انشاا... مجلس بعدی!
دکتر شفیعی کدکنی، اگر اشتباه نکنم در کتاب «درویش ستیهنده»، خاطره بسیار جالبی از قول «علامه فروزان فر» نقل میکند که عجیب به حال و روز امروز ما مربوط است.
روزنامه مستقل: دکتر شفیعی کدکنی، اگر اشتباه نکنم در کتاب «درویش ستیهنده»، خاطره بسیار جالبی از قول «علامه فروزان فر» نقل میکند که عجیب به حال و روز امروز ما مربوط است. علامه فروزان فروتنی چند از اساتید بینظیر آن دوران، بعد از کلی خواهش و تمنا، یگانه دوران «علامه قزوینی» را مجاب میکنند تا در دانشگاه تهران کرسی استادی تاریخ را بپذیرد. در جلسه معارفه ایشان، یکی از اساتید رشته عربی میپرسد: «ایشان چه درسی را تدریس خواهند کرد؟!» و بعد از شنیدن پاسخ، سادهلوحانه میگوید:«تاریخ را که دانشجو خودش می خواند، استاد لازم ندارد!».
علامه قزوینی پس از شنیدن این سخن، میگوید: «آری تاریخ، استاد لازم ندارد!» و با ناراحتی جلسه را ترک میکند. علیرغم اصرارهای بعدی علامه فروزان فر و دیگران، علامه قزوینی دیگر به دانشگاه باز نمیگردد و دانشگاه تهران، به همین سادگی و برای همیشه از وجود نابغهای چون «علامه محمد قزوینی» محروم میماند!
داستان آن استاد سادهاندیش، داستان برخی از فعالان سیاسی جامعه امروز ما است. تاریخ را، خودشان از سریالها و روزنامهها میبینند و میخوانند، اقتصاد و جامعه شناسی را از کانالهای تلگرام یاد میگیرند، علم سیاست را از کارشناسان شبکه خبر، و «نقادی و تحلیل» را هم از سخنوران هیجان زدهای که نگران باب شدن خلیفهکشی در جامعه مسلمین هستند!
فقط میماند فرهنگ و هنر، که آن را هم با حضور در چند جلسه نقد کتاب و یاد گرفتن اسم چند نویسنده و کتاب داخلی و خارجی به راحتی دوپینگ میکنند! صحبت دانش «مدیریت و برنامه ریزی» را هم اصلا نکنید که ایشان ذاتا از شکم مادر، مدیر و مدبر به دنیا آمدهاند!
شاید باورتان نشود، اما با تکیه بر همین ساده انگاریها است که عدهای از آدمها و حتی آدم خوبها کاندیدا میشوند، عدهای لیست و ائتلاف میبندند، عدهای امید میبندند و جانانه برایشان تبلیغ میکنند و عدهای هم بالاخره رای میدهند!
اما آیا تخصص و کارآمدی مورد انتظار برای نمایندگان مجلس، واقعا میتواند تا به این حد سطحی و نازل باشد؟!
کسی که همه دانش و فهمش از اقتصاد، چند کلیدواژه شعاری و چند تیتر کلی از مشکلات اقتصادی کشور مانند بیکاری و تورم و رکود است، چطور میتواند برای مشکلات پیچیده اقتصاد ایران نسخه بپیچد و قانون وضع کند؟! آنهایی که درکشان از علم جامعه شناسی، در حد تعلیمات اجتماعی دوران ابتدایی و راهنمایی و سفر «خانواده آقای هاشمی» از کازرون به نیشابور است و هیچ شناخت علمی و کارشناسانه از تحولات سریع و عمیق جامعه ایران امروز ندارند، چطور میتوانند برای رشد و تعالی این جامعه، افق طراحی کنند و قانون بنویسند؟!
اگر حواس نخبگان جامعه، به این ظرایف جمع باشد و به جای تعقیب منافع حزبی و قبیلهای، دنبال پرسش از کارکردهای واقعی و سنجش علمی تحلیلها، ادعاها و نظرات کاندیداها در حوزههای مورد ادعا باشند، تا حدی میتوان به مجلس بعدی و نمایندگانش امیدوار بود، والا مجلس بعدی هم میآید و میرود و باز کسی به این نمیاندیشد که چرا نسخهها و لیستهای انتخاباتی سیاسیون ما، هیچ وقت به فرجام مطلوب نمیرسند و بهترین مجلس برای جامعه ما، همیشه «مجلس دوره بعدی» است!؟
نظر کاربران
متاسفانه کشور ما نه تنها در مجلس بلکه در اکثر لایه های مدیریتی مشکل داره دقیقا مثل پیازی که لایه های گندیده داخل داره ولی ار بیرون شکلش تا حدی نرماله اگر اینگونه نبود که مملکتمون این نبود هوای تازه نداریم نفس بکشیم جوونمون نیازهای اولیه اش رو نمی تونه تامین کنه .... مشکل کشور ما با مجلس دوره ی بعد هم حل نمیشه
صحیح است...صحیح است
مشکلات همیشه باقی مانده نه با جابجایی مجلس نه با رئیس جمهور بعدی میان و میرن با کارنامه ناموفق
تحلیل شما درست و منطقی،مجلس بعدی دوباره بعدی و بعدی های دیگر هم همه هیچ!چرا؟ ....