۹۶۲۹۶۸
۳۶ نظر
۵۰۰۹
۳۶ نظر
۵۰۰۹
پ

نتایج یک نظرسنجی درباره مشارکت در انتخابات

نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) درباره حضور مردم در انتخابات مجلس یازدهم اعلام شد.

ایسنا: نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) درباره حضور مردم در انتخابات مجلس یازدهم اعلام شد.

مهدی رفیعی سرپرست مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) نتایج آخرین نظرسنجی­های این مرکز را اعلام کرد.

طبق گفته رفیعی، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران در این دوره از انتخابات ۸ موج نظرسنجی به شیوه حضوری و ۴ موج نظرسنجی به شیوه تلفنی اجرا کرده است و آخرین نظرسنجی ملی ایسپا به صورت تلفنی در روزهای چهارشنبه ۳۰ بهمن و پنج شنبه اول اسفند اجرا شده است.

سرپرست ایسپا در ادامه به چالش­‌های محاسبه نرخ مشارکت در انتخابات اشاره کرد و گفت: سنجش نرخ مشارکت در انتخابات یکی از مسائل اصلی نظرسنجی­‌های انتخاباتی است به این دلیل که همیشه تعدادی از پاسخگویانی که طبق نمونه گیری انتخاب می­‌شوند حاضر به همکاری با پرسشگران نمی­‌شوند و معمولاً کسانی که با پرسشگران همکاری نمی­‌کنند تمایل کمتری به شرکت در انتخابات دارند. لذا همیشه باید نرخ عدم همکاری­‌ها را در فرمول محاسبه نرخ مشارکت لحاظ کرد. با توجه به اینکه الگوی عدم همکاری در تهران با سایر نقاط کشور متفاوت است لذا شیوه محاسبه نرخ مشارکت در تهران نیز با سایر نقاط متفاوت است.

رفیعی در ادامه به ارائه نتایج آخرین طرح ملی ایسپا پرداخت.

وی تصریح کرد: نتایج این نظرسنجی تلفنی نشان می­‌دهد ۴۶.۵ درصد پاسخگویان گفته­‌اند قطعاً در انتخابات شرکت خواهند کرد و ۱۱.۵ درصد نیز گفته­‌اند احتمال زیاد مشارکت خواهند کرد. با لحاظ نکته­‌ای که پیش از این در مورد عدم همکاری­‌ها ذکر شد تجربه ایسپا در محاسبه نرخ مشارکت نشان می­‌دهد بخش قابل توجهی از کسانی که گفته‌­اند به احتمال زیاد شرکت می­‌کنند را نمی­توان با گزینه قطعاً جمع کرد. لذا بر اساس این تجربه، برآورد ایسپا از نرخ مشارکت در کل کشور در لحظه نظرسنجی حدود ۵۲ درصد است. همچنین از بین کسانی که در انتخابات شرکت می­‌کنند ۹.۴ درصد گفته­‌اند به اصلاح طلبان و ۱۵.۲ درصد به اصولگرایان رأی خواهند داد. ۲۸.۵ درصد گفته­‌اند به هیچکدام رأی نخواهند داد. ۴۳.۶ درصد گفته‌اند نمی­‌دانند به چه گروهی رأی خواهند داد و ۳.۳ درصد نیز پاسخ مشخصی به این سؤال نداده‌اند.

سرپرست ایسپا در ادامه به ارائه یافته­‌های نظرسنجی در حوزه انتخابیه تهران پرداخت.

رفیعی گفت: ایسپا در سال جاری از اول خرداد تا ۳۰ بهمن تعداد ۶ نظرسنجی با موضوع انتخابات در تهران به انجام رسانده است. آخرین طرح ایسپا در تهران با عنوان «دیدگاه مردم حوزه انتخابیه تهران در خصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی (موج ششم)» در میان ۱۵۰۱ نفر از شهروندان در تهران و اسلامشهر به روش حضوری اجرا شده است. ۹۵۰ پرسشنامه در روز سه شنبه (۲۹ بهمن) و ۵۵۱ پرسشنامه در روز چهارشنبه (۳۰ بهمن) تکمیل شده است.

وی افزود: در این طرح، ۵۰.۲ درصد پاسخگویان را مردان و ۴۹.۸ درصد آن­ها را زنان تشکیل می‌دهند. میانگین سن پاسخگویان ۴۱.۵ سال بوده است. ۵۵.۵ درصد از پاسخگویان دارای تحصیلات غیردانشگاهی و ۴۴.۳ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی بوده‌اند.

رفیعی در این زمینه خاطر نشان کرد: یکی از مسائلی که ایسپا همیشه در نظرسنجی­‌های خود به آن می­‌پردازد موضوع رسانه‌ها است. طبق نتایج آخرین نظرسنجی ایسپا در تهران در باب اعتماد مردم به رسانه‌ها، ۳۳ درصد از پاسخگویان به صداوسیما،۱۴ درصد به شبکه‌های ماهواره‌ای و ۱۳.۸ درصد به شبکه‌های اجتماعی اعتماد بیشتری دارند. ۲.۹ درصد به روزنامه­‌ها، ۶ درصد به سایت­‌های خبری و ۵.۴ درصد به اخباری که از دوستان و آشنایان می‌­شنوند بیشتر اعتماد دارند. ۱۹.۶ درصد به گزینه­‌ای غیر از این موارد اشاره کرده­‌اند که اکثریت آن­ها به عبارت هیچکدام اشاره کرده­‌اند. ۵.۳ درصد نیز به این سؤال پاسخ نداده‌­اند.

سرپرست ایسپا در ادامه به میزان مشارکت در حوزه انتخابیه تهران پرداخت و افزود: در خصوص تمایل پاسخگویان به مشارکت در انتخابات، ۲۷ درصد از پاسخگویان بیان کرده‌اند قطعاً درانتخابات مجلس شورای اسلامی‌ شرکت می‌کنند. ۶.۴ درصد نیز گفته­‌اند به احتمال زیاد شرکت خواهند کرد. ۱۳.۴ درصد گفته­‌اند هنوز تصمیم نگرفته­‌اند، ۴.۷ درصد گفته­‌اند احتمال کمی دارد شرکت کنند و ۴۸.۵ درصد نیز گفته­‌اند به هیچ وجه در انتخابات شرکت نخواهند کرد. با توجه به تجربه ایسپا در محاسبه نرخ مشارکت مردم تهران در انتخابات، میزان تمایل مردم حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر، برای مشارکت در انتخابات پیش­ رو در لحظه انجام نظرسنجی ۲۷ درصد برآورد می‌شود. لازم به ذکر است اولین نظرسنجی ایسپا برای انتخابات مجلس در تهران در خرداد ماه امسال میزان مشارکت ۲۰ درصد را نشان میداد. این میزان در شهریور ماه ۲۲ درصد، آذر ماه ۲۱ درصد، دی ماه ۲۳ درصد، نیمه بهمن ۲۶ درصد و روزهای ۲۹ و ۳۰ بهمن ۲۷ درصد شده است. لازم به ذکر است این اعداد مربوط به حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر است و شامل استان تهران نمی‌­شود. بدیهی است میزان مشارکت در استان تهران بالاتر از شهر تهران است.

رفیعی در خصوص استفاده از لیست‌های ارائه شده توسط گروه‌های سیاسی نیز گفت: از کل شهروندانی که در انتخابات شرکت می‌کنند و یا هنوز هیچ تصمیمی‌برای مشارکت نگرفته‌اند، ۴۸.۳ درصد اظهار داشته‌اند برای انتخاب کاندیداهای مورد نظر خود از لیست‌های ارائه شده توسط برخی گروه‌ها و جریانات سیاسی استفاده خواهند کرد. از کل افراد مصمم برای شرکت در انتخابات، ۵۳.۳ درصد آنها اظهار کرده­اند که لیستی رأی می‌دهند.

وی تصریح کرد: در ادامه نظرسنجی از پاسخگویان تهرانی در خصوص رأی به جریان­‌های سیاسی پرسیده شده است که ۱۱.۸ درصد مشارکت کنندگان گفته‌اند به اصلاح طلبان و ۲۵.۳ درصد گفته اند به اصولگرایان رأی خواهند داد. ۲۶.۳ درصد گفته اند به هیچکدام رأی نمی‌دهند. ۳۲.۳ درصد گفته اند نمی‌دانم به چه کسی رأی خواهم داد و ۴.۳ درصد نیز پاسخ مشخصی به این سؤال نداده‌اند.

رفیعی گفت: در ادامه نظرسنجی ۶ لیست جریان‌های سیاسی به صورت تصویری به پاسخگویان نشان داده شد و از مشارکت کنندگان خواسته شد اعلام کنند که به کدام لیست رأی خواهند داد. بر این اساس ۲۹.۹ درصد کسانی که گفته‌­اند در انتخابات شرکت می­‌کنند گفته‌اند به لیست ائتلاف اصولگرایان رأی خواهند داد، ۵.۸ درصد گفته‌اند به لیست جهادگران ایران اسلامی رأی خواهند داد، ۶ درصد گفته­‌اند به لیست کارگزاران سازندگی رأی خواهند داد، ۴.۶ درصد گفته‌اند به لیست جبهه پایداری رأی خواهند داد. ۱.۴ درصد گفته‌اند به لیست ارائه شده توسط منصور ارضی رأی خواهند داد و ۴ درصد گفته‌اند به لیست هشت حزب اصلاح‌طلب رأی خواهند داد. ۱۸ درصد گفته‌اند از هر لیست چند نفر انتخاب خواهند کرد. ۱۳.۴ درصد نیز گفته‌اند از لیست‌ها استفاده نمی‌کنند. ۱۷ درصد نیز پاسخ مشخصی به این سؤال نداده‌اند.

وی در پایان تأکید کرد که این داده­‌ها مربوط به روزهای نظرسنجی است و ممکن است تحت تأثیر شرایط دچار تغییر شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چرا سایت خودتون نظر سنجی واقعی نگذاشت؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      همین که گفته مردم به صدا و سیما اعتماد دارن.. یعنی مل نظرسنجی دروغه..خممم

    • بدون نام

      نظرسنجی واقعیه .چون همه مردم ایران مردم تهران نیستند

    • hassan.h

      درسته:
      مردم ایران=مردم تهران نیستند
      سوء تفاهم مردم تهران از مجلس هفتم شروع شد در 88 به اوج رسید و الان هم فکر می کنندکل ایران مثل آنها فکر می کنند

  • بدون نام

    همه امارتون دروغه

  • بدون نام

    ايسپا. منم يه تحقيق مي خام كه مطابق نظر و ميل من باشه. چه قدر ميگيري انجام بدي؟

  • بدون نام

    الان سعی میکنید آمار قبلی رو جمعش کنید ؟!

  • واحدی

    سلام
    قطعا این نظر سنجی بلا اعتبار هست احتمالات از مشارکت زیر 20 درصد در تهران و حول و حوش 35 درصدی در کشور حکایت دارد.امیدواریم حاکمیت این بار با مردم صادق باشد و مشارکت واقعی را اعلام کند.ما منتظر میمانیم تا حاکمیت فردا بلافاصله بعد ساعت اتمام انتخابات میزان مشارکت را اعلام کند چون با سیستمی که در انتخابات اجرا میشود میزان مشارکت لحظه ای برای حاکمیت قابل احصا میباشد
    پس یکی از پی بردن به صداقت مسئولین در این مورد،اعلام میزان مشارکت بدون فوت وقت بعد از اتمام ساعت رای گیری میباشد

  • میلاد

    بازآماردروغ

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مجلس هیچوقت بالای ۶۰ درصد نبوده.. اما امسال بیست درصد هم نیست

  • بدون نام

    واقعا این دیگه خنده دار بود باین نظر سنجی تون پس یه دفعه بگید که مردم با اصول گرایان صد در صد موافقا کور خوندین تا دیروز اصول گرا ها با هم جنگ داشتن به یه لیست واحد نرسیده بودن مردم خوب رصد میکنن وخیلی خوب میدونن که این نظر سنجی هایی که کردین بر عکسه و اگه این تعداد افرادم میان پای صندوق ها فقط به عشق اصلاح طلبانه وتنور انتخابات و اصلاح طلبان گرم میکن امسال خوب چشاتونو باز کنید وببینید که چه اتفاق خواهد افتاد به شرطی که مثه این نظر سنجی دروغ به مردم نگید خدا خوب میداند واو اگاه به همه این مسائل میباشد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ما راي ميديم تا چشم داعشي ها و ال سعود و امريكا در بياد

    • amb

      دوست ۱:۵۳ چشم اونا درنمیاد بلکم جان خودمون داره درمیاد
      یکم آگاه باش و حواست باشه .آخه تا کی شستشوی مغزی

  • بدون نام

    بس کنید بابا

  • بدون نام

    خبر چرتی بود

  • بدون نام

    حدود ۲۴ میلیون نفر رای میدن. ۸ میلیون هم به این تعداد افزوده و اعلام میشه که حدود ۳۲ میلیون نفر شرکت کردند

  • بدون نام

    این آمار هم مثل آمار نرخ بیکاری و نرخ تورم و دیگر مزخرفاتی هستش که نشخوار میکنید دروغ که خناق نیست

  • بدون نام

    مردم چیزی ندیدن ک بخوان هم رای بدن

  • بدون نام

    ۲۸ درصد اونم حقوق بگیر ها دولت ک مجبورن بران رای بدند

  • بدون نام

    شما بنویسید صد در صد!

  • م

    دروغ مطلق ه

  • دروغگووووو

    ازخودتون آمار دروغ درنیارید پیشاپیش اگر ما بین مردم هسیم ومیبینیم این چیزی که میگید خیلی فاصله هستش

  • بدون نام

    دروغه

  • بدون نام

    شرکت تو این انتخابات خبلی سخته کاندیدای مردمی پیداکردن کار حضرت فیله

  • تقی

    اون لیست حاج منصور ارزی که به ۲ درصد هم نمیرسه خیلی بحال است حاج محمود کریمی هم اگه یه لیست میداد عیارش خوب معلوم میشد
    مداح فقط کبوتر امام شهید است رو پشت بام کسی نمی نشیند

  • بدون نام

    همش دروغه

  • بدون نام

    خخخخ. ضرب در ده کرده اند

  • بدون نام

    خخخخخخ 100 درصد

  • بدون نام

    دقیقا مثل بقیه آمارهاتون. مردم هم باور کردن خخخخخخخخخخ

  • بدون نام

    با این آمار مرغ پخته هم تو قابلمه خندش میگیره. اگر 10 درصد تو انتخابات شرکت کردن کلاهتونو بندازید بالا

  • بدون نام

    دروغ که مالیات نداره

  • بدون نام

    اول شایعه اش می کنند بعد تبدیل به خبر میشه مطمئن باشید روز شنبه آمار شرکت کننده ها همین حول و هوش اعلام میشه ! بالای 50 درصد کمتر از 52 درصد

  • بدون نام

    ایناها برای ما نان نمیشن

  • بدون نام

    غیرواقعی

  • بدون نام

    دروغه آمار دروغغغغغغغغغغغ

  • احسان

    بابا بسکنید چقدر دروغ

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج