۹۳۸۰۵۰
۲۶ نظر
۵۰۱۴
۲۶ نظر
۵۰۱۴
پ

پشت‌پرده قومیتیِ طرح چند تکه‌کردنِ تهران

یکی از خبرگزاری‌ها مدعی شده که «ساماندهی وضعیت نابسامان استان تهران که بیش از ۱۵ میلیون جمعیت را در درون خود جای داده» و «شهرستان‌های جنوبی تهران از نظر قومیت هم با کل استان هم همخوانی ندارند»، دو نکته کلیدی مدنظر طراحان برای تشکیل این استان جدید است؛ یعنی یکی از دلایل ارائه این طرح، تفکیک قومیتی است که ادعایی گزاف و عجیب به نظر می‌رسد!

تابناک: در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، بار دیگر شاهد ارائه طرح‌های عجیب و ابهام آفرین در مجلس شورای اسلامی هستیم؛ طرح‌هایی که بی شک تشکیل استان «تهران جنوبی» یکی از عجیب‌ترین نمونه‌های آنهاست.

روز دوشنبه در شرایطی که موسم بررسی لایحه بودجه سال ۹۹ آغاز شده و مجال چندانی برای بررسی طرح‌های دیگر در مجلس شورای اسلامی باقی نمانده، طرحی به هیات رئیسه مجلس تقدیم شد که یافتن پیشینه‌ای از آن به غایت دشوار است و تنها یکبار با شکلی متفاوت در شایعات آمده و تکذیب شده بود.

فقدان پیشینه

طرح یکباره تقسیم استان تهران و شکل گیری استانی جدید با نام «تهران جنوبی» شاید یکی از مهم‌ترین نکاتی باشد که پیرامون این ایده مطرح است. اینکه روند قانون گذاری و اتخاذ تصمیمات در مجلس، تلاش برای رفع مشکلات با قانون گذاری است، در حالی که در این مورد خاص، مشخص نیست چه مشکلی مدنظر قرار گرفته و قرار است رفع شود؟

تردید‌ها در این خصوص زمانی افزایش می‌یابد که بدانیم تنها پیشینه این طرح، شایعه‌ای است که سال گذشته مطرح شده و تاکید داشت که استان تهران به چهار استان «تهران»، «تهران شرقی»، «تهران غربی» و «تهران جنوبی» تقسیم خواهد شد. شایعه‌ای که استاندار وقت تهران تکذیبش کرد تا این گونه به نظر برسد که از اساس واقعیت نداشته است.

تفاوت قومی

البته این طرح هنوز منتشر نشده و معلوم نیست چه جزئیاتی در آن قید شده، اما از آنجایی که یکی از بخش‌های ثابت هر طرح و لایحه‌ای که تقدیم مجلس می‌شود، «مقدمه و دلایل توجیهی» است، احتمالا طراحان مشخص کرده اند که ریشه شکل گیری این ایده در ذهنشان چه بوده و به دنبال تحقق چه هدفی از تشکیل استان تهران جنوبی هستند.

این موضوعی است که یکی از خبرگزاری‌ها در گزارشی بدان پاسخ گفته و مدعی شده که «ساماندهی وضعیت نابسامان استان تهران که بیش از ۱۵ میلیون جمعیت را در درون خود جای داده» و «شهرستان‌های جنوبی تهران از نظر قومیت هم با کل استان هم همخوانی ندارند»، دو نکته کلیدی مدنظر طراحان برای تشکیل این استان جدید است؛ یعنی یکی از دلایل ارائه این طرح، تفکیک قومیتی است که ادعایی گزاف و عجیب به نظر می‌رسد!

پشت‌پرده قومیتیِ طرح چند تکه‌کردنِ تهران

بدون فوریت

نکته کلیدی بعدی در این خصوص، شیوه ارائه طرح به هیات رئیسه مجلس است. اینکه چنین طرحی نه برآمده از کمیسیون خاصی در مجلس است که بشود گفت: پشتوانه پژوهشی یا بررسی خاصی دارد و نه با قید فوریت (چه یک فوریت و چه دو فوریت) تقدیم هیات رئیسه مجلس شده، بلکه طرحی عادی است که احتمالا تا قرار گرفتنش در نوبت بررسی کمتر از یکسال طول نخواهد کشید.

مدت زمانی بسیار طولانی که با توجه به عمر کوتاه باقی مانده از مجلس فعلی و احتمال تغییرات گسترده در ترکیب نمایندگان در مجلس بعدی، مجابمان می‌کند «تهران جنوبی» چیزی فراتر از یک طرح پر سر و صدا نیست که احتمالا اهداف تبلیغاتی و انتخاباتی را دنبال می‌کند. طرحی که اگر فرجامش اهمیت داشت، می‌شد به گونه‌ای دیگر مطرحش کرد.

پشت‌پرده قومیتیِ طرح چند تکه‌کردنِ تهران

جنوب یا شمال

یکی دیگر از نکات کلیدی این طرح را می‌توان در نام استان جدید دریافت که در آن تاکید شده بخشی از تهران است که در جنوب آن واقع شده است. موضوعی که هم با ادعای تفکیک قومیتی همخوانی ندارد و هم از این رو عجیب است که تهران جنوبی متشکل از ۶ شهرستان معرفی شده که سه تایشان در استان مرکزی واقع شده اند و دست بر قضا، وسعت چند برابری به نسبت سه شهرستان دیگر دارند.

این را می‌شود با نیم نگاهی به نقشه تهران جنوبی دریافت که سه شهرستان اسلامشهر، بهارستان و رباط کریم را از استان تهران گرفته و سه شهرستان زرندیه، ساوه و تفرش را از استان مرکزی. سه شهرستان پهناور در شمال استان مرکزی که اگر قرار باشد از مرکزی جدا شوند، این سوال به وجود می‌آید که چرا استان مرکزی شمالی شکل نگیرد؟!

تعریف جدید از مرکز

البته نیم نگاهی به نقشه استان تهران جنوبی نکات جالب توجه دیگری را هم به ذهن متبادر می‌کند، از جمله اینکه چرا باریکه باقیمانده از استان تهران در غرب اسلامشهر، بهارستان و رباط کریم، به این استان جدید پیوند نخورده یا حتی چرا بخش‌هایی از شهرستان ری در شرق سه شهرستان یاد شده، قرار نیست به تهران جنوبی پیوند بخورند؟ آیا همه معضل تهران سه شهرستان یاد شده هستند؟

سوالات و ابهاماتی که صرف نظر از آن‌ها هم شیوه تقسیم بندی جدید و استخراج تهران جنوبی از نقشه دو استان تهران و مرکزی، سوال برانگیز است، به ویژه اگر بدانیم در طرح یاد شده، شهر جدید پرند به عنوان مرکز استان تهران جنوبی پیشنهاد شده است. مرکزی که در منتهی الیه شمال غربی استان قرار دارد و تعریفی نوین از مرکز محسوب می‌شود!

۱۴+۲ امضا

اما بشنوید از یک نکته بسیار جالب این طرح که ۱۶ امضا ذیل آن نقش بسته است. امضای ۱۶ نماینده مجلس شورای اسلامی که تنها دو تایشان از نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی هستند. ترکیب جالبی از نمایندگانی که قصد دارند مشکلات استان تهران را با تشکیل استانی جدید حل کنند و به این منظور، جدا کردن پهنه وسیعی از استان مرکزی را هم در ایده شان گنجانده اند، بی آنکه نماینده از آن استان با ایشان همسو باشد. به ترکیب امضا کنندگان طرح دقت کنید:

حجت السلام و المسلمین حسن نوروزی (نماینده بهارستان و رباط کریم)، احمد سالک (نماینده اصفهان)، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی (نماینده رشت)، روح‌اله بابایی صالح (نماینده بویین زهرا)، ذبیح نیکفر لیالستانی (نماینده لاهیجان و سیاهکل)، محمدرضا امیرحسنخانی (نماینده فردوس، طبس، سرایان و بشرویه)، محمد محمودی شاه‌نشین (نماینده شهریار، قدس و ملارد)، حمداله کریمی (نماینده بیجار)، حبیب‌الله نیکزاده پناه (نماینده بم، ریگان، فهرج و نرماشیر)، یعقوب شیویاری (نماینده میانه)، مهرداد بائوج لاهوتی (نماینده لنگرود)، منوچهر جمالی سوسفی (نماینده رودبار)، عزیز اکبریان (نماینده کرج، اشتهارد و فردیس)، شمس‌الله شریعت نژاد (نماینده تنکابن و رامسر و عباس‌آباد)، سیدحمیدرضا کاظمی (نماینده پلدختر)، حیدرعلی عابدی (نماینده اصفهان)

سکوت تهران

البته نباید از این نکته غافل شد که نمایندگان حاضر در مجلس شورای اسلامی، نماینده همه مردم ایران نیز هستند، اما با این وجود، ترکیب نمایندگانی که طرح تهران جنوبی را امضا کرده اند، یک نکته جالب توجه دیگر هم دارد. اینکه استان تهران با ۳۵ نماینده، با اختلاف رکورددار تعداد نمایندگان در میان استان‌های کشورمان در مجلس است، اما تنها دو نفر از این جمع ذیل طرح فوق را امضا زده اند.

از این عجیب تر، سکوت ۳۳ نماینده دیگر در قبال این طرح است که می‌تواند تعابیری مختلفی داشته باشد، اما در قیاس با واکنش نمایندگان شهر‌ها و استان‌هایی که در گذشته با مساله تقسیمات کشوری درگیر شده اند، تفاوت چشمگیری دارد. سکوتی که شاید ناشی از شوکه شدن ایشان با اطلاع از طرح تشکیل استان تهران جنوبی بوده!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مهسا

    برره بالا برره پایین ((:

  • بدون نام

    یه سری بیمار روانی حاد

  • بدون نام

    سکوت نکنید دارن همه چی رو نابود میکنند

  • بدون نام

    این نقشه تهران چرا اینطوریه؟ شبیه تهران نیست

  • بدون نام

    شهزهای استان تهران اکثرا ترک نشینن ضمنا همین الانم شهرهای استان تهران به لحاظ امکانات هیچ همخوانی با تهران مرکزی ندارن و تمرکز امکانات تو تهران مرکزی و بالای شهر تهرانه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خیلی خوب می شد که موقع استخدام هم حتما آدرس محل سکونت رو مدنظر قرار می دادن که از بار ترافیکی هم کم بشه و هرکسی تو همون محله خودش بره سرکار

  • بدون نام

    تهران محل تجمع قبایل متفرقه ست دیگه.مگه شک داشتید؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بخصوص قبایل عجیبی که از راه خیلی دور اومدند و فرهنگشون ربطی به مناطق شمالی ایران نداره

  • یوسفی

    کشورهای پیشرفته ان قدر مسئولانشان با قانون هستند که یک دزد به کشورشان مهاجرت میکنه ادم حسابی میشه ولی هر کی تهران میای
    د ستاره مفهمه باید چه کار کنه

  • مصطفی زارع

    نمایندگان عزیز خداوند رایا در نظر داشته باشید
    ....

  • بدون نام

    خدایا ایران وملت ایران چه گناهه به درگاهت کرده بودن که این شارلاتان ها شدن آقا بالاسر ما که ایران رو نابود کنن

  • رضا

    تهران جنوبی
    تهران باحالا
    تهران بنجولا
    تهران مفنگیها
    تهران کسایی که آویزون بیت المال هستند. درسته

    پاسخ ها

    • بدون نام

      هر چی شمالی ریخته توش به اسم تهرانی

    • بدون نام

      تهران گوشت قربانی میشه خیلی خوبه

    • بدون نام

      چقدر جنوبی با قیافه عجیب و فرهنگ غریب پر شدند در تهران و کرج و حتی شمال

    • بدون نام

      شمالی بیاد تهران عجیب نیست چون تهران و مازندران دو طرف البرزند.غربتی های عجق وجق از راههای دور پر شدند تو تهران

  • عبدالرحمن

    عزیزم ایران داره تجزیه میشه آنهم مثل لیبی ، تو چی میگی؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      جز تهرانیا برای کسی مهم نیست تجزیه ایران همه نجات پیدا میکنن از شر تهران

  • بدون نام

    تصویب نمیشه
    فقط وقت تلف می کنند.

  • بدون نام

    کلانشهر تهران هم باید تقسیم بشه
    خود شهر تهران باید به چهار استان تهران شرقی (که خیلی مزخرفه)، تهران جنوبی، تهران غربی و تهران شمالی بشه
    لطفا به مسئولین بگویید

  • بدون نام

    ما که هر جا غیر از شمال تهران رفتیم یا ترک بودن یا کرد. پایین تر از اسلام شهر هم همشون ترکن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چون تهران در دوره سلطنت قاجار تورک تاسیس شده و پایتخت شده.و اصالتا یک شهر تورک هست

    • بدون نام

      تهران قبل از سلطنت قاجار هم وجود داشت زمان سلطنت قاجار پایتخت شد و ترکها بهش مهاجرت کردن نه اینکه اصالتا شهر تورک باشه شما به قزوین هم میگید شهر تورک در صورتیکه به قزوین هم ترکها زمان سلطنت صفوی مهاجرت کردند و شهر اصالتا غیرترک هست البته شما خوش اشتهایید به همدان و گیلان و بخشهایی از اراک هم میگید شهر تورک اونجاها هم با مهاجرت تشریف بردید اصالت جایی با مهاجرت بهش فرق داره

  • آراد @

    که وقتی جدا شدند برای اداره آن بوجه جدا گانه بخواهند وراه دزدی دیگری را باز کنند خدا لعنت تان کند که دست شیطان را از پشت بسته اید.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا استانداری های جدا و ...میخوان بهتر بود بجای اینکار امکانات و به شهرهای استان تهران اسلامشهر و رباط کریم و ورامین و ...میدادن کمتر میشد هزینه اش همون هزینه ای که برای استانداری و ...میخوان بکنن و بدن برای زیرساختهاشون

  • بدون نام

    بزرگ شدن بی رویه تهران از ابتدا هم یک کار غیر عقلانی و غیر کارشناسی بود و برای اینکه مسئولین بهتر بتونن از پس وظائفشون بر آیند همین تفکیک استانی آن است که خیلی هم کارشناسی و عقلانی است

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج