«مسیر قانونی برای اعتراضات» دقیقاً یعنی چه؟
مشکل این است که دقیقاً مشخص نیست «مسیر قانونی» کدام است و اگر کسانی بخواهند از «مسیر قانونی» اعتراض کنند دقیقاً نمیدانند باید چه کاری انجام دهند؟
عصر ایران: در روزهای اخیر که در اعتراض به سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین اعتراضاتی در گرفته است. از زبان مقامات مختلف و در برنامههای مختلف صدا وسیما این جمله را زیاد میشنویم که این رفتارها درست نیست و درست این است که اعتراضات از«مسیر قانونی» ابراز شود.
به صورت مشخص و در بخشهای مختلف خبری سیمای جمهوری اسلامی ایران بارها و بارها چه از زبان مقامات رسمی و چه گزارشگران و خبرنگاران و چه مصاحبهشوندگانی سخن میگویند این عبارت شنیده می شود که اعتراضات باید از«مسیر قانونی» باشد.
«مسیر قانونی برای اعتراضات» را تعریف کنیم
سخنی کاملا درست و مدرن و موجه است اما مشکل این است که دقیقاً مشخص نیست «مسیر قانونی» کدام است و اگر کسانی بخواهند از «مسیر قانونی» اعتراض کنند دقیقاً باید چه کاری انجام دهند؟ آنچه البته نباید انجام داد مشخص است.
در انتخابات ریاست جمهوری و در پی اعتراض کاندیداها مشخص بود که منظور از توصیه به طیّ «مسیر قانونی» این است که اعتراض خود را به شورای نگهبان تسلیم کنند. هر چند که میگفتند شورای نگهبان را طرف خود میدانند اما دستکم منظور از مسیر قانونی مشخص بود. در آن مقطع مسیر قانونی یعنی شورای نگهبان. اکنون اما مسیر قانونی کجاست و کدام است؟
آیا منظور این است که مثلا اگر یک حزب سیاسی تقاضای راهپیمایی مسالمت آمیز کند «مسیر قانونی» برای او ترسیم می کنند یا منظور این است که معترضین میتوانند به «دیوان عدالت اداری» شکایت کنند؟ اما آیا میتوان از مصوبۀ سران هم شکایت کرد؟ یا این است که آرام راهپیمایی کنند و آرام شعار دهند یا اصلا شعار ندهند.
پیشتر البته شورای شهر تهران مصوبهای را گذرانده بود تا مکان مشخصی برای بیان اعتراضات در نظر گرفته شود و میدانیم که اجرایی نشده و ظاهرا با مخالفت فرمانداری یا نهادهای دیگر به سرانجام نرسیده و هر چند باز مصداق مشخص «مسیر قانونی» تلقی نمیشد اما دستکم به منزلۀ تعیین «مکان قانونی» اعتراضات بود تا در یک محدوده مشخص احساس کنند به آنان تعرض نمیشود و مورد پیگرد قرار نمیگیرند اگر زیر نگاه دوربینها البته احساس امنیت میکردند.
حال میتوان از نمایندگان مجلس خواست دست کم تکلیف «مسیر قانونی» را مشخص کنند تا بدانیم «مسیر قانونی» یعنی چه؟ یا حداقل جایی زنجیری بیاویزند که افراد اگر حرفی، سخنی و اعتراضی داشتند آن زنجیر را به صدا درآورند.
عجالتا و تا آن زمان، مستمعان و خصوصاً خبرنگاران میتوانند هر گاه توصیه به مسیر قانونی را شنیدند از گوینده بخواهند منظور خود را روشن کنند و با ذکر مصداق یا با ذکر مثال توضیح دهند تا امکان استفاده از این فرصت فراهم آید تا بدانیم «این مسیر قانونی، یعنی چه».
نظر کاربران
فقط میگن خودشون هم نمیدونن مسیر قانونی یعنی چه مجوز اعتراضات اصلا ندادن
اعتراضات قانونی یه کلمه چرت دهن پرکنه
مسیر قانونی اینه که بشینی تو خونه تلویزیون تماشا کنی و چای پر رنگ تازه دم نوش جان کنی و تو کار بزرگترها دخالت نکنی، اربابی گفتن رعیتی گفتن، ای بابا کمی رعایت کنید دیگه،،،،
یعنی هیچی نگی.... هر بلایی خواستند سرت بیارن
دقیقا همینطوره، هیچ کس حاضر نیست توضیح بده که مردم معترض باید چکار کنند؟
جالبه که خبرنگارهای صداوسیما هم بجای اینکه زبان مردم باشند و از مسئولان توضیح بخوان، خودشون در جایگاه واعظ، مردم رو نصیحت میکنند، مسخره است.
منظور مسئولین از مسیر قانونی یعنی هشتاد میلیون خفه شن.
کلا در کشور ما حق اعتراض در هیچ جایی به رسمیت شناخته نمی شود و با معترض به شکل قهری برخورد میشود و مسیر قانونی که گفته میشود تنها یک رد گم کنی است مثل نخود سیاه
یعنیاینکهدولت گورشوگمکنه بره بهجهنم
پاسخ ها
وایضادیگران
حداقل اینترنت رو باز کنین آنلاین اعتراض کنیم بدون درگیری و خشونت
واقعا موضوع درستی است راه قانونی کجاست
مگر به مطالبات باز نشسته ها و معلمین که جلوی مجلس رفتن اهمیتی دادن که برای بقیه ارزش قایل باشند
واقعا موضوع درستی است راه قانونی کجاست
مگر به مطالبات باز نشسته ها و معلمین که جلوی مجلس رفتن اهمیتی دادن که برای بقیه ارزش قایل باشند
الحق که گل گفتی ، حرف دل ما مردم هم همینه که چجوری می تونیم اعتراض کنیم کسی رو می شناختم که یارانه اش قطع شد از سامانه شروع کرد واسه اعتراض تا به فرمانداری هم رسید آخرش هم گفتن که اعتراضش وارد نیست
هرکی اعتراض کنه برچشب اغتشاشکر میزنن بهش
دمت گرررم عصر ایران
واقعا مسیر قانونی که میگن یعنی چی؟؟؟
بچه گول میزنند!!