رونمایی از شاهکارهای صداوسیما درباره جشنواره
امسال سازمان صداوسیما با دریافت حدود ۴۰۰ کارت برای حضور و پوشش جشنواره سیوهشتم فیلم فجر، بهترین فرصت را برای اطلاعرسانی داشت. نگاهی میکنیم به شیوه پوشش این رویداد فرهنگی در تلویزیون.
فرهیختگان: امسال سازمان صداوسیما با دریافت حدود ۴۰۰ کارت برای حضور و پوشش جشنواره سیوهشتم فیلم فجر، بهترین فرصت را برای اطلاعرسانی داشت. نگاهی میکنیم به شیوه پوشش این رویداد فرهنگی در تلویزیون.
برنامهریزی در آستانه جشنواره!
برنامه «هفت» مشهورترین برنامه سینمایی صداوسیما است. هفت چند وقتی تعطیل بود و بالاخره با اجرای محمدحسین لطیفی به آنتن شبکه3 برگشت و تا الان او اجرای این برنامه را به عهده داشته است. قبل از شروع سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر، سراغ مجتبی امینی، تهیهکننده این برنامه رفتیم تا برایمان از حال و هوای این برنامه در ایام جشنواره بگوید. اما نکتهای که گفته شد این بود که هنوز تصمیم خاصی برای برنامه هفت در ایام جشنواره ندارند و احتمالا روال هرساله را خواهند داشت با همان کارشناسان همیشگی.
برنامه سینمایی دیگر صداوسیما، نقد سینما است که با اجرای بهروز افخمی از شبکه5 پخش میشد. در هفته منتهی به جشنواره با یوسف بچاری، تهیهکننده این برنامه هم گفتوگویی داشتم تا از روال برنامه و تازهترین اتفاقات برای پخش در ایام جشنواره برایمان بگوید. او با تاکید بر اینکه برنامه با اجرای آقای افخمی پخش میشود، گفت که قرار است منتقدهای جوانی هم در برنامه حاضر باشند تا بخش جدیدی را نقد سینما داشته باشیم، در کنار اینکه همان روال معمول برنامه را هم دارم. این حرفها اما چند روز بعد جور دیگری از آب درآمد و آن هم نبودن بهروز افخمی بهعنوان مجری برنامه بود که برخی آن را بهخاطر قهر او دانستند و تا چند روز حاشیههایی داشت تا اینکه خودش یک شب در برنامه حاضر شد و دلیل نبودش را ساخت سریالش بهانه کرد.
بکه4 سیما هم برنامهای سینمایی را برای این شبها تدارک دیده بود؛ «شب سینما» به تهیهکنندگی و سردبیری سجاد مهرگان در قالب یک ویژهبرنامه سهقسمتی 15، 16، 17 بهمنماه ساعت 22:30 با اجرای امیرحسن ندایی بهصورت زنده از شبکه4 سیما پخش شد. این ویژهبرنامه دارای یک میز موضوعی با حضور بزرگان سینمایی بود و امیرحسن ندایی هر شب میزبان دو میهمان از کارگردانهای برجسته سینمایی میشد که در جشنواره فیلم فجر حضور نداشتند. «میز نقد» بخش دیگری از این برنامه بود که شامل فیلمهای بزرگ جشنواره با رویکرد جوانگرایی در نقد که در فکر مقابله با جریان نقد پیر سینمای ایران بود.
غیرزنده
همه این حرفها را داشته باشید، اما نکته مهم این بود که همین دو برنامه برخلاف روال هرساله، زنده و مستقیم پخش نشد، بلکه بهصورت ضبطی برای مخاطبان پخش شد و همین مساله آنها را غافلگیر کرد. حسین کرمی، قائممقام معاونت سیما درباره ضبطی شدن برنامههای سینمایی تلویزیون همزمان با برگزاری جشنواره فیلم فجر درباره این مساله گفت: «ابلاغی به برنامههای هفت و نقد سینما نبوده و ضبطی شدن این برنامهها تصمیم تهیهکنندگان یا مدیران شبکهها بوده است.
رسانه ملی میتوانست با یک برنامهریزی درست و دقیق مخاطبان را با این جشن فرهنگی همراه کند. مثلا پخش آثار سینمایی برگزیده ادوار جشنواره فیلم فجر یا پخش چندین برنامه متنوع سینمایی که به موضوع جشنواره فیلم فجر بپردازد، معمولیترین کنش رسانهای از سوی مدیران تلویزیون بود که میتوانست مخاطب را از اطلاعاتی که از جشنواره میخواهد بهرهمند سازد.
با وجود این، مخاطبان علاقهمند به رویداد جشنواره فیلم فجر، سراغ برنامهها و تلویزیونهای اینترنتی میرفتند. با نگاهی به وضعیت پوشش رسانهای صداوسیما در قبال جشنواره فیلم فجر، نمیتوان نمره چندان قابلقبولی برای مدیران سازمان در نظر گرفت. گویا مدیران سازمان صداوسیما تصمیم گرفتهاند رسانه ملی از متن سینما بهعنوان یکی از عناصر فعال فرهنگی جامعه امروز ایران عقب بماند.
ارسال نظر