کدخدایی: در برخی کشورها رای ندادن مجازات دارد
سخنگوی شورای نگهبان گفت: در برخی از کشورها افراد وقتی پای صندوقها نروند، مجازات میشوند ولی در جمهوری اسلامی ایران این طور نیست؛ حال یک نفر آمریکایی میگوید در ایران انتخابات اعتبار ندارد.
ایسنا: عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگوی ویژه خبری در پاسخ به سوالی درباره اخباری مبنی بر تایید صلاحیت تعدادی از نمایندگان ردصلاحیتشده گفت: ما در ظرف مقرر قانونی اعلام نظر کردیم. بحث بررسی صلاحیتها بعد از ۲۲ بهمن تمام شده است و رسیدگی جدید فیالبداهه نداریم.
وی افزود: لیست جدید معنایی ندارد. ممکن است یک وقت اسناد جدیدی بدستمان برسد که لازم است اصلاح شود و این بندرت رخ میدهد.
سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از این گفتوگو با بیان اینکه ناظرین شورای نگهبان آماده پاسداری از حقالناس هستند، از حضور بین ۳ تا ۷ ناظر در هر شعبه اخذ رای خبر داد.
کدخدایی درباره دستگیری افراد کلاهبردار در جریان بررسی صلاحیتها نیز گفت: در همه ادوار، افرادی توسط نیروی انتظامی و دستگاه امنیتی دستگیر و به قوه قصاییه معرفی میشوند و این مسالهای است که نسبت به همه نهادها وجود دارد. مثلا پزشک قلابی دستگیر میشود. اما نسبت به شورای نگهبان، اعضا و کارکنان شورا چنین اتفاقی نیفتاده است.
وی افزود: ممکن است فردی کلاهبرداری کند و از فرد سادهلوحی پولی بگیرد و کلاه سر او بگذارد که با این افراد برخورد میکنیم و مواردی که به آن رسیدیم، نیروی انتظامی وارد شده و پرونده در قوه قضاییه رسیدگی میشود. البته برخی بزرگنمایی میکنند که فکر میکنم این افراد منظورهای دیگری دارند و توصیه میکنم دست از این کارها و تبلیغات بردارند.
سخنگوی شورای نگهبان درباره الکترونیکیشدن انتخابات نیز گفت: خوشبختانه در این دوره همکاری خوبی با وزارت کشور داشتیم و پیگیر بحث الکترونیکی شدن بودیم. دوستان ما در وزارت کشور اقدامات خوبی کردند و از جهت فنی احراز هویت، الکترونیکی است و بخشهای عمدهای بصورت الکترونیکی انجام میشود. البته صندوقهای الکترونیکی بدلیل مشکلات، عملیاتی نشد ولی قطعا تا دور بعدی این کار انجام میشود زیرا انتخابات الکترونیکی الزام کشور ماست و امیدوارم در ادوار آینده با همکاری خوب با وزارت کشور به نتیجه برسد.
وی افزود: در انتخابات جمعه، تجمیع، شمارش و ارسال آرا به وزارت کشور و همچنین احراز هویت، الکترونیکی خواهد بود و بدلیل ارتباط خوبی که با وزارت کشور داریم، نگرانی از لحاظ نظارت نداریم.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره تخلفات در روز انتخابات گفت: تعرفهها به اندازه کافی چاپ شده و تحت نظارت شورای نگهبان است. با نظارت ناظرین ما هیچگونه نگرانی وجود ندارد گرچه باید مدیریت توزیع تعرفهها بهنگام باشد. ناظرین ما در این زمینه دقت دارند و مشکل کمبود تعرفه نداریم.
وی در پاسخ به سوالی درباره تبلیغات خاص و ناروای برخی نامزدها نیز اظهار کرد: قانون انتخابات در بخش تبلیغات ناکارامد است. تعریف روشنی از تبلیغات نشده است. شورای نگهبان در مرحله آخر است و در بررسی صحت انتخابات وضعیت تبلیغات افراد را مدنظر قرار میدهیم. در گذشته هم به همین صورت بوده است. در گذشته بدلیل اینکه افراد، تبلیغات غیرواقع یا تخلفاتی در تبلیغات داشتند، صحت انتخابات حوزه زیر سوال رفته است و در بررسی صلاحیت فرد تجدیدنظر شده است.
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: اگر جرمی در تبلیغات ارتکاب یابد، به قوه قضاییه اعلام میشود و اگر در سرنوشت انتخابات موثر باشد، میتوانیم ورود کنیم اما قبل از آن شورای نگهبان ورودی ندارد.
کدخدایی گفت: بررسی صلاحیتها براساس مستندات در پرونده است. اینکه در آینده فرد چه تخلفی مرتکب شود، بر عهده شورا نیست. شورای نگهبان براساس اسناد فعلی بررسی میکند. ما محدود به اسناد مندرج در پروندهایم. ضمن اینکه وضعیت تبلیغات را نیز قانون مشخص نکرده است.
وی با اشاره به اقدام حداقلی مجلس در رابطه شفافیت مالی نامزدها برای تبلیغات تصریح کرد: ما سالهاست فریاد میزنیم. گام اول تبلیغات این است که میزان هزینهها روشن شود و ما از مجلس در این خصوص متشکریم گرچه دیر بود.
سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از اظهارات خود اعلام کرد که این شورا برای بررسی صحت انتخابات از گزارشهای وزارت کشور نیز استفاده میکند.
کدخدایی همچنین ابراز امیدواری کرد که مردم در روز دوم اسفند، حضور گستردهای پای صندوقهای رای داشته باشند.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو با بیان اینکه ما بازرسان سیار هم داریم که به حوزه ها سرکشی میکنند، درباره سامانه مردم ناظر اظهار کرد: در مدت کوتاهی که از راهاندازی این سامانه میگذرد، گزارشهای زیادی برای ما ارسال شده است. تعدادی را بررسی کردهایم که صحت داشته و به دفاتر خود در استانهای مربوطه ارجاع دادهایم تا بررسی کنند. نهایتا بعد از برگزاری انتخابات در دوم اسفند وظیفه بررسی صحت انتخابات را داریم و از این گزارشها در آنجا هم میتوانیم استفاده کنیم؛ لذا مردم دقت کنند که گزارشهایشان صحیح باشد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که تخلفات گزارششده توسط مردم بیشتر چه تخلفاتی بوده است؟ خاطرنشان کرد: بیشتر بحث تبلیغات و تخلفاتی بوده که در تبلیغات صورت میگیرد. مثلا در جایی تبلیغات غیرقانونی شده یا تبلیغات زودهنگام بوده است. یا عناوینی استفاده شده که آن فرد فاقد آن عناوین بوده است. روز جمعه ما در حوزهها اختلال در رایگیری، خرید و فروش آرا و همه مواردی را که در قانون بعنوان تخلف و جرم ذکر شده است رصد میکنیم و اگر مردم عزیز نیز گزارش مستندی در این زمینهها داشتند حتما برای ما ارسال کنند.
کدخدایی افزود: حق قانونی داوطلبان محترم است که بر سر صندوقها، نمایندهای را اعزام کنند. برای این کار اداره انتخابات سامانهای را در نظر گرفته و اطلاعیه آن را منتشر کردیم. داوطلبان باید وارد این سامانه شوند تا برایشان کارت صادر شود. تا الان بیش از ۴۵ هزار نماینده توسط داوطلبین معرفی شدهاند و بیش از ۱۰۵۰ داوطلب وارد وارد این سامانه شدهاند. مهلت ورود به این سامانه یک روز دیگر هم تمدید شد و داوطلبان تا فردا میتوانند وارد سامانه شوند و نمایندهشان را معرفی کنند.
وی گفت: در جابهجایی رأیدهندگان در حوزه های انتخابیه منع قانونی وجود ندارد اما اگر احساس شود تعداد آرا تاثیرگذار است، قطعاً شورای نگهبان با این موضوع برخورد میکند.
سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از این گفتوگو اظهار کرد: اگر آزمونهای علمی برگزار کنیم و داوطلبان اطلاعات اولیهای برای ورود به مجلس داشته باشند خوب است ولی این نیازمند قانون است و ما نمیتوانیم راسا چنین کاری کنیم.
کدخدایی همچنین گفت: دشمن کارش دشمنی، تهدید و ایجاد دلسردی بین مردم در قالب دلسوزی است. به همین دلیل میبینیم وارد میشوند و از انتخابات ما ایراد میگیرند. ما در ۴۱ سال گذشته حدود ۳۹ انتخابات برگزار کردهایم و مردم آزادانه پای صندوقها آمدهاند. هیچ اجباری هم نیست. در برخی از کشورها افراد وقتی پای صندوقها نروند، مجازات میشوند ولی در جمهوری اسلامی ایران این طور نیست. حال یک نفر آمریکایی میگوید در ایران انتخابات اعتبار ندارد در حالی که ما مشارکت زیر ۵۰ درصد نداشتهایم. کشورهای اروپایی بعضا مشارکت در انتخاباتشان به ۳۹ درصد میرسد اما انتخابات در کشور ما رویدادی ملی است و استفاده از حق فردی است و از نگاه سیاسی نیز تکلیف و جهاد است. همه گروهها و جناحها در انتخابات حضور دارند. دشمن نشسته از هر اتفاق کوچکی در ایران، کوه بسازد. در همین انتخابات ۷۲۰۰ نفر تایید صلاحیت شدند یعنی برای هر کرسی ۲۴ نفر. تعداد جوانان گام دوم که ثبت نام کردند، زیاد است. مردم و جوانان در گام دوم انقلاب به میدان آمدهاند و سهم خود در مشارکت و ساختن آینده کشور را ادا میکنند.
کدخدایی در بخش دیگری اظهار کرد: ما نمیتوانیم از انتخاب فرد برای اینکه در چه صندوق و حوزهای برود جلوگیری کنیم. شما میتوانید تهران، شیراز و کرمان بروید و رای بدهید و منعی نیست اما اگر احساس شود ۱۰۰ یا ۲۰۰ نفر سرنوشت انتخابات را تغییر میدهند، شورا برخورد میکند و تقلب انتخاباتی، تخلف جدی و جرم است.
وی افزود: نمایندگان نامزدها در صندوقها حق دخالت و تبلیغات و حق ورود به کارهای اجرایی و نظارتی را ندارند و در این صورت ناظرین ما با آنها برخورد میکنند و متخلفان را تحویل نیروی انتظامی میدهند. اگر هم ادامه داشته باشد تخلف نامزد محسوب میشود.
سخنگوی شورای نگهبان، حجم تخلفات در انتخابات ایران را خیلی کم دانست و گفت: مراقبیم که با کوچکترین تخلف هم برخورد شود زیرا شوخی نداریم. به همین دلیل میزان تخلفات در انتخابات کشور ما اندک است.
کدخدایی درباره اعتراض کاندیداها در روز انتخابات نیز اظهار کرد: نماینده نامزدها میتوانند گزارش خود را در شعبهها به ناظرین ما بدهند تا بررسی شود.
وی درباره اینکه گفته شده در این دوره شورای نگهبان در بررسی نمایندگان فعلی کنکاش بیشتری داشته است، گفت: ما از دستگاههای مربوطه متشکریم زیرا نسبت به حدود ۱۵ هزار نفر از سوی مراجع چهارگانه اظهارنظر شد. گزارشها بررسی شد و فارغ از مسائل سیاسی، هر کسی که تخلفی مرتکب شده بود براساس اسناد متقن اعلام نظر کردیم. هم گزارشهای خوبی رسیده بود و هم دقت بیشتری کردیم.
سخنگوی شورای نگهبان در پایان گفت: دفاتر ما شان استقلالی ندارند که دخالت کنند و اگر کسی خبری دارد که دوستان ما در دفاتر غیر از این حرکت میکنند به ما اطلاع بدهند. اعضای هیات نظارت و ناظرین ما هیچ کدام عضو شورای نگهبان نیستند و از اقشار مردمند که برای رضای خدا در روز جمعه و بعد از آن درگیر انتخاباتند.
نظر کاربران
خسته نباشید زحمت کشیدید
پاسخ ها
از تخم طلا که برامون گذاشتین منتظر رای هم باشین
ایران که همه چیزش مجازات داره حتی بادکنک هوا کردن و خندیدن در یک روز شاد عشقی یا همان ولنتاین
واقعا یعنی چی اسناد جدید؟ مگه عصر حجرع که انتقال اسناد و بررسی اونا اینقدر طول بکشه؟ رفتار خود شما باعث میشه مردم فکرای ناجور کنن! لحظه ی آخر، یعنی اینکه یکی بالاخره چراغ سبز نشون داده،.
پاسخ ها
'''' در برخی از کشورها ' مجازات رای ندادن ' اعدام است!!!
واقعا متاسفم که یک مرد آزاده مانند دکتر مطهری رد صلاحیت شد، تورو قرآن بعضی از این کاندیداها رو ببینید هزاران مرتبه از مطهری پایین تر هستند
همین یه کارم بکنید ...
بی زحمت اسم دو سه تا از اون (بعضی کشورها) را هم بگو
پاسخ ها
اسم یک کشور رو هم نا ببره کافیه
مثلا کجا ؟
پاسخ ها
مثلا کره شمالی و بنگلادش
من مطمئنم اون کشوری که میگن اگه رای ندن مجازات میشن کشور دوست و برادر کره شمالی هستش! فکر کنم اگه تو ایران اجرا بشه به من حبس ابد بدن
منظورت کره شمالیه؟
این هم مردم رو تحریک میکنه رای نرن
راست میگی مثلا کره شمالی
بسم الله،،وقتی از نماینده ها خوشمان نمیاد ومیدونیم بارمنفی واسع کشوردارن ،،رأی به کی بدهم
بله در بعضی کشورها رای ندادن. دزدی. دروغ. اختلاس. انجام ندادن وظایف.پارتی بازی و... جریمه داره
تهدید میکنی)
در کشورهای است که تمام امکانات رفاهی برای مردمش فراهم میکنن نه مسولین ما که همه دروغگو واختلاسگر هستن
اون بعضی ها فقط ایرانه ...
باشه با چماق مردم رو بفرستید تا رای بدن
چطوره از مردم مبلغی به عنوان مالیات رأی. ندادن بگیرید،جیبتونم تا ی مدت خالی نمیمونه
فکر کنم منظورش این بود دقیقه اخرتوانسته حق دلالی و رشوه که این روزها مطرح هست روپرداخت کنه مجوز بگیره
حضرت استاد دقیقا بفرمائید در کدام کشورها مجازات دارد ؟
در همون کشورها مسئولی که کم کاری کنه کارش درست انجام نده حکمش اعدامه
این همه گرانی بیکاری اختلاس فقر واقعا کار دشمنه
پاسخ ها
خداروشکر که ما دشمنی بنام استکبار و آمریکا داریم که گناه تمام بی لیاقتی ها و کم کاریهای خودمون را گردنش بندازیم.
بازم صدهزاربار خدارو شکر.
در خیلی از کشورها هم نرخ تورم اونقدر کمه که مردمشون به دریوزگی و فلاکت مبتلا نمیشن
دولتهای که برای ملتشون شب روز ندارن تا کشورش در رفاه سلامت شادابی زندگیشون فراهم میکنند نیاز به مجازات نداره ملت با اقتدار رای میدن مگر مثل کشور کره که اینترنت هم ندارن
در برخی کشورهام مسولان باید بعداتمام دوره جواب پس بدن،لیست مالی خودشونو عمشونم بدن
مثلا کره شمالی
فک کنم منظورش کره شمالی هست
بیا ادعایمان کن
جناب کدخدایی همه مردم صلاحیت رای دادن دارند؟!!!
اون کشور فقط کشور دیکتاتوری کره شمالی هست که برنده اش از قبل مشخصه
آفرین ، بالاخره حرف آخر را ، اول زد ، فقط همین یه کارتون مونده بود ، اون را هم اجرا کنید تا بشیم کره شمالی ، رای ندادن مساوی است با اعدام خانوادگی
شما هم این قانون را اجرا کنید توی دنیا هرچه به به نفع دولت اعلام میکنید مثل بعضی ها یک زمانی قیمت گوشت توی ایران با آلمان مقایسه میکردند اما از مقایسه حقوق کارگر حرفی نمی زدند. وقتی همه چیزتون مثل دنیا شد از دنیا حرف بزنید
منت سر ما میزارید تو همون کشورها مسئولان دزد اعدام میشن
شماها اول جرمهایی که در حق ما مردم بیچاره کردین رو پاسخگو باشین بعد در مورد رای دادن ما اعلام جرم کنین
کره شمالی که اونم دوست و برادر شماهاست .
اینم بگو تو بعضی کشورا که رای ندادن مجازات داره، عمل نکردن نماینده ها به وعدشون هم مجازات وپیگیری داره و راحت استضیاح میکنن.اما مال ما۴سال خیالش راحته هرغلطی بکنه سلفی بگیره و ...
این یعنی چی؟؟؟؟؟!!!!!!!!!! ....
رای ندید میرید حبس اینم قانون جدید کره شمالی
فقط همین مونده برای رای ندادن زندان هم بفرستید ما رو
میشه اون کشور رو نام ببری؟؟؟؟؟
اگر منظورتون کره شمالی و کشورهای کمونیستی هست شاید ولی در کشورهای پیشرفته که شما دائما نرخ بنزین رو ازشون استعلام می کنید ابدا اینطور نیست و هرکس آزاده رای بده یا نده !
بعدتوبقیه کشورا وضع زندگیشون اینه ..
خیلی ناراحت هستید میتونید اینجا هم رای ندادن رو جرم اعلام کنید