکزامبورگ حمل و نقل عمومی در این کشور را رایگان کرد/ عکس: خبرگزاری فرانسه
از سوی دیگر کارگران سیستم حملونقل از تاثیرت احتمالی این روند بر امنیت شغلی خود ابراز نگرانی کردند.
یکی از بلیط فروشان این ایستگاه که از اعلام نامش خودداری کرد در این باره گفت: ما هنوز نمیدانیم چه اتفاقی برای کارمان خواهد افتاد. او افزود: تمامی کارمندان سیستم حملونقل نگرانند و هیچ چیز در این باره مشخص نیست.
مشکلات ترافیکی
بخشی از این طرح برای کاهش انباشتگی در نظر گرفته شده است.
خودروهای شخصی پرمصرفترین وسیله حمل و نقل در در لوکزامبورگ هستند و این خودروها در 47 درصد سفرهای کاری و 71 درصد رفتوآمد تفرحی مورد استفاده قرار میگیرد.
200 هزار نفر از مردم فرانسه، آلمان و بلژیک که در همسایگی لوکزامبورگ قرار دارند برای کار روزانه به لوکزامبورگ میرانند. این موضوع ساعات اوج ترافیک را به حداکثر میرساند.
کل جمعیت این کشور حدود 610 هزار نفر است و کارگران مرزی نیمی از جمعیت کل شاغلان این کشور را تشکیل میدهد.
پایتخت لوکزامبورگ سرمایهگذاری خود را در سیستم حمل و نقل عمومی انجام داده اما مسافران همچنان از این وضعیت و عدم یکپارچگی این سیستم شکایت دارند.
پیش از این فروش بلیط در هر سفر ریلی حدود ۲ یورو برای هر مسافر هزینه داشت/ عکس: خبرگزاری فرانسه
از چند سال پیش تا کنون قرار است شبکه ریلی این کشور به فرودگاه منطقه شمالی وصل شود.
"بلانشه وبر" مدیر جنبش اکولوژیکی لوگزامبورگ با اشاره به ایجاد پیوندهای بهتر پروژه حملونقل با سیستم اکولوژیکی گفت: مسایل زیست محیطی تاخیر چشمگیر در توسعه حمل و نقل عمومی اسجاد کرده است.
"فرانکو باوش" وزیر حمل و نقل این کشور نیز در این باره گفت: سرمایه گذاری سیستماتیک و مستمر شرط واقعی و غیرقابل انکار برای تقویت و ارتقا حملونقل عمومی است.
پیش از این فروش بلیط در هر سفر ریلی حدود ۲ یورو برای هر مسافر هزینه داشت و تنها ۸ درصد از هزینه ۵۰۰ میلیون یورویی در سیستم حملونقل را جبران میکرد. اینک دولت خواهان پرداخت این مبلغ از خزانه خود است.
دستگاههای فروش بلیط به تدریج از ایستگاهها خارج میشوند اما دفاتر فروش بلیط برای صندلیهای درجه یک و سفرهای بینالمللی به قوت خود باقی خواهند ماند.
بیبیسی نیز در این باره نوشت: سفر با قطار در لوکزامبورگ رایگان خواهد بود. تنها استثنای این مورد استفاده از قطارهای درجه یک است.
وزیر حمل و نقل لوکزامبورگ به عنوان یکی از اعضای حزب سبز در این کشور گفت: مجموعه هزینه این پروژه ۴۱ میلیون یورو (۳۵ میلیون پوند یا ۴۴ میلیون دلار) است. اگر چه این پرداخت برای بلیط در سیستم حملونقل حذف خواهد شد اما این هزینه بر دوش مالیاتدهندگان قرار خواهد گرفت.
وی در مورد نگرانی کارمندان حمل و نقل افزود: کارمندان شغل خود را از دست نخواهند داد. آنها وقت کمتری را صرف بررسی یا فروش بلیط میکنند.
پیش از این نیز هزینه حمل و نقل عمومی چندان گران نبود. هزینه استفاده از این سیستم حدود ۲ یورو و استفاده روزانه از آن حدود ۴ یورو میشد. بسیاری از کارگران نیز برای عبور و مرور سالانه از یارانه دولتی در لوکزامبورگ بهره میبردند. بنابراین تعداد کمی از مردم هزینه بیشتری را صرف عبور و مرور با سیستم حمل و نقل عمومی میکردند.
دلایل لوکزامبورگ برای حمل و نقل رایگان
سرانه خودرو در لوکزامبورگ بیش از دیگر کشورهای اروپاست و این کشور قصد دارد اتومبیلهای بیشتری را از خیابانها دور کند. لوکزامبورگ با مشکل شدید ترافیک مواجه است و در میان هر هزار نفر بیش از ۶۵۰ نفر از خودرو شخصی استفاده میکنند.
لوکزامبورگ بیش از هر کشور اروپایی خودرو شخصی دارد/ 650 نفر از هر 1000 نفر در این کشور از خودروی شخصی استفاده میکنند/ نمودار: بیبیسی - منبع: جدیدترین آمار یورو استیت (Eurostat)گراف لوکزامبورگ در سرانه خودرو
لوکزامبورگ قصد دارد در 5 سال آینده، تعداد مسافران حمل و نقل عمومی خود را 20 درصد افزایش دهد.
یکی از اهداف این کشور با گسترش سیستم حمل و نقل رایگان غلبه بر مشکلات زیست محیطی است.
این کشور کوچک اروپایی با رایگان کردن سیستم حمل و نقل قصد دارد ظرفیتهای خود را برای افزایش ناگهانی مسافران کنونی گسترش دهد.
نظر کاربران
خوش بحالشون چرا ایران بدنیا آمدم خدا
باد بگیرید شما حق خودمان را به ما نمیدهید
واقعا یاد بگیرین
کاش اونجا زندگی میکردیم
کاش مسئولین ما هم یاد بگیرن، حداقل برای کاهش آلودگی هوای شهرهای بزرگ یه تصمیم اساسی می گرفتن، اوضاع آلودگی هوا خیلی وخیم شده، کی می خوان اقدام جدی کنن، مردم یکی یکی دارن بر اثر همین آلودگی جونشون و از دست می دن، این ناوگان حمل و نقل عمومی باید گسترش و بهبود پیدا کنه