۹۶۴۷۹۶
۲۷ نظر
۵۰۱۲
۲۷ نظر
۵۰۱۲
پ

کرونا نه وحشت دارد نه این همه سرکوفت!

موج و تب پدیده تازه بالا گرفته و در جامعه مشابه همان واکنش‌هایی را می‌بینیم که در چنین وقت‌هایی می‌شود انتظارش را داشت. وقتی هم سوژه‌ای در جامعه مد می‌شود، طبیعی است که اغراق، برخوردهای عوامانه و سوء‌استفاده از آن تبدیل به سکه‌ای رایج خواهد شد.

برترین‌ها-سیامک رحمانی: موج و تب پدیده تازه بالا گرفته و در جامعه مشابه همان واکنش‌هایی را می‌بینیم که در چنین وقت‌هایی می‌شود انتظارش را داشت. وقتی هم سوژه‌ای در جامعه مد می‌شود، طبیعی است که اغراق، برخوردهای عوامانه و سوء‌استفاده از آن تبدیل به سکه‌ای رایج خواهد شد.

در کمال تاسف به بازی‌های سیاسی هم راه پیدا خواهد کرد و جان مردم بازیچه دست عده‌ای فرصت‌طلب بی‌انصاف قرار می‌گیرد. اینجا می‌خواهم به چند مورد از این هیجان‌زدگی‌ها و اشتباهات بپردازم و برخلاف جریان آب و با توجه به صحبت‌های دکتر حریرچی، قائم‌مقام وزارت بهداشت و درمان، کمی از نهادهای رسمی در این ماجرا دفاع کنم.

یک- بالاگرفتن خبر سرایت ویروس کرونا در ایران، خرید و استفاده از ماسک‌های تنفسی را یک باره به اوج رساند. حالا مردم همه از قیمت‌های بالا شاکی هستند و این که چرا ماسک در بازار کمیاب شده و احتکار شده و چرا دولت رسیدگی نمی‌کند و فلان و فلان. این که دلال‌ها در چنین روزهایی چطور زالووار به جان ملت می‌افتند که جای انکار ندارد. اما به یک نکته توجه کنیم؛ با توجه به توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی WHO اساسا استفاده از ماسک برای کسانی که مبتلا نشده‌اند کاربرد زیادی ندارد. اضافه بر این که این ماسک‌ها باید هر دو ساعت تعویض و شسته شوند. مردم به این نکته توجه زیادی ندارند که ویروس از طریق هوا منتقل نمی‌شود. همانطور که به داده‌های علمی که می‌گویند آمار مرگ و میر در کودکان زیر ۱۰ سال تقریبا صفر است اهمیتی نمی‌دهند. همه نگران ماسک و بچه‌هایشان هستند و نیازی نمی‌بینند قبل از آن به توصیه‌های پزشکی توجه کنند.

دو- به قول یکی از دوستان، اگر همه ایرانی‌ها تا پیش از این یک آشنا بین بچه‌های بالا(!) داشتند که اخبار دست اول و عجیب و غریب به آنها می‌داد، حالا همه یک آشنا در بیمارستان‌ها دارند که از تعداد بیماران و کشته‌های روی هم تلنبار شده خبر می‌دهند! اغلب شهروندان هم ترجیح می‌دهند به این اطلاعات پشت‌پرده و ویژه توجه و اخبار رسمی که از رسانه ملی یا روزنامه‌ها و سایت‌ها منتشر می‌شود را دروغ تلقی کنند. معلوم است وقتی افکار عمومی چنین گرایشی دارد چه پیش خواهد آمد. اطلاع‌رسانی سخت و کم‌اثر خواهد شد. مردم آمارهای رسمی را باور نمی‌کنند و نارضایتی و بی‌نظمی، مشکلات مراجع سلامت برای رسیدگی به وضعیت بیماران را سخت‌تر خواهد کرد. البته که معلوم است مقصر کیست. دستگاه‌هایی که در مورد اعتراضات آبان ماه و دی ماه و شلیک به هواپیما و حتی انتخابات، خبررسانی مغشوش و ناصحیحی دارند، حالا باید بپذیرند که دیگر کسی به حرف‌شان گوش نمی‌کند.

در عین حال، شاید جالب باشد بدانید که بسیاری از بیماران در سراسر کشور، وقتی به بیمارستان و درمانگاه مراجعه می‌کنند، برای این که سرویس بیشتری بگیرند و مثلا سریع تست کرونا بدهند، به دروغ مدعی می‌شوند که مسافر قم بوده‌اند یا با قمی‌ها سرو کار داشته‌اند! در قم بیمارانی هستند که به دروغ مدعی می‌شوند تازگی به چین سفر کرده‌اند و فقط مراجعه به مدارک‌شان نشان می‌دهد که حرف‌شان واقعیت ندارد. تصور کنید در این اوضاع چقدر کار پزشک و بیمارستان سخت می‌شود. اگر اعتماد کنند، مدام با بیمارانی مواجه هستند که اوضاع خطرناکی دارند. اگر هم توجه نکنند به بی‌مبالاتی متهم می‌شوند.

مردم همه دلشان می‌خواهد مدارس و ادارات تعطیل شوند. اما شاید شما هم این خبر را دیده باشید که از روز یکشنبه و با تعطیلی مدارس، جاده‌های شمال ترافیک پرحجمی پیدا کرده‌اند! سفر هم یعنی بالا بردن ریسک بیماری و ابتلا. شما جای دولت باشید چه می‌کنید؟

سه- یکی از گیرهایی که به وزارت بهداشت و درمان می‌دهند این است که چرا نسبت مرگ و میر بر اثر کرونا با آماری که از مبتلایان داده می‌شود، ۲درصد اعلام شده از طرف نهادهای بین‌المللی نیست. طبق آمار وزارت بهداشت تا صبح دوشنبه (زمان نگارش این مطلب) تعداد مبتلایان ۴۷ نفر و تعداد درگذشتگان ۱۲ نفر بود. به تعبیری نسبت مرگ بر اثر کرونا به بیماران آن ۲۵ درصد است. انتقاد هم این است که اگر بنا بر ۲درصد باشد با توجه به ۸کشته ما باید ۴۰۰ بیمار مبتلا به کرونا داشته باشیم. این تفسیر و محاسبه وقتی درست است که وزارت بهداشت و درمان با قاطعیت بگوید همه مبتلایان در سراسر کشور را شناسایی کرده و از تعداد آنها مطلع است. اما اینگونه نیست.

این مرجع تنها می‌تواند آماری را منتشر کند که در بیمارستان‌ها به ثبت رسیده باشند. در نتیجه عجیب نیست که تنها ۴۳ نفر در بیمارستان‌ها به عنوان بیمار قطعی مبتلا به کرونا رصد شده و ۸ نفر مرده باشند. چه بسا تعداد واقعی ابتلا حتی از ۴۰۰ نفر هم بیشتر باشد. کسانی که هنوز مراجعه نکرده‌اند. کسانی که دوران دو هفته نهفتگی بیماری را سپری می‌کنند و کسانی که هنوز بیماری‌شان محرز نشده. یادمان باشد که حتی جواب تست کرونا ۴۸ ساعت زمان می‌برد. پس ممکن است بخشی از بیماران منتظر تایید تست خود باشند و هنوز در آمار کرونایی محسوب نشوند. یادمان باشد که اغلب بیماران حتی بدون این که متوجه شوند کرونا گرفته‌اند، بهبود پیدا می‌کنند.

چهار- تصادفات جاده‌ای سالانه ۱۶ تا ۱۷ هزار کشته روی دست ما می‌گذارد. یعنی بطور میانگین روزی ۴۵ نفر در جاده‌ها می‌میرند. اما می‌بینید که مردم سر شده‌اند و دیگر کسی بابت آن خودش را اذیت نمی‌کند. طبق آمار از مهر ماه تاکنون هم ۱۸۰ نفر بر اثر آنفلوآنزای H۱N۱ یا همان آنفلوآنزای مرغی درگذشته‌اند. همین حالا که اوج ابتلا به کروناست، آمارهای مرگ و میر چندان بیشتر از آنفلوآنزای H۱N۱ نیست. کرونا هم دوره‌ای دارد و می‌گذرد. اما مردم ترسیده‌اند و واقعیات را زیاد جدی نمی‌گیرند. این واقعیت که کرونا از سارس و آنفلوآنزای H۱N۱ ضعیف‌تر است هم برای کسی چندان مهم نیست. مردم وحشت‌زده‌اند و حاضر نیستند وقتی برای فکر کردن و مقایسه بگذارند.

پنج- این که افغانستان و پاکستان و عراق و دیگر همسایه‌های ما در مقابل بیماری کرونا وضعیت بهتری دارند نه درست است و نه منطقی. کشورهایی که نه سیستم بهداشتی ما را دارند و نه کیفیت تشخیص بیماری و شفافیت در اطلاع‌رسانی. اگر کمی منصف باشیم می‌پذیریم که اغلب این کشورها، حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس و بسیاری دیگر، ممکن است وضع‌شان بدتر از ما باشد. یا نمی‌دانند یا نمی‌خواهند بگویند. این که دولت تلاش می‌کند در زمینه کرونا اطلاع‌رسانی کند و آمار بدهد، نباید تبدیل به چماقی علیه مسئولان بهداشت کشور شود؛ که حالا افغانستان و عراق و پاکستان را پاکیزه و مصون از بیماری بدانیم و باز هم به این نتیجه‌گیری برسیم که معلوم شد چقدر بی‌عرضه‌اید و خاک بر سرتان!

حتی اگر اینطوری هم باشد، در شرایط بحرانی، چاره‌ای جز حمایت از دستگاه سلامت و بهداشت کشور، اعتمادسازی و ترغیب مردم به آرامش و تن دادن به توصیه‌ها نیست. در این وضعیت کسی از تحقیر نظام پزشکی منتفع نمی‌شود. زیر سوال بردن توانایی و کیفیت شبکه گسترده سلامت و بهداشت کشور که حداقل در منطقه جزو بهترین‌هاست، به ضرر همه است. این که یک نماینده با ایجاد هراس عمومی و دادن آمارهای تایید نشده بخواهد مقاصد سیاسی خود را پیش ببرد و مدیران دولتی را ناکار کند هم شرم‌آور است. بهتر است حداقل چند روز دست از سیاسی‌بازی و سیاست‌زدگی برداریم و کمی به دولت و بازوهای سلامت‌اش تکیه و اطمینان کنیم تا خطر بگذرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اینم بهش اضافه کنین هر کی مبتلا شده تقصیر خودش نبوده ...اینطوری ادم مریض رو خرد و خاکشیرش نکنین

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نصف مردم ایران زامبی اند

  • مینا

    میگن فقط الکل این ویروس میکشه اگه فردمبتلا الکل بخوره شاید خوب شه.البته ازخودم انتطار چنین حرفی نداشتم .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شاید جواب بده

    • بدون نام

      الکل میره تو معده ولی این ویروس به ریه ها حمله می کنه دانشمند

    • بدون نام

      الکل همه میکروبارو میکشه مگه فقط اینه؟ میشه برا همه الکل خورد؟

  • بدون نام

    بسیار عالی بود

  • بروسلی

    من میخوام بدونم که اگه ماسک زیاد مهم نیست چرا اونهمه ماسک رو واس چینیها فرستادین؟؟؟!
    واس خود‌شیرینی!!؟؟
    ...

    پاسخ ها

    • تی تی

      جناب بروسلی اون همه ماسک رو ب پرسنل و پرستار و دکتر بیمارستانهای چین هدیه کردن ک اونم برا یه نوبت استفادشون بود و باید چن ساعت یه بار عوض کنن ماسکشونو

    • بروسلی

      اقای تی تی خب چراغی که خونه رواست ب مسجد حرامست
      ادم اول ب ذخیره خودش نگاه میکنه بعد کرم بخشی میکنه
      الان مردم دارن خون همدیگرو بخاطر کمبود ماسک میخورن

  • بدون نام

    این مجلس ودولت ومسوولان اختلاس گر از صدتا کرونا بدتره

  • بدون نام

    سایت بهداشت جهانی رو همین الان ببینید تعداد مبتلایان در ایران را روی نمودار بین 100 تا 500 نفر نشان داده

  • m

    بله از طریق هوا منتقل نمیشه ولی از بزاق دهان و سرفه مردم که منتقل میشه .ضمن اینکه با توجه به دوره کمون دو تا سه هفته ای پس نمیشه تشخیص داد کی سالمه کی بیماره .توی چین به همین علت گفتن همه باید ماسک بزنن.

  • بدون نام

    فقط مرگ داره دیگه هیچی نداره

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خدا حفظ کند ملت مان را همچنین ملت های دنیا

  • پرویز

    هر چند مطالب نویسنده را می شود نقد کرد ولی واقعیت ها هم در این مقاله وجود دارد اما بی اعتمادی مردم به مسئولین مخصوصا در ۳ دهه گذشته باعث شده تا مردم در مقابل هر خبری که از سوی نظام انتشار می یابد واکنش نشان دهند یک سری اختلاس گر و دروغگو در حال نابودی کشور کهن ایران هستند اول باید مسیولین خود را درست کنند

  • بدون نام

    وقتی نماینده مجلس بدون مدرک اون حرفها را میزنه چه توقعی از بقیه هست

  • ناشناس

    سعی کنید با افراد بیمار تماس فیزیکی نداشته باشید مدام دست هاتون و بشورید و در محیط بسته عین تاکسی اتوبوس و مترو ماسک بزنید در محیط های باز و ازاد نیازی به ماسک نخواهید داشت به این. نکان توجه کنید مشکلی گریبان. گیرتون. نمیشه اگر هم حیوون خانگی نگه داری میکنید باید همون طور که از خودتون مراقبت. میکنید از اونم مراقبت کنید چون اگر مبتلا بشه شما و نزدیکانتون قطعا خواهید گرفت

  • تی تی

    حرفاتون کاملا درسته موافقم مردم ما هم هر چی ب سرشون میاد فقط خودشون مقصرن وقتی خودمون دلمون برا خودمون نمیخوره و هر کاری دلمون بخواد انجام میدیم و توی همه چی خودخواهیم چه توقعی داریم از کسی وقتی خودمون باعث بدبختی خودمونیم چی میشه گفت وقتی جای هنوز فرهنگ اینو نداریم ک چطوری رعایت کنیم تو همچی مواقعی چه انتظاری داریم وقتی ب قول شما همه تهرانیا یا اغلب شهرهای دیگه ریختن تو جاده ها برن تفریح سفر جای اینکه یه مدت رعایت کنن تو خونه بمونن تا این وضعم تموم بشه چی میشه گفت آخه خودمون ب خودمون رحم نمیکنیم دو قورت و نیممونم باقیه همیشه

  • بدون نام

    مورد دو به نظرت عجیبه که هر کس یه آشنا در بیمارستان داشته باشه؟ من سه تا خواهرام فقط در بیمارستان کار می کننو توی فامیلمونم پرستار و کارشناس بهداشت و ماما زیاد داریم. و توی دوستام سه تا پزشک حالا اینکه هر کس یه آشنا در بیمارستان داشته باشه خیلی عجیبه؟ وقتی خواهر من میگه چندین بیمار کرونایی بستری هستن ولی به ما میگن آمار محرمانه ست و شما باید فرض کنید همه مریضن وقتی میگه بهمون گفتن نیازی نیست ماسک بزنید و بهشون ماسک نمیدن من برم خبرگزاری رسمی رو

  • فیروزه

    روزی که جوبی اعتمادی را در سطح جامعه گسترش دادید باید فکر امروز می کردید وقتی کل اخبار ارسالی از سوی حاکمیت مخدوش می باشد اعتماد ملی از امار امروز سلب شده وناچارا به اخباری که با مقاصد مختلف بیان میشود اتکا می کنند این است نتیجه بی اعتمادی به حاکمیت .

  • بدون نام

    حرفها شما کاملا درسته ولی باید باور کنیم که مسئولان ما در طول این سالهای گذشته بارها با دروغ گویی پنهان کردن امار مردم رو فریب دادند و بعد از رو شدن دستشون نتها عذرخواهی نکردند بلکه به بیشرمی تمام گفتن من این حرفها رو نزدم و نمیدونستم و ........
    و با اینکه چندین بار دوست سانسورچیمون ناجوانمردانه من و سانسور کرده ولی بازهم میگم الان موقع خوبیه که حکومت و دولت این اعتماد از دست رفته رو بر گردونند امیدوارم از این فرصت استفاده کنن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      جالب بود ولی اونایی که باید بخونن نظرات مردم و میخونن و میدونن آیا
      سوالم از مسؤلین سایت هست آیا این همه نظرات مردم اصلا دیده میشه

  • بدون نام

    به خاطرهمین که ملیون ملیون افغانی قاچاقی غیرقانونی میان راحت کاروزندگی میکنن بدون هیچ مزاحمتی درخونتون مسولین باز کنیدهمه بیاییم خونتون مگه‌نمیگن شهرماخانه ما

  • بدون نام

    انشالله بگیری

  • بدون نام

    بله وحشت نداره عزرائیل یا با کرونا یا آلودگی هوا .....باید ببره وحشت چیه انقدر شلوغش کردید چطور آرزوی شهادت دارید انوقت از کرونا میترسید پس دروغ میگید

  • بدون نام

    وقتی گزارش میرسه که انستیتو پاستور قرق خودشونه و تمام کیتهای ازمایشی برای خودشون و خانوادهاشون هست بنظرم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج