۹۳۳۰۸۷
۲۹ نظر
۵۰۱۸
۲۹ نظر
۵۰۱۸
پ

مردم به دروغ عادت نمی‌کنند!

«هزینه نجومی غول‌های رسانه‌ای» و «قطع اینترنت»

نیرو‌های ارزشی هیچگاه به این موضوع فکر نکردند که یکبار هم که شده خروجی و بازده هزینه‌های نجومی خود را بررسی کنند و از خود بپرسند چرا در بزنگاه‌هایی مانند اعتراضات به افزایش قیمت بنزین، نمی‌توانند به آنچه خود ساخته‌اند اعتماد کنند و حاکمیت مجبور به قطع اینترنت می‌شود؟

رویداد۲۴: از چهل سال قبل قانونگذاران خبرگان قانون اساسی، صدا و سیما را در اختیار انحصاری یک طیف قرار دادند. در ابتدای دهه هفتاد، اصلاح طلبان البته روزنامه‌های متعدد داشتند و توقیف فله‌ای آنها و انتشار روزنامه‌هایی همچون جوان و جام جم و غیره، حاکمیت فضا را به نفع خود تغییر داد.

«هزینه نجومی غول‌های رسانه‌ای» و «قطع اینترنت»

وقتی در دهه هشتاد اینترنت به خانه‌ها رفت هم غول‌های رسانه‌ای اصولگرا مثل فارس و تسنیم و مهر و ... با گردش مالی بسیار خوب به میدان آمدند که مثلا خبرگزاری اصلاح طلب ایلنا، از نظر تعداد نیرو و حقوق و دستمزد، از یک سرویس این مجموعه‌ها کوچکتر بود. بعد هم که نوبت شبکه‌های اجتماعی رسید، گرچه مدت کوتاهی چند کانال تلگرامی اصلاح طلب میداندار شدند، اما با بازداشت ادمین‌های آن‌ها و تربیت سربازان سایبری، افسران جنگ نرم به توییتر و تلگرام و ... رفتند تا از مواضع ارزشی دفاع کنند.

جریان ارزشی در ایران سال‌ها روی تربیت و آماده‌سازی رسانه‌ای خود وقت گذاشته بود با این حال، وقتی بنزین گران شد با آغاز اعتراضات، اینترنت قطع شد. دلیل خیلی ساده بود، نیرو‌های انقلابی تحت وب، باخته بودند و بد هم باخته بودند.

در واقع نیروهای ارزشی هیچگاه به این موضوع فکر نکردند که یکبار هم که شده خروجی و بازده هزینه‌های نجومی خود را بررسی کنند و از خود بپرسند چرا در بزنگاه‌هایی مانند اعتراضات به افزایش قیمت بنزین، نمی‌توانند به آنچه خود ساخته‌اند اعتماد کنند و حاکمیت مجبور به قطع اینترنت می‌شود؟

سال ۹۲، تیراژ آرمان و اعتماد و شرق و آفتاب یزد، از تعداد برگشتی‌های روزنامه وطن امروز که رایگان در برخی مراکز توزیع می‌شد، کمتر بود، اما روحانی رئیس جمهور شده بود. مردم رسانه اصلاح طلب نمی‌خواندند، بلکه اتفاقا فارس و کیهان می‌خواندند و چون در گفتار آن‌ها صداقت نمی‌دیدند، برخلاف دستور این رسانه‌ها عمل کردند. اما پروپاگاندای آن‌ها اجازه نداده این ضعف دیده شود. اگر فرد توانایی در جمع آن‌ها بوده و در باند‌های آن‌ها بازی نکرده، به راحتی حذف شده است. سیاهه این حذف شده‌ها فراوان است؛ از قیصر امین پور تا کیانوش عیاری!

در این سال‌ها تنها توقیف این سلسله رسانه‌ها، متوقف کردن فعالیت رقیبان بوده است. هجمه شدید این نشریات و اصرار آن‌ها برای توقیف نشریات اصلاح طلب، هر چند در افکار عمومی اثرگذار نبوده است، اما کاتالیزور برخورد دستگاه‌های حاکمیتی شده است.

نتیجه چنین وضعی، به اینجا رسیده که دیگر هیچکس به رسانه‌ها اعتماد ندارد. البته افکار عمومی حق دارد بی اعتماد باشد. فرض کنید جوانی که در خبرگزاری‌های رسمی خوانده که در اعتراضات خراسان جنوبی هیچ آسیبی به اموال عمومی وارد نشده و بعد در خبری دیگر متوجه می‌شود ۲۹ نفر از لیدر‌های اعتراضات در این استان بازداشت شدند. این تناقض در خبر رسانی، مخاطب را پس می‌زند و حتی در بحران‌ها نیز رسانه‌ای برای اعتماد عمومی باقی نمانده است.

نمونه دیگر اینجاست که احزاب بزرگ کشور مثل جبهه مشارکت و موتلفه اسلامی، در زمان اوج فعالیت‌ها در حدود هشتاد شهر ایران دارای تشکیلات سیاسی و دفتر منطقه‌ای بودند. حالا در حالی که سال‌هاست از نفوذ جریان‌های طرفدار مجاهدین خلق گذشته است، به یکباره از سوی این رسانه‌ها اعلام می‌شود که در ۱۱۰ شهر ایران، نیرو‌های نزدیک به مجاهدین خلق اقدام به آشوب کرده‌اند. اصلا کل هواداران مجاهدین خلق در داخل و بیرون زندان و داخل و خارج از کشور، به ۱۱۰ نفر نمی‌رسند، اما برای اهداف خاص، معترضان به مجاهدین خلق متصل می‌شوند.

صد‌ها نمونه دیگر را می‌توان به این لیست افزود، پرونده سازی برای متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای بدون اینکه حالا که ماجرا مشخص شده، توضیح قانع کننده‌ای درباره این افراد بدهند، ادعای ارتباط خاتمی و میرحسین موسوی با خارج از کشور و ... از نمونه‌هایی بوده که به مرور مردم متوجه واقعیت ماجرا شده‌اند.

پزشکان توضیه می‌کنند بیماران بدون تجویز پزشک، از مصرف آنتی بیوتیک خودداری کنند چرا که ممکن است بدن نسبت به همه آنتی بیوتیک‌ها مقاوم شود و یک بیماری، او را از پای در بیاورد. حکومت ایران انواع آنتی بیوتیک‌ها، مثل فیلترینگ و توقیف و پارازیت و ... را آزمایش کرده است. قوی‌ترین آنتی بیوتیک آن که قطع اینترنت بود هم این بار آزمایش شد و به مرور آنتی تز آن، به طریقی در اختیار مردم قرار می‌گیرد. اما هیچکدام از اینها، درد بی اعتمادی روز افزون مردم را درمان نخواهد کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ممد

    آفرین دمت گرم به این میگن قلم پاک

    پاسخ ها

    • @

      اینهمه کاسه لیسی کردین برای این دولت کلیدساز رسانه های اصلاح طلب نفوذی چی گیرتون اومد؟ :) آقا میشه کسی جواب منو بده؟ ...

  • بدون نام

    ملت باهوش ایران ویگر از این حزبها وگروه ها گذشت کرده اند.

  • @

    حالا سوال من اینه که بقول خودت قولهای رسانه از جمله کیهانو تسنیم و مهر که اینترنت دستشونه خب الان که نت قطع شده ببشتر باید آسیب دیده باشنو معترض باشن درسته!! :) ولی ما میبینیم که کیهانو تسنیم موافق قطع اینترنت هستن و رسانه های اصلاح طلب از جمله خودت دارین جر میخورین چرا؟؟ :)

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چون اونا رسانه مردمی نیستن

  • بدون نام

    شیر مادرت حلالت

    پاسخ ها

    • @

      کاربر ساده لوح؟ همین روزنامه های اصلاح طلب خودفروخته از شیخه کلیدساز حمایت کردنو کشور رو به اینجا رسوندن حالا با این جفنگیات میخان افکار امثال تو ساده لوح رو منحرف کنن :) توی هیچ دولتی سابقه نداره نت رو قطع کنن فقط این دولت بی عرضه و بی خاصیت :)

  • بدون نام

    اگه دوباره بنزین ۱۰۰۰تومان بشه اعتماد که از دست رفته باز نخواهد گشت

  • چابهار

    اینترنت گوشی همراه را خواهشن وصل کنید خواهشن ما روزگارم ن با اینترنت با وای‌فای نمیشه که هر جا ببرمش سیستان و بلوچستان

  • بدون نام

    این نیز بگذرد...

  • محمد

    احسنت به این خبر و متن

  • babak

    عالی. زدی تو خال عزیز. مرحبا به شهامت و دقت نظرت

  • بدون نام

    چه عجب یه مقاله مبتنی بر واقعیت جامعه خوندم

  • بدون نام

    آفرین به این مقاله خوب .آفرین به رویداد ۲۴ و برترینها جهت بازنشر.

  • قق

    حالا اگر اینترنت وصل بود واشوبگران همه شهرها واموال عمومی وخصوصی را اتش می زدند جنابعالی چه میگفتی قطعا از خوشحالی سر از پا نمی شناختی

  • م.ع

    ظاهرا شما هم می خواین به جرگه حذف شده ها بپیوندین

  • بدون نام

    فرد خواب را می توان بیدار کرد اما کسی که خودش را به خواب زده است نمی توان بیدار کرد.

  • بدون نام

    بعد دو هفته قطعی اینترنت بالاخره یه حرف حساب تو این برترینها خوندیم!

  • داودی

    نکته آخر این مقاله واقعا جای تامل داره
    آفرین به نویسندش

  • بدون نام

    خوب بود

  • بدون نام

    خوب بود

  • بدون نام

    عجب مطلبی دم نویسنده گرم

  • مهدی

    هی‌....



    چقدر بگم اینترنت

  • حداد

    احسنت به نویسنده این متن

  • بدون نام

    مطالب خوب میذارین دیگه
    دمتون گرم

  • بدون نام

    مطالب خوب میذارین دیگه
    دمتون گرم

  • بدون نام

    مطالب خوب میذارین دیگه
    دمتون گرم

  • احمد

    احسنت به نویسنده ی این متن

  • حمید علوی

    اینجاست که آدم به محدودیت های داخل کشور پی میبره ، یک نفر یه مقاله نسبتا آزاد ارائه میده و همه از جمله خودم تعجب میکنیم . ولی با همه ی مشکلاتی که در میهن عزیزمون وجود داره ، صدای خوش آگاهی مردم و نخبگان به گوش میرسه و میشه امیدوار به تغییرات اساسی در همه ی حوضه ها اعم از اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی و ... بود . به امید ایرانی نیرومند و آباد .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج