۹۵۰۰۷۵
۱ نظر
۵۰۲۱
۱ نظر
۵۰۲۱
پ

قدیمی‌ترین ماده روی زمین کشف شد

محققان قدیمی‌ترین ماده روی کره زمین را کشف کرده‌اند که بسیار قدیمی‌تر از خود این سیاره است. بر این اساس محققان دریافتند ذرات جدا شده از یک شهاب سنگ که در استرالیا سقوط کرده است، بین ۵ تا ۷ میلیارد سال قدمت دارند، به این معنی که آنها از زمین، خورشید و منظومه شمسی سن بیشتری دارند.

ایسنا: محققان قدیمی‌ترین ماده روی کره زمین را کشف کرده‌اند که بسیار قدیمی‌تر از خود این سیاره است. بر این اساس محققان دریافتند ذرات جدا شده از یک شهاب سنگ که در استرالیا سقوط کرده است، بین ۵ تا ۷ میلیارد سال قدمت دارند، به این معنی که آنها از زمین، خورشید و منظومه شمسی سن بیشتری دارند.

به نقل از نیو اطلس، ذره‌های‌های پیش‌خورشیدی(Presolar grains) مانند آنچه در شهاب سنگ "Murchison" یافت شده است، می‌توانند سابقه‌ای از زمان قبل از شکل‌گیری منظومه شمسی را فاش کند.

قدیمی‌ترین ماده روی زمین کشف شد

در سال ۱۹۶۹ آسمان شهر "مورکیسون" در استان ویکتوریای استرالیا میزبان یک شهاب سنگ بود. بخش‌هایی از این شهاب سنگ ۱۰۰ کیلوگرمی که به نام همین شهر نام‌گذاری شد در منطقه‌ای به وسعت بیش از ۱۳ کیلومتر مربع پیدا شد. این شهاب سنگ که متشکل از سنگ‌های فضایی عجیب و غریب بود، همواره به طور گسترده مورد مطالعه قرار می‌گیرد و نتایج جالب توجهی را به همراه دارد. به عنوان مثال سال گذشته مشخص شد که حاوی قندهای فرازمینی است که وجود آنها برای پیدایش حیات روی کره زمین ضروری است.

اکنون محققان موسسه فناوری زوریخ(ETH) دریافته‌اند که شهاب سنگ "مورکیسون" همچنین حاوی نمونه‌هایی از قدیمی‌ترین ماده‌ای است که تاکنون در زمین یافت شده است. حدود ۳۰ سال پیش مشخص شد که این شهاب سنگ دارای "ذرات پیش‌خوشیدی" است که به دانه‌های ریز سیلیکون کاربید گفته می‌شود که قدیمی‌تر از خورشید هستند، اما سن دقیق آنها تاکنون مشخص نشده بود.

محققان برای درک این موضوع در مطالعه جدید خود اندازه گیری کردند که این دانه‌های پیش‌خورشیدی چه مدت در معرض اشعه‌های کیهانی قرار گرفته‌اند. این ذرات پر انرژی در اطراف فضا می‌چرخند و می‌توانند از مواد جامد عبور کنند و در اثر تعامل با آنها عناصر جدیدی را در مواد معدنی موجود ایجاد کنند. این بدان معناست که دانشمندان می‌توانند مقدار این عناصر جدید موجود در این دانه‌ها را اندازه بگیرند تا مشخص کنند که چه مدت در فضا شناور بوده‌اند و در نهایت اینکه چند ساله هستند.

محققان با انجام این کار متوجه شدند که بیشتر این دانه‌ها بین ۴.۶ تا ۴.۹ میلیارد سال قدمت دارند. در حالی که خورشید ۴.۶ میلیارد سال سن دارد و زمین ۴.۵ میلیارد سال قبل شکل گرفته است.

اما قدمت قدیمی‌ترین ذرات بین این دانه‌ها به بیش از ۵.۵ میلیارد سال پیش می‌رسد که آنها را به قدیمی‌ترین ماده شناخته شده روی زمین تبدیل می‌کند.

این گروه می‌گوید که تاریخچه این دانه‌ها را می‌توان در تاریخ ردیابی کرد و به ستارگانی که حدود ۷ میلیارد سال پیش متولد شده‌اند، برسیم. به گفته محققان، این یافته نشان می‌دهد که کهکشان ما طی آن زمان دوره‌ای سخت و پرفشار از تشکیل ستارگان را پشت سر گذاشته است.

دانه‌های پیش‌خورشیدی در شهاب سنگ‌های دیگر مانند "سنگ هیپاتیا"(Hypatia) و "LAP-۱۴۹" کشف شده بود، اما قدمت آنها قابل تشخیص نیست.

این تحقیق در مجله PNAS منتشر شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محمدرضا

    عظمت و بزرگی خداوند سبحان ماوراءتصورماهستش.دانشمندان تاکنون ذره بسیارناچیزی از جهان هستی راکشف کردند.وسعت جهان هستی وکائناتی که خداوند بزرگ آفریده آنقدربزرگه که به فکاهی بشری نمی گنجه.خدایا!خیلی بزرگی.دوستت دارم خیلی زیاد به اندازه تمام کائنات کشف شده و کشف نشده ات.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج