عربستان به دنبال ترمیم رابطه با ایران است
مقامهای عربستان سعودی، در پرتو بروز شواهدی که نشان میدهد آمریکا از آنها حمایت کافی به عمل نمیآورد تلاشهایی را برای ترمیم رابطه با ایران و سایر رقبای منطقهای خود را آغاز کردهاند.
خبرگزاری فارس: نگرانی از اثرات تنشها بر اقتصاد نفتمحور عربستان سعودی موجب شده این کشور به صورت بیسروصدا در تلاش برای ترمیم روابط با ایران و سایر رقبای منطقهای خود باشد.
روزنامه والاستریتژورنال با گزارش این خبر اضافه کرده تمایل جدید ریاض برای بهبود بخشیدن به روابطش با رقبای منطقهای به دلیل تردید مقامهای سعودی در میزان حمایت آمریکا و سایر متحدانش از این کشور ایجاد شده است.
به نوشته این روزنامه، محاسبات عربستان سعودی بعد از حملات موشکی و پهپادی به تأسیسات نفت این کشور که موجب قطع موقت توان این کشور برای تولید نفت خام شد دچار تغییر شده است.
دولت آمریکا ایران را به انجام این حملات متهم کرد، اما واکنشی به آن نشان نداد و به ارسال چندین نظامی، با هدف ادعایی تقویت دفاع سعودی بسنده کرد.
یک مقام ارشد سعودی گفت: «حمله انجام شده در روز ۱۴ سپتامبر، عاملی بود که معادلات بازی را تغییر داد.»
والاستریتژورنال به نقل از مقامهای سعودی، اروپایی و آمریکایی مدعی شده نمایندگان ایران و عربستان سعودی در ماههای اخیر هم به صورت مستقیم و هم از کانال واسطههایی در عمان، کویت و پاکستان پیامهایی را میان یکدیگر رد و بدل کردهاند. این مقامها میگویند محور اصلی این تماسها کاستن از تنش میان عربستان سعودی و ایران بوده است.
مقامهای جمهوری اسلامی ایران پیش از این گفتهاند تهران طرح صلحی که شامل معاهده دوجانبه عدم تجاوز و همکاری است را به ریاض ارائه کرده است.
مقامهای کشورهای عربی و آمریکا گفتهاند عربستان سعودی از سوی دیگر مذاکراتی محرمانه را هم با حوثیها (انصارالله یمن) آغاز کرده است.
این تلاشها در شرایطی انجام میشود که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی قصد ایجاد تحولاتی در اقتصاد این کشور دارد.
عرضه اولیه سهام شرکت «آرامکو» روز چهارشنبه در حالی آغاز شد که نگرانیها از ایمنی این شرکت بعد از حملات صورت گرفته علیه آن در ماه سپتامبر شدت گرفته است.
یک مقام عربستان سعودی گفته این کشور بعد از آماده شدن برای عرضه سهام آرامکو، مجاب به تعامل با ایران شده است.
یک مقام دیگر گفت: «عربستان سعودی به ایرانیها اعتمادی ندارد، اما ریاض امیدوار است دستکم بتواند به توافقی برای جلوگیری از حملات احتمالی در آینده دست پیدا کند.»
نظر کاربران
چگونه نمیشود به کشوری اعتماد کرد که بعد از ۸سال جنگ با عراق در زمان حمله داعش به کمک انها رفت ، اگر عربستان سعودی کوجکترین باوری به اسلام داشته باشد باید به طواف کنندگان کعبه شریف اعتماد کند تا کشور کافری چون امریکای جنایتکار..
هیچ وقت این اتفاق نمیفته
شصت بار یه خبر رو از سه ماه پیش میذارین.
خواب دیدین؟؟هنوز24ساعت از سخنان ضدایرانی وتهدیدهای پادشاه و ولیعهد ومقامات ارشدعربستان بر علیه ایران نگذشته است آنوقت شما فکرمیکنید درفکر ترمیم روابط با ایران هستند؟؟؟چه احتیاجی به اینکاردارند؟؟
ایران باید به عربستان عملأ نشان دهد خواستار دوستی و ایجاد رابطه با آن کشور است،تا مسئولان عربستان به مسئولانی ایران اعتماد کنند،اعتماد نباشد هیچ رابطه ایی برقرار نخواهد شد،خارج کردن عربستان از چنگ امریکا و اسرایئل به نفع ایران و جهان اسلام است.
والله تا اونجایی که عرف بوده همیشه بدبخت بیچاره دنبال ثروتمندان بودند،
حالا شما می گویید که یه آدم ثروتمند هیچوقت خودش و اسیر یه آدم فقیر میکنه،
عربستان با اون همه ثروتش بیاد منت ایران فقیر بدبخت بیچاره و بکشه؟؟؟؟؟؟؟؟
با سلام
میگم آخه چرا مسولین عربستان چرا درحال رفت و آمد به ایران هستند
پس به دنبال برقراری رابطه هستند!!!!
چطوری
بزنیم دوباره خرابش کنیم
راستش نخواهند گذاشت داخلی ها وخارجی ها
خدا رحمت کند ملک عبداله را
دروغه دنبال فشار بیشتر به ایران هستن
فردوسی بی دلیل این شعر رو نگفته که تاابد مکتوب بمونه و خیلی اشکار همه بخونن ،،،عرب راهرچه باشد برمن دشمن است کژ اندیش و بدخوی و اهریمن است،این شعر تا قیامت تو کتاب میمونه و فردوسی برا تمام نسلها اینو گفته که اگاه باشیم،،،عربستان فقط برا جلوگیری از حمله ای دیگه چه از طریق ایران مستقیم وچه از طریق یمن درظاهر وپشت ویترین ازترمیم روابط میگه اما در عمل اینطورنیست،اوناخواهان فشارحداکثری علیه ایرانن و واقعیت رو میدونن ،درواقع داخل تله امریکا افتادن نمیدونن چطوربیان بیرون این تله تامین امنیت عربستان نام دارد