پالتیکو: بختِ برنی سندرز بالا رفته است
وبگاه پالتیکو در گزارشی نوشته است که بهرغم اینکه کارزار انتخاباتی برنی سندرز چندان جدی گرفته نمیشد، اخیرا اموری رخ داده که باعث شده تحلیلگران در این خصوص دوباره بیندیشند.
خبرگزاری فارس: وبگاه تحلیلی - خبری پالتیکو در گزارشی که به تاریخ دیروز (پنجشنبه) منتشر شده است، نوشت: «ناگهان، کارزار انتخاباتی برنی سندرز جدی گرفته شده است.»
به نوشته این وبگاه آمریکایی، برای ماهها این سناتور اهل «ورمونت» از جانب افرادی که درون حزب دموکرات هستند نادیده گرفته میشد، او پایگاهی کوچک متعهد به خود داشت و بیش از حد برای پیروز شدن چپ بود. «الیزابت وارن» در نظرسنجیها رشد قابل توجهی داشت و بهنظر میرسید برای نامزدی ترقیخواهان (گروه چپهای حزب دموکرات) در حال پشت سر گذاشتن سندرز است.
در ساختار درونی حزب دموکرات آمریکا دو جناح چپ و راست حضور دارند که اصلیترین کاندیدای راستها «جو بایدن»، معاون سابق رئیسجمهور آمریکاست و چپها که عموما دارای دیدگاههای نزدیک به سوسیالیسم شناخته میشوند، توسط افرادی چون سندرز و وارن نمایندگی میشوند. عموما چنین است که در رقابت نهایی درونحزبی، یک کاندیدای راست با یک کاندیدای چپ رقابت میکنند. در سال ۲۰۱۶، «هیلاری کلینتون» نماینده جناح راست و سندرز نماینده جناح چپ بود، کلینتون توانست سندرز را با رای «وکلای غیرمتعهد» پشت سر گذارد اما در رقابت با «دونالد ترامپ» جمهوریخواه، شکست سختی خورد.
پالتیکو نوشت: در چند هفته گذشته اما، چیزی تغییر کرده است. در بحثهای خصوصی و شبکههای اجتماعی، مقامات دموکرات، فعالان سیاسی و تحلیلگران درحال بازنگری در خصوص بخت سندرز هستند.
«دیوید براک»، از حامیان هیلاری کلینتون در انتخابات 2016، میگوید: «احتمالا چارهای از این نیست که در نهایت دو کاندیدا از دو جناح ایدئولوژیک حزب دموکرات رقابت خواهند کرد. بسیاری از افراد هوشمندی که اخیرا با آنها گفتوگو کردهام فکر میکنند که شانس زیادی وجود دارد که در نهایت بایدن و سندرز بالا بیایند. آنها ثابت کردهاند که بسیار سرسخت هستند.»
افرادی که در درون حزب دموکرات حضور دارند میگویند که دلایلی برای دوباره فکر کردن در خصوص تلاش انتخاباتی سندرز وجود دارد. اول آنکه الیزابت وارن، اخیرا در نظرسنجیهای ملی و ایالتی سقوط کرده است. دوم اینکه سندرز توانسته از پس فراز و نشیبهای رقابتهای انتخاباتی از جمله یک حمله قلبی برآید. در همین حال، برخی نامزدهای حزب دموکرات که زمانی انتظارات زیادی ایجاد کرده بودند همچون «کاملا هریس»، «کوری بوکر» و «بتو او رورکه» از رقابتها کنار کشیدهاند.
پالتیکو همچنین به نقل از «دن فیفر»، مشاور «باراک اوباما»، رئیسجمهور سابق آمریکا نوشته است: «من باور دارم که باید او [سندرز] را خیلی جدی گرفت. او شانس خوبی برای بردن در ایالات آیوا، نیوهمشایر و نوادا دارد.»
به نوشته این رسانه آمریکایی، دوام آوردن کاندیداتوری سندرز حتی در ایالتهایی که در سال 2016 در آنها عملکردی قوی داشت و قصد دارد جایگاه خود را در آنها برای سال 2020 بهبود بخشد، تعجبآور بوده است. «اسکات وینر»، سناتور ایالتی کالیفرنیا که یک نماینده دموکرات مورد حمایت سندرز را در سال 2016 شکست داده میگوید که سندرز سرسختتر از آن است که او پیشبینی میکرده است.
پالتیکو نوشته است که سندرز در شرایط فعلی با اختلاف میانگین 9 در صد با جو بایدن، در جایگاه دوم قرار دارد. او در ایالت آیوا در جایگاه دوم و در نیوهمشایر در جایگاه اول است.... در شرایطی که حامیان سندرز درباره اینکه او در مقایسه با دیگر کاندیداها توجه کمتری از جانب رسانهها دریافت میکند شکایت دارند اما او همچنین کمتر با انتقاداتی مواجه شده که رقبایش آنها را تحمل کردهاند. این امر میتواند به او در مقایسه با وارن کمک کند که اخیرا بهخاطر طرح درمانیش از سوی چپها و میانهروها مورد انتقاد قرار گرفته است.
«مایکل سراسو»، که قبلا مدیر ستاد انتخاباتی «پیت پوتهجج» در نیوهمشایر بوده و در سال 2016 برای سندرز کار میکرده میگوید: «اگر واقعا به آن فکر کنید، برنی مورد حمله چندانی قرار نگرفته است. بهنظر نمیرسد که او از جانب دیگر کارزارهای انتخاباتی مورد حمله باشد.»
با این حال، برخی دموکراتهای میانهرو (جناح راست در حزب دموکرات) همچنان کاندیداتوری سندرز را رد میکنند و باور دارند که سقف رای او همچنان همان است که بود و وارن هرگونه قدرت رشد را از او میگیرد.
«مت بنت»، یکی از بینانگذاران گروه «راه سوم» که گروهی میانه متمایل به چپ است، میگوید: «او نمیتواند انتخابات درونحزبی را ببرد. افزایش رای او تنها بهمنزله جستوخیز بین کف رای او و سقف رای اوست....» با این حال او هم اذعان دارد که توانایی سندرز پایایی دارد و تا روزهای آخر کسی نخواهد پرسید که چه زمانی از رقابتها کنار خواهد کشید.
پالتیکو در بخش دیگری از گزارش خود تصریح کرده، اگر کاندیداتوری سندرز همچنان جدی گرفته شود، او هم همانگونه که وارن و بایدن مورد دقت و نظر قرار گرفتهاند، تحت نظر قرار خواهد گرفت.
رقابتهای درونحزبی حزب دموکرات در شرایطی برگزار میشود که انتخابات ریاستجمهوری آمریکا آبانماه سال آینده برگزار خواهد شد و هرکدام از دموکراتها که در رقابتهای درونحزبی برگزیده شوند، باید با دونالد ترامپ، رئیسجمهور فعلی آمریکا مواجه شوند.
در اکثر نظرسنجیهایی که اخیرا در آمریکا برگزار شده، در این رقابتها بایدن از اکثریت نسبی برخوردار است اما وقتی کاندیداها یک به یک کنار بروند و تنها دو نفر باقی بمانند، شیوه توزیع آرای رقبای کنار رفته بین دو نفر آخر میتواند تاثیر زیادی در تعیین نامزد حزب دموکرات داشته باشد.
در میانگین نظرسنجیهایی که اخیرا بین کاندیداهای حزب دموکرات انجام شده، جو بایدن در جایگاه اول است، برنی سندرز در مکان دوم قرار دارد، الیزابت وارن در جایگاه سوم، پیت بوتهجج چهارم و مایکل بلومبرگ، سرمایهداری که از میانه راه به رقابتها پیوست، در جایگاه پنجم قرار دارد.
نظر کاربران
عمرا
آخه مگه مردم امریکا مغز خر خوردن که ترامپ رو با این عوض کنن
بنده خداها، خیلی دوست دارند این بابا رئیس جمهور آمریکا بشه