تحلیل رسانههای ژاپنی درباره سفر روحانی به ژاپن
با نزدیک شدن به زمان اعلام شده از سوی توکیو در مورد سفر رئیس جمهوری ایران به ژاپن، تحلیل رسانه های این کشور نیز در مورد این سفر بیشتر شده است.
مهر نوشت: با نزدیک شدن به زمان اعلام شده از سوی توکیو در مورد سفر رئیس جمهوری ایران به ژاپن، تحلیل رسانه های این کشور نیز در مورد این سفر بیشتر شده است.
بعد از آنکه کیودو و ژاپن تایمز در خبرهایی از برنامه سفر «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران به ژاپن خبر داده و متعاقب آن خبرهایی درباره رایزنی توکیو با مقامات واشنگتن در این رابطه منتشر شد، در روزهای اخیر رسانه های ژاپن به انتشار تحلیل هایی درباره این سفر پرداخته اند.
در همین رابطه «نیکی ژاپن» با اشاره به سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به ژاپن گزارش داد که «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن یکبار دیگر قصد دارد به عنوان میانجی برای کاهش تنش ها میان ایران و آمریکا تلاش کند.
نیکی روز دوشنبه در گزارشی نوشت: بر سر توافق هسته ای به دلیل خروج آمریکا از آن تنش هایی ایجاد شده و چالش هایی بروز کرده و این سفر می تواند فرصتی برای بحث در این مورد باشد. در واقع یک بنبست در مسیر اجرای توافق هسته ای به وجود آمده و حالا آبه می خواهد به عنوان یک رابط و میانجی برای حل و فصل اختلافات ایران و آمریکا تلاش خود را به کار گیرد.
این گزارش حاکی است حسن روحانی که اولین رییس جمهوری ایران است که از سال ۲۰۰۰ به ژاپن سفر می کند، روز جمعه این هفته با آبه دیدار و گفتگو خواهد کرد.
نیکی از این سفر به عنوان یکی از مهمترین رخدادهای بین المللی یاد کرد و افزوده است: موضوع دیگری که مطرح است مساله امنیت عبور و مرور محموله های نفتی از خلیج فارس است و طرفین در این خصوص رایزنی هایی صورت خواهند داد. برای ژاپن که حجم زیادی از نفت خود را از منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز تامین می کند، ثبات و امنیت منطقه بسیار اهمیت دارد و آبه خواستار ایفای نقش سازنده طرف های مختلف برای این منظور است.
ژاپن تایمز نیز امروز دوشنبه در گزارشی نوشت که سفر رییس جمهوری ایران به ژاپن روز ۱۹ دسامبر آغاز می شود و سه روز به طور می انجامد و روحانی در این مدت با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن دیدار و گفتگو خواهد کرد.
این روزنامه نوشته است که آبه نخست وزیر ژاپن در مصاحبه ای تاکید کرده است هدف دولت وی این است که از تنش ها در خاورمیانه کاسته شود.
ژاپن تایمز ادامه داد: ژاپن و ایران در حال انجام مراحل نهایی هماهنگی ها برای این سفر هستند که برای هر دو کشور، توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ میلادی و ثبات خاورمیانه بسیار اهمیت دارد.
گزارش افزوده است روحانی در مالزی در اجلاس سران کوالالامپور شرکت می کند و پس از آن راهی ژاپن می شود و توکیو هم اعلام کرده است به دنبال ابتکارات دیپلماتیک برای کاستن از تنش ها است.
ژاپن تایمز نوشت: تهران به دنبال آن است توافق هسته ای را به پیش ببرد البته به شرط اینکه از تحریم ها کاسته شود زیرا توافق هسته ای در مقابل لغو تحریم ها منعقد شد.
این رسانه ژاپنی اضافه کرد که خروج آمریکا از توافق و تحریم های این کشور علیه تهران باعث شد تا ایران نیز برخی تعهداتش در چارچوب برجام را کاهش دهد و احتمالا آبه از روحانی خواهد خواست تا ایران به تعهداتش در این توافق عمل کند.
علاوه بر ژاپنیها، چینی ها نیز به تحلیل این سفر پرداخته اند و برای مثال «چاینا دیلی» سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به ژاپن را یکی از مهمترین و قابل توجه ترین رویدادهای بین المللی ماه جاری میلادی توصیف کرده است.
این روزنامه با انتشار عکسی از سفر سال جاری میلادی آبه شینزو نخست وزیر ژاپن به ایران نوشت: هفته جاری جهان شاهد یک رویداد مهم خواهد بود که سفر روحانی به توکیو است.
چاینا دیلی در ادامه آورده است که سفر حسن روحانی به ژاپن و همچنین دیدار رییس جمهوری روسیه با همتای بلاروس و دیدار وزیر خارجه ژاپن از مسکو از مهمترین موضوعات و رویدادهای بین المللی هفته است.
بنا به این گزارش آبه اعلام کرده است با استفاده از فرصت سفر رییس جمهوری ایران به ژاپن، برای حل و فصل موضوع توافق هسته ای و تنش بین آمریکا و ایران اقدام خواهد کرد.
نظر کاربران
پس این سفر روحانی با شینزوآبه توش نون آبه !!!نخند اینم مثل بقیه کارهاش آبکی پر آب و تابه شاید ی دوتا گونی سیب وگلابی همراش بیاره دس خالی برنگرده !!!
پاسخ ها
ایران بلد نیست در مذاکرات علنی به نتیجه برسه و همیشه باید مخفیانه به خصوص از طریق عمان عمل دهش قهرمانانه را انجام دهد
اینقدر تو دنیا بخاطر سیاستهای غلط سیاستمداران ذلیل شدیم که الان برای رفع تحریمهای جزیی دارند به این و آن برای میانجیگری التماس میکنند و دیگر سیاستمداران کشورها را واسطه قرار میدهند
روحانی بره یه کم از مملکت داری دولت ژاپن یاد بگیره
کدوم فرصت..وقتی اراده ای برای بهبود وضع مردم وجود نداره..مردم اصلا مهمن؟نه..بخدا نه..ما بازیچتونیم
پاسخ ها
اول قبول نمیکنیم تا بعد التماس کنیم این خاصیت زمامداران ماست بیچاره ما مردم که نان خالی هم از ما دریغ میشود با اینهمه ثروت خدا دادی
اول قبول نمیکنیم تا بعد التماس کنیم این خاصیت زمامداران ماست بیچاره ما مردم که نان خالی هم از ما دریغ میشود با اینهمه ثروت خدا دادی
چرا پارسال که خودش اومد ایران مذاکره نکردید؟
پاسخ ها
توافقی نخواهد بود
تحریمی برداشته نخواهد شد
اون موقع نشئه بودند
الان خمارند
ناظریان هستم متخصص گرد نخود
ابتدا باید بذانیم آقای روحانی اخنیار تام دارد اگرپبشنهادی برای مذاکره داده شود تصمیم بگیرد راهکار نجات ملت در این بره فلاکت بار مذاکره با آمریکاست کشور فلج شده راه دیگری نمانده بس حضرات از حال روز مردم خبر ندارن