دریافت رمز پویای برخی بانکها پولی شد
اگرچه بانک مرکزی اعلام کرده دریافت رمز دوم پویا از طریق پیامک، هزینهای به دوش مشتریان نمیگذارد اما اپراتورها هزینه پیامک را از حساب مشتری کم میکنند.
خبرگزاری مهر: اگرچه بانک مرکزی اعلام کرده دریافت رمز دوم پویا از طریق پیامک، هزینهای به دوش مشتریان نمیگذارد اما اپراتورها هزینه پیامک را از حساب مشتری کم میکنند.
فرآیند عملیاتی شدن رمزهای دوم پویا قرار بود از اول دیماه سال جاری، از سوی تمامی بانکهای دولتی و خصوصی کشور عملیاتی شود. در این فرآیند، بانک مرکزی دو راهکار را برای دریافت رمز دوم پویا از سوی مشتریان نظام بانکی اعلام کرده بود که یکی از آنها دریافت رمز یکبار مصرف از طریق پیامک و دیگری نصب اپلیکیشن از سوی مشتریان نظام بانکی است. در این میان، البته با توجه به اینکه بسیاری از افرادی که مشتریان نظام بانکی بوده و البته آشنایی یا تمایل بالایی به استفاده از اپلیکیشنها برای دریافت رمز پویا نداشته و یا راهکارهای مؤثر استفاده از آن را نمیدانند، به سمت استفاده از روش اول یعنی همان پیامک پیش رفتهاند.
بانکها البته تمایل دارند مشتریان از اپلیکیشن استفاده کنند و تمام تلاش خود را به کار بستهاند تا بتوانند با معرفی نرمافزارهای خود، مردم را به دریافت رمزهای پویا از طریق اپلیکیشن ترغیب نمایند. اما بررسی میدانی خبرنگار مهر نشان میدهد مردم در خلاف جهت بانکها، بیشتر راغب به استفاده از رمزهای پویای یکبارمصرف از طریق پیامک هستند.
یکی از نگرانیها در استفاده از پیامک، هزینهای بود که مشتریان نظام بانکی باید برای دریافت رمزهای پویا میپرداختند؛ چراکه به هر حال، هر بار تراکنش بانکی بدون کارت، نیاز به دریافت رمز یکبار مصرف دارد و اگر مشتری بخواهد رمز خود را از طریق پیامک دریافت کند، ملزم به پرداخت هزینه است؛ تا جایی که این نگرانی حتی ممکن بود که روند اجرای کار را کند نماید؛ به همین دلیل بانک مرکزی اعلام کرد که ارسال و دریافت پیامک برای رمزهای پویا، هیچ هزینهای برای مشتریان نخواهد داشت.
بانک مرکزی بارها و بارها در اطلاعیههای خود تاکید کرده است که ارسال و دریافت پیامک بابت دریافت رمز دوم پویا در تراکنشهای بانکی هیچ هزینهای برای مشتریان ندارد و بانکها حق ندارند بابت ارسال پیامک رمز دوم پویا، از مشتریان وجهی دریافت کنند. و اگر مشتریان در این رابطه با مورد خلاف مواجه شدند، آن را اعلام کنند.
اما اکنون که اجرای این طرح از اول دی ماه به اول بهمنماه منتقل شده است، گویا شیوههای اجرایی آن هم دچار برخی تغییراتی شده است؛ به نحوی که اکنون برخی از مشتریان نظام بانکی که رمز پویای خود را از طریق پیامک فعال کرده اند، در حالی برای دریافت این رمز چهار شماره آخر کارت خود را به سرشماره اعلام شده از سوی بانک، ارسال میکنند که اپراتورها از آنها هزینه کسر میکنند.
یکی از مشتریان نظام بانکی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: برای دریافت رمز یکبارمصرف، روش پیامک را در یکی از بانکهای بزرگ کشور انتخاب کرده ام، اما اکنون چند روزی است که وقتی چهار شماره آخر کارت بانکی را برای دریافت رمز پویا به سرشماره بانک مربوطه ارسال میکنم، اپراتور تلفن همراه از من هزینه کسر میکند.
وی میافزاید: حتی زمانهایی که شارژ پولی تلفن همراه من کم است و به اندازه ارسال یک پیامک نباشد، بانک برای من رمز پویا ارسال نمیکند که این خود معضل بزرگی است چراکه بانک مرکزی اعلام کرده بود که بانکها اجازه دریافت هزینه برای ارسال و دریافت پیامک را از مشتریان ندارند.
به نظر میرسد برخی کارشکنیها بر سر راه استفاده از رمز یکبار مصرف از طریق پیامک وجود دارد و بانکها بیشتر تمایل دارند که از طریق اپلیکیشنها کار را هدایت کرد که این درست بر خلاف وعدهای است که در روزهای اول، از سوی بانک مرکزی در رسانهها عنوان شده است.
نظر کاربران
اگر دریافت رمز پویا درون نرم افزاز بانک نباشد واقعا معضل بزرگیه چون چند بار از رمز نگار رمز گرفتم تا وارد نرم افزار میشم زمان میگذره و موفق نمیشم دوباره و دوباره بیست دقیقه طول کشید تا یک مبلغ جزئی را ارسال کنم
هر کاری میکنند فقط کلک پول گرفتنه
واقعا خودمون خسته نمیشیم ؟؟
بودجه کم اوردن ...
پاسخ ها
''''' دریافت 'کارت ملی هوشمند' و غیر هوشمندهم پولی شد!!!!
نخیر.سوپرمارکت شبانه روزیه.تحت هر شرایط باید بندازه
واقعا درست بی تجربگی بانگ مر کزیه
هدف فقط چاپیدنه مردم فقیره. ی روز با بنزین. ی روز با رمز پویا. ...
اعلام کردن بانک ها ورشکسته شدن پول نذازین
هرچی قول میدن بعدش تغییر میکنه . کرایه تاکسی ها گفتم زیاد نمیشه الان هر کی هرچی میخواد میگیره اینم از رمز پویا .
چند دقیقه طول میکشه پیام رمز پویا بیاد اعتبارش نوشته 120 ثانیه زمان اپ سی ثانیه مسخره کردن اصلا نمیشه انتقال داد
پیامک دیر میاد
پیامک دیر میاد
پیامک دیر میاد
زمانش خیلی کوتاهه رمز دائمی مثل قبل انتخابی بذارید
طرح چرتی اجبار کردن پول هم بدیم به ما چه
خجالت بکشید بسه
احتمالا هدف اصلی همین پوله بوده نه امنیت که بانکا نشون دادن براشون بی اهمیته
اوف بر این دولت دروغگو و ناکارآمد
خخخخخخخخخ معلوم بود ته داستان به کجا میخوره ، دردشان پول بود که دوباره دستشون بره تو جیب مردم به بهانههای مختلف
بانک مرکزی کی گوش به حرفش میدن باید اقتدار باشه کار با حرف درست نمیشه تا پشت سرش اقدام قاطع نباشه
پس برای همین بود
گوشی من اندروید ۴ولی حواب نمیده..به گی بگم.هیچ روشی جواب نمیده کارمند بانمگ میشه گوشیتو عوض کن
قابل توجه اقای جهرمی
اینا هیچکاری برای مردم نمیکنن هرکاری بقصد پول و خالی کردن جیب مردم میکنن
یک سوال ، بطور مثال اگر با گوشی موبایل در حال پرداخت مبلغ تلفن هستیم مثلا سامانه ۲۰۰۰ در مرحله ارسال رمز دوم از طریق گوشی موبایل چگونه باید عمل کرد. چون گوشی که در حال استفاده است.
کسی تا بحال به این موضوع برخورد کرده ؟
بانکهای ایران خودشون دارن میگم اعلام میکنن اقا ما حروم خوریم نزول خوریم پول مردم نباشه هیچ نیستیم
دزدی شاخو دم نداره که. فقط جیب مردم رو غارت کنین
فقط نظرشون این که جیب مردم خالی کنند
بهتره کسی رمز پویا درافت نکند و بجای آن مراقب رمز ثابت خود و سایتهای جعلی خرید باشد تا اتفاقی برای موجودی حسابش نیافتد.
اینا بلدن چطور چطور پول بگیرن
چقدر پررو هستید. خجالت بکشید.
من فکر میکنم این طرح شکست بخوره چون مردم قبولش نمیکنن
مگر این که تغییرات اساسی بدن طرحشونو
یکیش زمانه رمز دوم پویاست. دو دقیه خیلی کمه و بنظر باید تا 10 دقیقه افزایش پیدا کنه. لزمان پرداخت درگاه های پرداخت هم همینقدره. البته درگاه ها ی پرداخت بعد مدتی زمان رو زیاد کردن چون خواسته مردمو فهمیدن. اینم باید همینجور بشه
دوم این که توی اون ده دقیقه تا یه تراکنش رو با یه رمز بشه انجام داد.
سوم این که بانک ها با این کار یعنی هر ده دقیقه و سه تراکنش حاضر میشن پیامک رو رایگان کنن و براشون توجیه داره
کاش این پیام و پیشنهاد رو یکی به بانک مرکزی برسونه
من فکر میکنم این طرح شکست بخوره چون مردم قبولش نمیکنن
مگر این که تغییرات اساسی بدن طرحشونو
یکیش زمانه رمز دوم پویاست. دو دقیه خیلی کمه و بنظر باید تا 10 دقیقه افزایش پیدا کنه. زمان پرداخت درگاه های پرداخت هم همینقدره. البته درگاه ها ی پرداخت بعد مدتی زمان رو زیاد کردن چون خواسته مردمو فهمیدن. اینم باید همینجور بشه
دوم این که توی اون ده دقیقه تا سه تراکنش رو با یه رمز بشه انجام داد.
سوم این که بانک ها با این کار یعنی هر ده دقیقه و سه تراکنش حاضر میشن پیامک رو رایگان کنن و براشون توجیه داره
کاش این پیام و پیشنهاد رو یکی به بانک مرکزی برسونه.
این،اولشه،یواش،یواش،برای،هررمز،پول،میگیرن،ازاولش،هم،هدف،همین،بوده،
بسه دیگه چقدر از مردم دزدی میکنید اخه .
اختیاری کنید اینو هرکی خواست یبار مصرف بگیره .یارو یه یه شارژ هزاری میخاد بگیره باید چه عذابی بکشه
خدا لعنتتون کنه
از اولش معلوم بود ک این طرحم فقط و فقط پول تلکه مردن از مردمه
مگه طرحیم داریم ک ب سود مردم باشه این سالها
چه بحث خنده داری
اگر غیر از این بود تعجب داشت
خب اسم بان رو اعلام بفرمایین تا مردم از اون بان حسابشون ببندن برن یه بانک دیگه اپ
باید حتما یک رمز را مشتری خودش انتخاب کند تا اگر سیمکارت یا موبایل دزدیده شد نتواند از حساب بانکی دزدی کند. بهتره یا رمز cvv2 را مشتری خودش انتخاب کند و رمز دوم پویا باشه یا رمز دوم را مشتری خودش انتخاب کند و رمز cvv2 پویا باشه