حسین اسرافیلی:
خوانندههای ما شعرشناس نیستند!
شاعر کشورمان با بیان اینکه متأسفانه خوانندههای ما شعرشناس نیستند و کوچکترین اطلاعی از ساختار شعر ندارند، میگوید: نماینده مجلس ما با وزارت ارشاد برای صدور مجوز برای یک ترانه ضعیف! نامهنگاری میکند.
روزنامه جوان: حسین اسرافیلی، شاعر در خصوص ترانههای ضعیفی که این روزها با اقبال خوانندگان و مردم روبهرو شده است، گفت: خوانندههای ما شعرشناس نیستند و کوچکترین اطلاعی از شعر ندارند. وقتی به ترانههای این افراد ایراد میگیری، میگویند بازار همانطور میپسندد که در ترانههایشان نوشتهاند. خوانندههایمان به دنبال ترانههای بازاری هستند که بفروشند.
بخشی از این ترانههای ضعیف در موسیقی زیرزمینی منتشر میشود. این ترانهها بسیار ضعیف هستند و هیچ بهرهای از عناصر شاعرانگی نبردهاند. متن را با آهنگ به صورت دکلمه میخوانند، مخاطب موسیقی هم بیشتر از شعر به آهنگ توجه دارد.
او افزود: وقتی وزارت ارشاد به شعری که خواننده برای اخذ مجوز آورده است، ایراد میگیرد و میگوید کارشان فاقد شاعرانگی است و اشکالهای فنی دارد، سر و صدای زیادی راه میاندازند و عوامل زیادی را دنبال خود میکشند تا اجازه بگیرند شعری را که میخواهند بخوانند و منتشر کنند. یکسری از ترانههای ضعیف از طریق موسیقی زیرزمینی پخش میشود که وزارت ارشاد مجوز آن را صادر نمیکند. متأسفانه خوانندههایمان از شعر و شاعرانگی اطلاعی ندارند و بیشتر کارهایشان کار بازار است؛ یکبار مصرف است و میخواهند ترانهای را بخوانند و منتشر کنند. اینها هم ذائقه مردم را پایین میآورند و هم خودشان ترانه یکبار مصرف میخوانند. این شاعر با اشاره به اینکه یک تعداد خواننده میخواهند با مجوز ارشاد ترانه ضعیف بخوانند، بیان کرد: این افراد ترانهشان در وزارت ارشاد رد میشود و آنقدر واسطه میتراشند تا مجوز بگیرند، حتی از نماینده مجلس شورای اسلامی نامه میآورند تا مشکلشان حل شود. برخی خوانندهها برای اینکه ترانه را از ترانهسرا نخرند، به دختر عمو یا پسرعمویشان سفارش ترانه میدهند. وقتی ترانه به بازار میآید، آهنگ بخشی از شعر را پر میکند و به شعر توجهی ندارند.
اسرافیلی ادامه داد: گاه گفتمانهای بسیار نازلی که در کوچه و خیابان از آن استفاده میشود، در ترانه میآورند. متأسفانه ارشاد هم برای اینکه خوانندهها زیاد پشت در ارشاد نایستند و از این طرف و آن طرف واسطه نتراشند، به شعرهایشان مجوز میدهد. الان فضای مجازی گسترش پیدا کرده است و خوانندههایی که ترانهشان مجوز نگرفته، در این فضا سرو صدای زیادی راه میاندازند. به ارشاد گفتم یکبار آن ترانههایی را که رد شده است در فضای مجازی نشر دهند تا مخاطب بداند این ترانهها حتی ارزش یکبار خوانده شدن را هم ندارند. با انتشار ترانههای ضعیف هم به شعر و هم به موسیقی خیانت میشود.
نظر کاربران
ایول بهت
چرت و پرت میخونن. تتلو و تهی و و و
وضعیت شعر ترانه های جدید از افتضاح گذشته و به مرحله تهوع رسیده است
واقعا
حرف دلمو زدی. مرسی. بیشتر شبیه سروصداس
چون مردممان هم با شعر آشنا نیستند. خیلی از مردم یک صفحه بدون غلط املایی نمی توانند بنویسند. عموم مردم حتی یک بار هم شعر یک شاعر بزرگ را نخوانده اند. چه توقعی از یک ملت بی سواد داربد؟ اغلب فکر می کنند جلال آل احمد از دانشمندان قرن پنجم هستند