تهرانیها گرانترین نانها را میخورند!
نان کالایی است که تهرانیها آن را گرانتر از مناطق دیگر تهیه و مصرف میکنند.
روزنامه جوان: حدود ۵ سال پیش بود سر و صدای افزایش قیمت نان که یکی از کالاهای اساسی خانوار است، مطرح شد.
محمدباقر نوبخت، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی و سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور در همان سال اعلام کرد: چندسالی است که قیمت این کالا افزایشی نداشته به همین دلیل شاهد کاهش کیفیت در این محصول بودیم و دولت برای این که کیفیت. قیمت مناسبی در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد هرسال برای این محصول یارانهای اختصاص میدهد.
نوبخت گفت: دولت همچنان پرداخت یارانه گندم را در اختیار کارخانههای آردسازی و نانواییها قرار خواهد داد، اما این اجازه را به نانواهاییها در استانهای مختلف خواهد داد تا براساس اقتضائات هر استان بهمنظور جبران مابهالتفاوت افزایش هزینههای جانبی، قیمت نان را تا حداکثر ۳۰ درصد افزایش دهند.
تهرانیها گرانترین نانها را میخورند
به ادعای کارشناسان این افزایش قیمت براساس تورم بود به صورتی که در سال ۹۴ تورم ۱۲ درصد، سال ۹۵، ۹ درصد، سال ۹۶، ۱۰ درصد، سال ۹۷، ۳۷ درصد وسال ۹۸، ۴۰ درصد افزایش یافته که مطابق با آن سایر هزینههای تولید اعم از کارگر و ... بالا رفته است.
در همان سال بود که قیمت نانها از جمله بربری ساده از ۷۰۰ تومان ۱۰۰۰ تومان و نان سنگک از ۸۰۰ تومان به ۱۳۰۰ تومان افزایش یافت. همچنین موضوع دو نرخی شدن آرد و نان در سال ۹۴ در سطح شهر و میان نانواییها مطرح شد که این به مشکلات دیگر نانوایان افزود و به گفته محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نانهای فانتزی دو نرخی بودن نان باعث اختلال و رانت میشود و باید یکسان سازی صورت گیرد.
این موضوعات سال به سال ادامه داشت تا امسال که دوباره موضوع گران شدن نان به یکی از موضوعات جنجالی تبدیل شد به صورتی که ستاد تنظیم بازار کشور برای نرخ گذاری جدید جلسات متعددی برگزار کرد، اما این داستان در همین جا باقی نماند به طوری که کارخانجات آرد برای حمل و نقل آرد توزیعی با مشکل رو به رو بودند چرا که این کارخانهها در خارج از شهر تاسیس شده و برای حمل آرد مورد نیاز باید کیلومترها مسیر را طی میکردند که این موجب افزایش هزینههای سوخت میشد.
برهمین اساس قیمت نان در سطح استانها با تایید ستاد تنظیم بازار افزایش یافت و بنا شد که تمام نانواییها بنر قیمتها را کنار نانوایی خود نصب کنند.
اما موضوع نظارت بر نانواییها نیز یکی دیگر از موضوعات مهم بود که پایشها و گشتهای متعددی در سطح شهرها صورت گرفت که طبق گفته یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی، شهر تهران بیشترین تخلفات را در زمینه افزایش قیمت نان داشت.
رایگانی گفت: هم اکنون گشتهای تعزیرات حکومتی برای رصد قیمتها در تمام مناطق حضور دارند و اگر یک نانوایی بیش از قیمت اعلامی نان فروخته باشد، جریمه خواهد شد.
گفتنی است که نانوایان به دلیل افزایش تورم دیگر تمایلی برای پخت نان به دلیل به صرفه نبودن نداشتند به همین دلیل به صورت سر خورد اقدام به افزایش قیمت نان کرده بودند.
محمد امامی امین معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص قیمت نان و آرد اظهار کرد: بر اساس مصوبه تنظیم بازار کشور جدول قیمت انواع نان سنتی از سوی استانداری تهران به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ابلاغ شده است.
امامی امین گفت: قیمت انواع نان و وزن چانهها و آرد مشخص است و ظرف مدت یک هفته همه نانواییها باید بنر قیمت نان و وزن چانهها و قیمت افزودنیهای درخواستی مشتریان خود را در مکانی قابل دید برای مردم، نصب کنند.
وی ادامه داد: فرمانداریها باید نسبت به تشکیل جلسه شورای آرد و نان در شهرستان مورد نظر اقدام کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران گفت: بسیاری از نانواییها دیگر قدرت اداره نانوایی را نداشتند و ساماندهی قیمت نان نیز در راستای رعایت منافع مردم و نانواییها صورت گرفت.
براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور قیمت انواع نان به این صورت شد، که در بخش نانواییهای یارانهپز، بربری با آرد ۸۳۰ تومانی به قیمت یک هزار تومان، سنگک با آرد ۸۱۵ تومانی، یک هزار و ۲۰۰ تومان، تافتون با آرد ۸۲۰ تومانی، ۵۵۰ تومان و لواش با آرد ۸۲۰ تومانی به نرخ ۳۰۰ تومان عرضه میشود. وزن چانه برای بربری ۵۱۰ گرم، سنگک ۵۶۰ گرم، تافتون ۲۳۰ و لواش ۱۴۰ گرم باشد.
همچنین قیمتهای جدید را برای نانواییهای آزادپز به این صورت شد، قیمت بربری در این نانواییها با آرد یک هزار و ۲۳۰ تومانی به قیمت یک هزار و ۵۰۰ تومان، سنگک با آرد یک هزار و ۱۷۰ تومانی به نرخ یک هزار و ۸۰۰ تومان، تافتون با آرد یک هزار و ۲۰۰ تومانی به قیمت ۸۵۰ تومان و لواش با آرد یک هزار و ۲۰۰ تومانی به نرخ ۴۵۰ تومان عرضه میشود.
بر همین اساس وزن چانه در نانواییهای آزادپز برای بربری باید ۵۸۰، سنگک ۶۵۰، تافتون ۲۸۰ و لواش ۱۷۰ گرم لحاظ شود؛ که این قیمتها از ۱۲ آبان ماه سال جاری مصوب و اجرا شده است.
نظر کاربران
وقتی ارزانترین خانه تو تهران متری ۱۱ میلیونه بایدم گرانترین نانها رو بخورن نه میخواید نان گرانم بدید شهرستانیها بخورن
پس چی بخورند شکم باچی پر کنن
همه امکانات و بهترین مواد غذایی و لوازم زندگی و خدمات و بهداشت و درمان و آموزش و ... رو تهرانی ها به تنهایی دارن. نونشون هم بهترین کیفیت رو داره . یه سر شهرستان بزنید و شرایط اینجا رو بررسی کنین
حالا اینهمه یارانه به نان میدین میلیاردحالتبگین افغانیا درروزچنتا نان یارانه ای میخورن وهمچنین ۱۰۰تاچیزدیگه که سوبسیدویارانه میدیت
چرا سوبسید نان بابد شکم چند ملیون افغانی رو پز کنه و هزینش از حیب ما کم بشه ... اونایی که ژست مهمانپروری میگیرن چرا نمیرن در افغانستان صنعت و سرمایه راه بندازن تا هم افغانی وارد نشه وهم کشور افغانستان رو به ابادی بره ... ما میدانیم که افغانی برای بسازفروش و شهرداریهای ایران که هیچ عرقی به بیکاران ایرانی ندارن ابزار کاسبی بیشتر و بیشتره ... مگر ابران باید برای غیر ایرانی باشه ... این چه وضعیه !!!
به جای نان باید زهر می خوردند
پاسخ ها
خودت بخور
عوضش بیشترین درامدادارن
پاسخ ها
چرند محض توهم فقط
ایران تهران نیست همه جمع شده اید تهران
عامل تمام گرانیها تهران است
طبابت ساخت ساز عمران مترو وهزاران دانشگاه
و............که هزینه آن گرانی راما باید بپردازیم
تهران بچه های مارا ازدستمان میگیرد
خودتان از تهران بیایید بیرون
بگذارید ایران به تهران ختم نشود
پاسخ ها
عمدا تمام امکانات و ریختن تهران تا مرکز گرایی کنن و به این بهانه بودجه کل کشور و بریزن تهران زمان قاجار و پهلوی هم انقدر از بقیه استانها برای تهران نمیزدن که الان میزنن
واقعا چقدر متوهم بعضیا که فکر میکنن تهران تو امکانات غرق شده..آخه پلشت تو عمرت اومدی تهران؟ احتمالا پایین شهر نرفتی