وزیر بهداشت: ۹۹، سال سختتری خواهد بود
وزیر بهداشت ضمن اشاره به مطالبات وزارت بهداشت از تامین اجتماعی و پرداخت تدریجی معوقات مراکز درمانی، در عین حال گفت: چنانچه شرایط اقتصادی کشور با این آهنگ پیش رود، سال ۹۹ سال سختتری خواهد بود و بنده نیز به عنوان مدیر ارشد مجموعه، به گونهای عمل خواهم کرد که منطبق با جیب مملکت باشد و مطمئنم که مردم چنانچه بیعدالتی مشاهده نکنند، صبوری خواهند کرد.
ایسنا: وزیر بهداشت ضمن اشاره به مطالبات وزارت بهداشت از تامین اجتماعی و پرداخت تدریجی معوقات مراکز درمانی، در عین حال گفت: چنانچه شرایط اقتصادی کشور با این آهنگ پیش رود، سال ۹۹ سال سختتری خواهد بود و بنده نیز به عنوان مدیر ارشد مجموعه، به گونهای عمل خواهم کرد که منطبق با جیب مملکت باشد و مطمئنم که مردم چنانچه بیعدالتی مشاهده نکنند، صبوری خواهند کرد.
وی افزود: یکی از خسران های عظیم ملی ما، ضمن احترام به جامعه پزشکی، این است که برای سایر کادر بهداشتی و درمانی مملکت به عنوان ستون های اصلی خدمت، هویت مستقلی تعریف نکردهایم.
ضرورت جامعه محور کردن نظام آموزش پرستاری
وزیر بهداشت درخصوص نظام آموزش پرستاری، گفت: نگاه ما در آموزش پرستار مملکت آموزش بر مبنای بیمارستان است. معتقدم در حوزه پرستاری بیش از سایر حوزهها باید به سراغ جامعه محور کردن نظام آموزش پرستاری برویم. باید پرستارانی تربیت کنیم که چند ویژگی داشته باشند؛ اولا اینکه ماهرترین و زبدهترین فرد در نظام ارائه خدمت باشند؛ چراکه اولین تماس بیمار در مواقع بحرانی بیماری، با آنهاست. چنانچه پرستار نتواند اولین برخورد با پریشان حالی بیمار را مدیریت کند، ممکن است پروسه درمان با مشکل مواجه شود. دوم اینکه، پرستاران بدانند فقط برای کنار تخت بیمار آن هم در بیمارستان تربیت نشده است.
وی گفت: پرستاری که امروز تربیت میشود، پرستاری نیست که در نظام ارائه خدمت از آن حرف میزنیم؛ این پرستار قابلیت های محدودی دارد. یکی از راه های اثبات وجود پرستار ماهر کارآزموده موثر، این است که مهارت های غیرپرستاری را بیشتر فراگیرد تا به عنوان عنصر موثر، در جایگاه های مختلف نظام ارائه خدمت فعالیت کند.
وی افزود: نکته سوم این است که ما برای مدیریت نظام سلامت هرگز به پرستاران فکر نکرده ایم. درحالیکه یکی از زبده ترین افرادی که می توانند نظام سلامت را مدیریت کنند، پرستاران هستند. به همین دلیل، phd هایی که تربیت کردیم بیکار ماندهاند و چنانچه دانشکده های پرستاری این فارغ التحصیلان را به عنوان اعضای هیات علمی نپذیرند، این افراد نه پرستاران لیسانسه ای هستند که در بیمارستان کنار تخت بیمار خدمت ارائه دهند، نه جایگاه دیگری برای آنها تعریف شده است و این موضوع یکی از نقصان های امر آموزش پرستاری محسوب میشود. چراکه پرستار phd تربیت نکرده ایم که بتواند مدیریت نظام ارائه خدمت را برعهده گیرد. درحالیکه این جایگاه بسیار موثر و مفیدی است و باید در ساختار آموزشی به این سمت و سو برویم.
وی درخصوص نظام پرداخت نیز بیان کرد: ما در نظام پرداخت، همواره پرستار را به عنوان گیرنده قسمتی از وجهی که طبیب در محل ارائه خدمت به دست آورده است، تلقی می کنیم. این تفکر ما را دچار فقدان هویت حرفه ای کرده است که باید ترمیم شود. زمانی که در سازمان برنامه و بودجه بوده و بعد به وزارت بهداشت آمدم، همواره خواستار اصلاح نظام پرداخت فعلی بودم و تاکید داشتم که حداقل به سمت نظام پرداخت DRG برویم تا گروه های ارائه دهنده خدمت، احساس هویت کنند.
نمکی با تاکید براینکه سامانه قاصدک طرحی ناموفق، ناعادلانه و به لحاظ اقتصادی غیرمنطقی است، تصریح کرد: پیشنهاد می کنم، شورای عالی نظام پرستاری با همکاری دکتر حضرتی، دکتر حریرچی و کمک های معاونت توسعه وزارت بهداشت، تیمی تشکیل دهند تا به چند نکته در مورد نظام پرداخت، بپردازیم؛ اول اینکه، چگونه می توانیم مدلی طراحی کنیم که عادلانه باشد، دوم اینکه، رضایتمندی ایجاد کند و از همه مهمتر، با شرایط کنونی اقتصادی مملکت سازگار باشد.
در پرداخت معوقات، پرستاران در اولویت هستند
وی ادامه داد: در حال حاضر با پیگیری هایی که صورت گرفته، مطالبات ۱۰ هزار میلیارد تومانی ما از سازمان تامین اجتماعی، به ۵ هزار میلیارد تومان رسیده که به تدریج در حال پرداخت معوقات هستیم و در این زمینه پرستاران در اولویت هستند. چراکه پرستاران، همان قشری هستند که با ۱۸ ماه معوقه، به کار خود ادامه داده اند و در هیات دولت نیز، همواره از منش و شخصیت آنها دفاع کرده ام.
آنچه باعث طغیان اجتماعی می شود، احساس بی عدالتی است
نمکی اظهار کرد: چنانچه شرایط اقتصادی کشور با این آهنگ پیش رود، سال ۹۹ سال سختتری خواهد بود و بنده نیز به عنوان مدیر ارشد مجموعه، به گونه ای عمل خواهم کرد که منطبق با جیب مملکت باشد و مطمئنم که مردم چنانچه بی عدالتی مشاهده نکنند، صبوری خواهند کرد. آنچه باعث طغیان اجتماعی می شود، احساس تبعیض و بی عدالتی است.
ضرورت طراحی مدلهای ملی در حوزه استاندارد نیروی انسانی
نمکی درخصوص استاندارد نیروی انسانی، گفت: اینکه برخی الگوهایی جهانی برداشته شده و در کشور تعریف می شود، پذیرفتنی نیست، بلکه ما نیازمند مدلهای ملی هستیم. استاندارد نیروی انسانی باید برحسب نوع خدمت، تعریف شود. نیروی انسانی ما متناسب با تخت توزیع شده است و این درست نیست، بلکه باید متناسب با نوع خدمت این اقدام صورت گیرد.
تصویب تعرفه پرستاری در منزل
نمکی در پایان درخصوص پرستاری در منزل، تصریح کرد: به زودی تعرفه پرستاری در منزل مصوب شده و پوشش بیمه ای آن نیز محقق خواهد شد.
نظر کاربران
علا برکت ا....
99سخت نیست 1400سخت نیست
دیگه ازاینجا ب بعد فقط بدترمیشه تا اخرجنگ میشه حالا ببینین
هرسال بدتر از سال قبل
۹۹ چرا توی هرماه شاهدیم
درود بر وزیر پیشگو چشم بسته غیب گفت آفرین
اقا وزیر خوب روحیه به مردم می دهی
خوب مشخصه چقدر اختلاس شده که کسری بودجه هم داریم میخواین با این حرفها مردم رو اماده کنید برای روزهای سخت فقط خدا به داد ملت برسه
''''' تزریق '' افکار مثبت'' به مردم ' ' در سال آینده ' از طرف '' بابا نمکی ''!!!
با وجود اشخاصی مثل شما آره...انتظار دارین هم پای صندوق های رای حماسه سازی کنن
از الان دست پیش میگیرن پس نیفتن
خدایا ، چراباید توی ایران بدنیا میومدم ؟
خدا رحم کنه از الان التیماتوم دادن
پاسخ ها
والله دقیقا شما که غلطی میکنید تو این مملکت
سال سخت برای مردم نه برای شما و فک و فامیل
سال سخت برای مردم نه برای شما و فک و فامیل
سونامی
جناب وزیر نگران نباش جان شما و پزشکان به سلامت
دکتر حضرتی که هیچ کاری جز بله و چشم گفتن بلد نیست هیچ کار موثری هم انجام نمی دهند همه زنا تو ایران و قتی مسول میشن اینگونه هستند
یعنی این که الان هستیم آخرش نیست؟؟ بدتر از اینم ممکنه؟ خدایا خودت به مردم رحم کن...
پاسخ ها
از این بدتر یعنی مرگ ..
سخت تر برای مردم بیچاره نه شما مسئولین بی درد،ممنون از دلداری و امید دادنت،شماها رو که داریم دیگه نیازی به دشمن نیست،دقیقا کار دشمن رو انجام میدن،فشار بر مردم و گسترش فقر و گرانی و بدبختی و ناامیدی و یاس به خورد مردم دادن،فقط نگران ۲سال باقی مانده از این دولتم،تو این دو سال تا همه رو به زانو درنیارن ول کن نیستن،بعضیها هم میخوان با این کار ملت به روزی بیفتن که بگن راهی جز مذاکره نیست و برن با خفت و خواری مذاکره کنن که مثلا بشن منجی مردم دریغ از اینکه اونا به فکر خودشونن و من و شما رحم نمیکنن،
پاسخ ها
شما از سال 57به بعد همش گفتین سال بعد سال سختری داریم خدایشم رات میگید هر سال سختر از پارسال بعد ملت میگن شما دولت مردان به فکرشون نیستید
بی لیاقتی و بی کفایتی و سهل انگاری و کم کاری های خودت رو به گردن سال ۹۹ ننداز
ما دیگه شدیم مثل قورباغه داخل اب جوش بدون اینکه متوجه بشویم خیلی وقته که مردیم.
قرار است این ریاضت کشیدنها که البته فقط مخصوص ما قشر ضعیف است تا به کی ادامه یابد واصلا چرا باید اینهمه سختی بکشیم
خدا همتون رو لعنت کنه که مردم رو بیچاره کردین
قصد اختلاس جدید دارن ؟!
جان مردم دیگه چیزی نیست که جنابعالی امیدوارید مردم کمک کنند.
عدالتی هم در کار نیست به نظر شما همه خدمات پزشکی را یکسان دریافت میکنند.خدا به خیر باشه
با بودن این دولت و این انتخابهای احساسی ۹۹سال اینده هم همینه
الذینه والذینه ...روز بروز بدتر ازاینه
بدتر از این مگه داریم مگه میشه.
کلا هر سال سخته پس شماها چه کار میکنید
بزودی این سختی تموم میشه .چون عمرتون تمومه
تشکر
برادر تقلب کردی یا غیب گفتی. چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است
صبوری مردم رو می بینی .