۹۳۶۰۵۲
۴ نظر
۵۰۱۳
۴ نظر
۵۰۱۳
پ

آینده سیاسی ترامپ و نتانیاهو به کدام سو می‎رود؟

سرآمدن دوران ماه عسل دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو نتیجه تحولاتی است که واشنگتن و تل آویو را به شدت درگیر ساخته است.

خبرگزاری میزان: انتخاب «دونالد ترامپ» به ریاست جمهوری آمریکا و حضور وی در کاخ سفید برای «تل آویو»، پیام آور آغاز دوران یکه تازی رژیم صهیونیستی بود؛ رویایی که نه تنها تحقق نیافت بلکه با رقم خوردن تحولاتی در آمریکا و اراضی اشغالی به کابوسی برای طرفین مبدل شد.

پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، از سوی «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، به عنوان موهبتی دیده می‌شد که یکه تازی‌ها و جنایات این رژیم در منطقه را تضمین می‌کرد؛ اقدامات حمایتی ترامپ تا پیش از انتخابات پارلمانی ماه آوریل رژیم صهیونیستی شامل انتقال آمریکا سفارت به «قدس اشغالی»، تدوین طرح به اصطلاح صلح «معامله قرن»، و ... همگی موید درستی پیش بینی‌های ناظران و تحلیلگران بود.

اما روند تحولات در آمریکا و رژیم صهیونیستی و نیز سیاست‌های ترامپ در غرب آسیا ورق بازی دوستی ترامپ و نتانیاهو را برگرداند. دو تحول عمده در این زمینه را می‌توان به این طریق دسته بندی کرد:

الف) ناکامی نتانیاهو در تشکیل کابینه در پی پیروزی شکننده در انتخابات پارلمانی ماه آوریل و نیز انتخابات مجدد ماه سپتامبر. نتانیاهو که به دلیل مصونیت از پیامد‌های پرونده سه گانه قضایی خود نیاز به باقی ماندن در قدرت داشت، در پی ناکامی در ایجاد ائتلاف برای تشکیل کابینه ناچار به انحلال کنست و تن دادن به انتخابات پارلمانی دوم در ماه سپتامبر شد. بی نتیجه بودن تلاش‌های او برای تشکیل کابینه در نهایت فرصت را در اختیار «بنی گانتز»، رئیس حزب «آبی و سفید» قرار داد.

اعلام صدور کیفرخواست توسط «آویخای مندلبیت»، دادستان کل رژیم صهیونیستی علیه نتانیاهو گره مشکلات او را کورتر کرد. نتانیاهو که با کیفرخواست دادستانی و رقبای حزبی برای ریاست «لیکود» مواجه است، به کارشکنی‌های خود در مسیر تشکیل کابینه ادامه می‌دهد تا اراضی اشغالی را وارد انتخابات سوم کرده و شانس ماندن در قدرت را پیدا کند.

این در حالی است که ترامپ در انتظار فرصتی مناسب برای ارائه معامله قرن بود که انتشارش بار‌ها به تعویق افتاده بود. معامله قرن طراحی شده توسط «جرد کوشنر» داماد و مشاور ترامپ و «جیسون گرینبلات»، که دو سال در انتظار انتشار مانده و تنها بخش اقتصادی‎اش در بحرین اعلام و با شکست مواجه شد، در شرایط بحران سیاسی در اراضی اشغالی از موضوعیت افتاد و این امر برای ترامپ بسیار دشوار بود. این موضوع در کنار بی تفاوتی ترامپ به تحولات اخیر در اراضی اشغالی و عدم حمایت وی از نتانیاهو سبب شد تا گمانه زنی‌ها در مورد ناامیدی ترامپ از نتانیاهو جامه واقعیت بپوشد.

منابع نزدیک به ترامپ اعلام کردند وی از نتانیاهو ناامید شده و به همین دلیل گامی در جهت حمایت از وی برنمی دارد.

ناکامی نتانیاهو در تشکیل کابینه که در پی تصمیم ترامپ برای خروج نظامیانش از سوریه دچار شوکی جدی شده بوده، در کنار دیگر ناکامی‌های او در عرصه سیاست خارجی، به ویژه در مورد ایران، نوار غزه، ... سبب شکل گیری جبهه گسترده مخالفت افکار عمومی با نخست وزیر رژیم صهیونیستی شد.

نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد بیش از نیمی از ساکنان اراضی اشغالی، نتانیاهو را مقصر بحران سیاسی در این رژیم می‌دانند.

ب) رسوایی اوکراین گیت برای ترامپ. از سوی دیگر «اوکراین گیت» به عنوان زلزله‌ای سیاسی، واشنگتن را در میانه کارزار‌های انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا به شدت لرزاند. افشاگری مقام اطلاعاتی آمریکا در مورد تماس تلفنی ترامپ با «ولادیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین و طرح درخواست تحقیقات در مورد فعالیت اقتصادی «جو بایدن»، معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا و رقیب اصلی ترامپ در انتخابات آتی و پسرش، سبب شد تا مجلس نمایندگان دموکرات آمریکا، تحقیقات استیضاح را کلید بزند.

روند تحقیقات استیضاح ترامپ در میانه تلاش وی برای حضور مجدد در کاخ سفید، شرایطی را برای چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا پدید آورد که فرصتی برای پرداختن به موضوعات سیاست خارجی نداشته باشد.

افشای اسناد و مدارک سوءاستفاده ترامپ از قدرت در عرصه افکار عمومی آمریکا بازتاب گسترده‌ای در عرصه داخلی داشته است. بیش از نیمی از مردم آمریکا خواستار استیضاح ترامپ و کناره گیری وی از قدرت هستند. میزان رضایتمندی از عملکرد وی در زمینه‌های اقتصاد و سیاست خارجی به زیر صفر سقوط کرده است. ضمن اینکه میزان محبوبیتش نیز منفی شده است.

مجموعه تحولات مذکور ضمن بروز اختلال در روابط ترامپ و نتانیاهو و پایان دوران ماه عسل واشنگتن و تل آویو، سبب شده‎اند تا بقا و آینده سیاسی آنها نیز با ابهاماتی جدی مواجه شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    به سوی سنگ توالت و مضطراب تاریخ ..

  • بدون نام

    هردوشون برن به جهنم، مخصوصاترامپ که باتحریک نتان یابو ازبرجام خارج شد ودردورنج مردم ایران روچندبرابرکرد!

  • بدون نام

    انشاالا هم اسراییل و امریکا هر دو تا شون نابود میشن

  • بدون نام

    ایندشون هر چی بشه !. از آینده ایرانیا بهتره . ؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج