صادرات غیرنفتی ایران به ۲۰میلیارد دلار رسید
مدیرکل دفترخدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: با وجود اینکه ایران طی سال گذشته تاکنون مورد هجمه تحریمهای سنگینی قرار گرفته، اما طی سال گذشته ۴۷ میلیارد دلار و در هفت ماهه امسال بیشاز ۲۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتهایم.
ایسنا: احسان قمری، مدیرکل دفترخدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان که در سالن همایش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان برگزار شد، اظهار کرد: در بین استانهای کشورهماهنگی بین بخش دولتی و خصوصی در لرستان زبان زد است.
وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی انتظار دارد راهکاری را ارائه دهیم که قابل اجرا باشد، عنوان کرد: اگر سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را مطالعه کنند میبینند که ۹۰ درصد صحبتها در رابطه با صادرات و ۱۰ درصد بقیه تکلیف دولت بهعنوان دستگاه حاکمیتی است.
قمری تأکید کرد: در اقتصاد مقاومتی میگوییم صادرات اصل، یعنی پیشران اقتصاد کشور است.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون تحریمهای شدیدی بر کشور وارد شد، ادامه داد: با این وجود در سال گذشته ۴۷ میلیارد دلار و در هفت ماهه امسال بیش از ۲۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتهایم.
وی با بیان اینکه در سال ۹۷ قیمتها و قیمتگذاری را تغییر داده و صادرات براساس ارز نیمایی انجام شد، اضافه کرد: اگر بررسی کنیم میبینم افزایش صادرات هم داشتیم و ۷۵ درصد از ارز حاصل از صادرات به حساب نیمایی بازگشته است.
قمری ادامه داد: در حال حاضر وضعیت صادرات ما بد نیست و باید ارتباط خوبی بین وزارت صمت، اتاق بازرگانی، اتحادیهها و سازمان توسعه تجارت ایران ایجاد کنیم که این مهم در لرستان به خوبی انجام شده است.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه برنامه ما در سال گذشته و جاری صادرات به چین، هند و ۱۵ کشور همسایه است، عنوان کرد: ارزش صادرات ما در سال گذشته به کشورهای همسایه چیزی معادل ۲۴ میلیارد دلار بوده است.
وی تصریح کرد: میزان واردات این کشورها چیزی معادل یک هزار و ۱۶۰ میلیارد دلار است که ما ظرفیت داریم ۱۰۰ میلیارد دلار آن را در دست بگیریم.
قمری بیان کرد: نقشه راه صادرات کالا طراحی شده که براساس آن میزان صادرات به کشورهای همسایه تا سال ۱۴۰۰ به ۴۸ میلیارد دلار برسد.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه امضاء تفاهمنامه اوراسیا ظرفیت خوبیاست که باید از آن بهرهبرداری شود، افزود: اعتقاد دارم صادرکننده باید مورد حمایت مادی و معنوی قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه جنله اصلی در سیاستهای اقتصاد مقاومتی توجه به اقتصاد درونزا و برونزاست، تأکید کرد: طبق گفتههای مقام معظم رهبری صادرات تولید را در پی دارد و تولید باعث ایجاد اشتغال میشود.
قمری با اشاره به اینکه در بودجه سال گذشته یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای کمک به صادرات بودجه در نظر گرفته شدهبود که کمتراز پنج درصد تخصیص داشت و با آن ۹۰۰ واحد بزرگ را مورد تشویق قرار دادیم.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه ایجاد زون صادرات در شهرکهای صنعتی، منطقهصادراتی، کلینیک صادراتی در دستور کار قرار گرفته چراکه صادر کننده ما به آموزش نیاز دارد، عنوان کرد: در سازمان تجارت ایران کارگروه حمایت از صادرکنندگان پیشرو تشکیل شدهاست.
وی با اشاره به اینکه اگر مشکلی وجود دارد باید برای همه صادرکنندگان رفع شود نه برای مواردی خاص، عنوان کرد: با ایده اتاق بازرگانی کارگروه صادرکنندگان حرفه ای ایجاد شدهاست.
قمری با بیان اینکه کارهای حوزه صادرات باید به صورت نهادینه انجام شود، ادامه داد: رقابت بر حسب کیفیت خوب است نه اینکه یک نفر فلان کالا را صادر میکند ما نیز باید این کار را انجام دهیم.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به احیا کارگروه کیفیت استاندار پساز ۱۰ سال توقف، تصریح کرد: سازمان استاندارد با ۵۰ کشور دنیا تفاهمنامه همکاری دارد که باید از این ظرفیت استفاده کرد.
نظر کاربران
بعله میبینیم مرثم سالی یکبار هم پسته بادام گردو خرما ....نمتوانندبخورند.. ....
همه مایحتاج مردم را صادر کردید
کلی هم خاک صادر کردید
وگرنه مگه ما تولیدات صنعتی داریم؟
لعنت به همتون
کدوم بانک . کدوم انتقال پول.
مردم رو گیر نیار....
به 2000 میلیارد دلار هم برسه فرقی به حال مردم فقیر نمیکنه چون اقتصادمون بی سر و سامونه و هرکی داره ی طرف میکشه و کسی هم جوابگو نیست . آخرش هم مقصر اصلی میشه دشمن خارجی
یکم کیفیت محصولات بالا ببریم ما نیاز به فروش نفت نداریم