سلبریتیهای مذهبی؛
مداح لاکچری با چه آپشنی میخواهید؟!
وقتی مداح جوانی آنقدر معروف میشود که از سراسر کشور دعوتش میکنند، مجبور است برای خود مدیر برنامهای دست و پا کند که دعوتها را سامان بدهد و اگر آن شخص مدیریت برنامههای چند مداح را بر عهده داشته باشد، میپرسد: «مداح با چه آپشنی میخواهید؟!»
خبرآنلاین: وقتی مداح جوانی آنقدر معروف میشود که از سراسر کشور دعوتش میکنند، مجبور است برای خود مدیر برنامهای دست و پا کند که دعوتها را سامان بدهد و اگر آن شخص مدیریت برنامههای چند مداح را بر عهده داشته باشد، میپرسد: «مداح با چه آپشنی میخواهید؟!»
حالا تنها پس از گذشت دو یا سه دهه از زندگی مرشداکبرها و نادعلیها و علامهها و شاه حسینها و ناظمها، سبک زندگی و مختصات اجتماعی مداحان اهل بیت (ع) آنچنان تغییر کرده که برخی مداحان رنگ ساعت و دکمه سرآستین شان را با دکور پشت سرشان هماهنگ میکنند!
آرایشگر خصوصی دارند و با مدل موهای خامهای و تیفوسی و تَن تَنی روی منبر امام حسین (ع) میایستند! دندانهایشان را به رنگ صدفی لمینت میکنند، فالوور میخرند و برای تبلیغات هیاتهایشان به برخی کانالهای مجازی و صفحات اینستاگرام پول میدهند!
کمکم واژههایی مانند مداحان سلبریتی یا سلبریتیهای مذهبی، واژههایی پرتکرار در ادبیات غیررسمی هیاتیها شده است. البته هر دوره تاریخی ویژگیها و اقتضائات خودش را دارد و نمیتوان با متر و معیار گذشتهها و گذشتگان، امروز و امروزیها را اندازه گیری کرد. لکن هیاتها، مداحان، مداحیها و محصولات فرهنگی وابسته شان، زیرمجموعه دین و آیینهای دین مدارانه محسوب میشوند؛ پس باید رواج پدیدههای فرهنگی در این حوزه با اصول و مبانی دینی سنجیده شود.
مداحان و رسانهها
پیش از ورود رادیو به ایران، پردهخوانان و نقالان در قهوه خانهها و امامزادهها و کنار سقاخانهها در تمام ایام سال، به نقل داستانهای زندگی امامان و وقایع عاشورا و قصههای شاهنامه میپرداختند. در مناسبتهای خاص مذهبی و روزها و شبهای ماههای محرم و صفر و رمضان نیز روحانیون و مداحان و تعزیه خوانها در مساجد و حسینیهها و تکیهها، مردم را با فضایل و مصیبتهای وارده بر اهل بیت (ع) آشنا میکردند.
کارکردهای تبلیغاتی مداحی در هشت سال دفاع مقدس و پس از آن، موجب شد مداحان در عرصههای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی به جایگاهی دست پیدا کنند که تا پیش از آن سابقه نداشت.
مداحان امروزی
طی چند سال اخیر فراگیری فضاهای مجازی به ویژه اینستاگرام همان گونه که برای خیلی از عرصههای فرهنگی و اجتماعی ما تعیین تکلیف میکند، جریان مداحی را نیز پیش میبرد. هر هیات و هر مداح یک صفحه مجازی باز میکند و عکسها و ویدئوهایش را به اشتراک میگذارد.
این روزها هر از گاهی سخنرانیها و مقالات و یادداشتهایی آسیبشناسانه درباره وضعیت مداحی کشور منتشر میشود. گاهی ملودیها و اشعار سخیف نقد میشود؛ و گاهی دستمزدهای نجومی مورد هجمه قرار میگیرد. غافل از آن که علت اصلی آفتها و آسیبهای مداحی امروز را باید در رذیله اخلاقی شهرتطلبی و رواج این گونه سبک زندگی جستجو کرد. وقتی یک مداح جوان برای کسب شهرت یا از دست ندادن آن، باید هر جلسه چندین نوحه یا سرود جدید ارائه کند، ناچار است هر شعر و ملودی سست و بیمایهای را که به دستش میرسد بخواند.
وقتی قرار است صفحات مجازی هیاتها روزانه چندین پُست جدید و جوانپسند بارگذاری کنند، شرکتها و استودیوهایی تاسیس میشوند که با چندین دوربین و کِرِین و اسپایدرکم به هیات میآیند و تصویرهایشان را به سبک کلیپهای کنسرتهای کابارهای با ریتم تند و پلانهای شلوغ تدوین میکنند! وقتی یک مداح جوان آن قدر معروف میشود که از سراسر کشور دعوتش میکنند، او نیز مجبور است برای خود مدیر برنامهای دست و پا کند که دعوتها را سروسامان بدهد و اگر آن شخص مدیریت برنامههای چند مداح را بر عهده داشته باشد در پاسخ بانیان هیاتها میگوید: «مداح با چه آپشنی میخواهید؟!»
بر من لباس نوکری ام را کفن کنید
نوکر بهشت هم برود باز نوکر است
نظر کاربران
باز معلوم نیست دولت چه گندی میخواد بزنه که دارن ذهن مردم رو از گرانی و بنزین به حاشیه و اینچنین اخبار دروغ میبرن..
من تا بحال مداح امام حسین ع مثل حاج حسن فخری و فرزندش حاج حسین فخری ندیدم اینقدر ساده زیست و تواضع دارند ایکاش این مداحان مورد تکریم قرار گیرند.
متآسفانه در جامعه ی مادحین وجود این اشرار به نام مداح زیاد شده.مداح درست حسابی و خوب کم نداریم مردم و مذهبی ها نباید اینجور مداح هارو حمایت و به جلسات دعوت کنند.تا خودشون بمونن و خودشون
مداح فقط مرحوم موذن زاده و مداح های ترکی بقیه مداح ها که تلویزیون پخش میکنه . بلانسبت عنکر الاصوات هستن . که به خاطر پول و شهرت هستش . امام حسین رو نمیشناسن . حالمون هم از حوندن اکثرضون بهم میخوره