بیرقی: اگر «عامه پسند» نباشی، باید حذف شوی؟
سهیل بیرقی با تاکید بر اینکه هیچگاه تصمیمش در فیلمسازی این نیست که برای زنان یا ضد آنان فیلم بسازد، گفت: «عامه پسند» این پرسش را مطرح میکند که آیا اگر کسی در سنی تصمیم گرفت کاری جدید انجام دهد که عرف جامعه نیست، باید حذف شود؟
ایسنا: «عامه پسند» سومین ساخته سهیل بیرقی از سهگانه زنانهاش، شنبه ۱۲ بهمن در اولین روز جشنواره فیلم فجر در پردیس ملت برای اهالی رسانه به نمایش درآمد و این فیلم با بازی فاطمه معتمد آریا، باران کوثری و هوتن شکیبا نظرات مخالف و موافق متعددی را بویژه در مقایسه با فیلمهای قبلیاش یعنی «من» و «عرق سرد» به دست آورد.
در نشست خبری این فیلم که با نقدهای موافق آنتونیا شرکا نیز همراه بود، بیرقی درباره برداشتهای زنانه و ضد زنانهای که از فیلمش شد، توضیح داد: من هیچ وقت تصمیم نمیگیرم برای زنان یا ضد زنان فیلم بسازم و سعی میکنم متعهد به مکتب یا ایسم خاصی نباشم. هیچ وقت نه برای زنان و نه بر ضد زنان فیلم نساختهام. من زمانه خودم را میسازم که اتفاقاتش تبدیل به سوژه میشوند و فقط سعی کردهام راوی سالم و وفاداری باشم از زنی که میشناختم.
او افزود: شرایط به گونهای است که اگر عامهپسند نباشی جامعه تو را حذف میکند و فیلم این پرسش را مطرح میکند که اگر در سن ۶۰ سالگی تصمیم به کاری جدید بگیری که عرف جامعه نباشد، باید حذف شوی؟
بیرقی که در فیلمش زنی میانسال را روایت میکند که پس از طلاق به دنبال زندگی و کار تازهای است، درباره انتخاب زنی میانسال به عنوان کاراکتر اصلی فیلمش هم گفت: نقش اصلی از زنی در دهه چهارم زندگیاش انتخاب شد چون کمترین توجه ما به مادران ماست. ما به طرز وحشتناکی نمیتوانیم به آنان حق مستقلشدن بدهیم.
در بخش دیگری از این نشست باران کوثری همکاری با سهیل بیرقی را لذتبخش دانست و گفت: برای درآوردن این نقش متفاوت نسبت به عرق سرد تمرینهای خیلی طولانی داشتم مخصوصا اینکه از ابتدا این شانس را داشتم که در جریان متن باشم.
او با اشاره به پارتنرهایی که داشته، افزود: من و هوتن (شکیبا) قبلا تجربه همکاری در یک تئاتر و یک فیلم را داشتیم ولی چون مادربزرگم را وسط فیلم از دست دادم، اگر حمایتهای او و سیمین معتمدآریا نبود ممکن بود نتوانم ادامه دهم.
هوتن شکیبا هم که تنها بازیگر مرد کلیدی «عامهپسند» بود که تصویرش در فیلم دیده میشد، درباره دلیل انتخاب نقشی کوتاه پس از جایزه سیمرغ سال گذشته برای فیلم «شبی که ماه کامل شد» گفت: همه چیز در این فیلم خیلی بجا بود و پشت صحنه خوبی داشتیم. بعد از سیمرغ، پیشنهاد کم نداشتم ولی وسواس گرفته بودم و در عین حال دغدغه این فیلم را هم خیلی دوست داشتم. البته هیچ نقشی را وجبی نگاه نمیکنم و آنچه در عامهپسند بازی کردم را خیلی سخت میدانستم. درباره جایزه هم باید بگویم پارسال هم به سیمرغ فکر نمیکردم بلکه هر بار به چالشی جدید فکر میکنم. معتقدم جایزهها میآیند و میروند و من در تئاتر هم که بیشتر از سینما کار کردهام، همین رویکرد را داشتم.
بیرقی همچنین در بخش دیگری از این نشست با اشاره به لوکیشنهای اصلی فیلم که در شهرضا بود و به گویش همانجا هم صحبت میشد، تاکید کرد که زادگاهش همین شهر است و کل طایفهاش هنوز آنجا زندگی میکنند.
روایت غیرخطی داستان، زنانه بودن و امید نداشتن از دیگر مواردی بودند که بیشتر مورد پرسش و نقد قرار گرفتند.
حسین جعفریان (مدیر فیلمبرداری)، کریستف رضاعی (آهنگساز) و مجید کریمی (مجری طرح) از عوامل دیگر این فیلم در نشست پرسش و پاسخ آن بودند.
ارسال نظر