دلایل کاهش جمعیت در ایران
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان کشور رواج فردگرایی، بالا رفتن سن ازدواج، افزایش طلاق، افزایش تحصیلات و اشتغال زنان،و...را از جمله علل کاهش جمعیت در ایران عنوان کرد.
کبری خزعلی در همایش بسیج، رسانه و خانواده با محوریت «افزایش جمعیت بایدها و نبایدها» که در استانداری مرکزی برگزار شد، خاطرنشان کرد: براساس تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص افزایش جمعیت هیچ کدام از دستگاهها حق ندارند در بحث کنترل جمعیت کار کنند.
وی افزود: مصوبه شورای انقلاب فرهنگی که شامل ۵۶ بند است بر ضرورت مدیریت آمایش سرزمین تأکید دارد.
وی در گزارشی، به ارائه سیاستهای جمعیتی در ایران، آمار رشد جمعیت و نرخ باروری در ایران و سیاستهای جمعیتی در کشورهای غربی و مقایسه نرخ باروری کشورهای مختلف پرداخت.
وی با بیان اینکه برای کاهش جمعیت از دو روش غیرمسلحانه و مسلحانه استفاده میشود، بنگاههای صهیونیستی را عامل اصلی جنگ جمعیتی عنوان و خاطرنشان کرد: ورود جمعیتشناسان به مباحث سیاستهای جمعیتی سبب شد تا به پشتوانه حمایت مالی بنیادهای فراملیتی، نظیر بنیادهای یهودی فورد، راکفلر و نهادهایی که در سطح بینالمللی فعالیت داشتند، نظیر آژانس توسعه ایالات متحده و صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، بودجه هنگفتی به فعالیتهای علمی و پژوهشی جمعیتشناسی اختصاص یابد.
خزعلی عنوان کرد: جمعیت کشورهای در حال توسعه و با منابع غنی در صورتی که با همان رشد افزایش یابد موجب سیر صعودی افزایش خواستها و انتظارات عمومی در میان مردم از جمله آموزش، اشتغال، بهداشت و مسکن را باعث میشود و این امر به ناپایداریهای اجتماعی و سیاسی در این کشورها منجر خواهد شد.
وی ادامه داد: این ناپایداریها تا اندازه زیادی منافع کشورهای صنعتی همچون امریکا و بهره آنها از این منابع و سرمایهگذاری در کشورهای فوق را به خطر خواهد انداخت.
وی تغییر ارزشها از طریق راهکارهای اقتصادی، بهداشتی، دینی، آزادی و استقلال زن و تأکید بر کیفیت را یادآور شد و افزود: نظام آموزشی بهداشتی کشور نیازمند حضور زنان است؛ در این راستا باید با فرهنگسازی و پیگیری مسئولین به کارگیری زنان در جامعه تا چند برابر افزایش یابد و آتیه مناسب برای فعالیت زنان در خانه فراهم شود.
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان کشور رواج فردگرایی، بالا رفتن سن ازدواج، افزایش طلاق، افزایش تحصیلات و اشتغال زنان، افزایش شهرنشینی، مشکلات اقتصادی، مصرفگرایی، رواج فرزندسالاری و تحقیر مادری و کار خانگی را از جمله علل کاهش جمعیت در ایران عنوان و تصریح کرد: کاهش انسجام خانواده، کم شدن روابط اجتماعی و عدم جامعه جامعهپذیری، تضعیف شبکه ارتباطی خویشاوندی، کاهش اقتدار والدین و جایگزینی رسانه از جمله آسیبهای تکفرزندی به شمار میرود.
خزعلی با اشاره به تراکم نامتوازن جمعیت در ایران، اظهار کرد: حدود ۲۰ درصد از جمعیت ایران در کلانشهر تهران تمرکز دارد.
وی با اشاره سرانه افراد از تولید ناخالص داخلی کشورها، گفت: در تمام کشور همسو با افزایش جمعیت، سرانه تولید ناخالص داخلی روندی صعودی داشته است.
نظر کاربران
واسه دلیل پیدا کردن کارشناس نمیخواد
1- فقر اقتصادی و بی پولی
2- بیکاری
3- تورم
4- اعتیاد
5- عدم تفاهم
که دلایل اصلی همون 3 تای اولی هستند و
شما اگه به فکر ملت هستید اولی دومی و سومی شو حل کنید بقیه شو خودملت حل میکنن
پاسخ ها
حیرونتم کارشناس تو همه دلایل کاهش جمعیتو گفتی خدا کنه مسولین یه کم مثل شما فکر میکردن
افزایش تحصیلات و اشتغال زنان از عوامل کاهش جمعیت ..
یه دفعه بکید تصور شما از زن یه مرغ جوجه کشی و در آینده با محدود کردن زنان میخواهید صرفا از زن یه دستگاه تولید مثل بسازید...
در ضمن بر همه آشکاره که افزایش جمعیت بدون پشتوانه اقتصادی و رشد اقتصادی کشور نتیجه ای جز فقر و بدبختی نداره شما فقط به دنبال منفعت خود هستید
شما که جزئ قشر مرفه خواهید بود تمام فشار افزایش جمعیت بر دوش ما مردم عادی میافته که با این اتفاق کوچکترین خواسته هامون هم به رویاهای دست نیافتنی تبدیل میشه به فقط و فقط به دلیل افزایش جمعیت وکاهش منابع مادی و معنوی به ازای هر فرد در نتیجه پایین آمدن سطح کیفیت زندگی
یعنی مثلا برای بچه های ما تحصیلات دانشگاهی یه رویا خواهد بود همینطور مسکن یا توانایی مالی متوسط
مردم تو ایران همیشه ابزار هستند
واقعاً نمی دانی - خانه می توانی بخری - پوشاک و دارو می توانی بخری - لباس بچه خریدید - پس دلیلش را فهمیدی یا بیش تر توضیح دهم .
من مجردم با وجود این همه مشکل مثل مسکن .کار .تورم .بی عدالتی اجتماعی و.......میخام ازدواج نکنم تا نسل بدبختم مثل دایناسور منقرض بشه چرا با ازدواجم چند بد بخت به بد بختای جامعه اظافه کنم ؟
پاسخ ها
حالا مگه دخترا صف کشیدن در خونتون که ناز میکنی زن نگیر نسل تو منقرض میشه به من چه
اه چند تا مخالف همشون دخترای بدون خوستگارن ناراحت نشید خدا بخاد بخت شما هم وا میشه
آخر نفهمیدیم فرزند کمتر زندگی بهتر یا فرزند بیشتر لطفا شفاف سازی